Video Armele mortale ale nemților au ajuns în Ucraina. Sunt menite să spulbere soldații lui Putin

27 Iun. 2022, 14:39
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
27 Iun. 2022, 14:39 // Actual //  bani.md

Forțele armate ucrainene au început să folosească obuzierele Panzerhaubitze 2000, parte a donațiilor germano-olandeze, care au ajuns în Ucraina marți, după săptămâni de negocieri între Kiev și aliații săi occidentali pentru a primi „arme puternice” capabile să respingă atacurile rusești din Donbas.

Jurnalistul german Paul Ronzheimer de la pulicația BILD a filmat unul din obuzierele Panzerhaubitze 2000 într-o poziție secretă în estul Ucrainei.

Pe obuzierul Panzerhaubitze 2000 fotografiat si filmat de reporterul german scrie în culorile naționale ale Ucrainei „Welcome to Ukraine, bitch!“, transmite BILD.

Obuzierele stau ascunse în pădurile din estul Ucrainei, fiind camuflate cu crengi.

Panzerhaubitze 2000 este un obuzier autopropulsat fabricat de Krauss-Maffei Wegmann (KMW). Dispozitivele destinate Ucrainei provin din inventarele armatei germane, Bundeswehr, după ce vor trece printr-un proces de mentenanță, a declarat ministrul Apărării Christine Lambrecht la începutul lunii mai.

Obuzierele autopropulsate promise Ucrainei sunt tunuri de tip Howitzer, modelul Panzerhaubitze 2000, fiind considerate cele mai puternice și eficiente sisteme de artilerie aflate în prezent în dotarea armatei germane. Aceste sisteme de artilerie pot lovi ținte aflate până la 40 de kilometri.

La sfârșitul lunii aprilie, Parlamentul german a aprobat o rezoluție pentru livrarea de armament greu Ucrainei, decizie considerată o schimbare majoră a politicii Berlinului referitoare la exporturile de armament unei țări aflate în război. Ajutorul militar va include și 50 de sisteme antiaeriene mobile Gepard.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:32 // Actual //  Ursu Victor

Deși sistemul bancar din Republica Moldova oferă dobânzi competitive, 90% din creditele noi accesate de agenții economici sunt destinate să acopere datoriile anterioare, iar doar 10% reprezintă finanțări noi. Mai mult, valoarea acestora este semnificativ mai mică decât depozitele bancare ale acestora, ceea ce indică o problemă economică profundă.

În cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, expertul în politici economice a explicat că agenții economici au mai multe depozite decât credite, ceea ce este un semnal îngrijorător pentru economia țării. „Acest fenomen nu a mai fost înregistrat vreodată și reflectă o temere profundă a mediului de afaceri față de investiții”, a declarat Ioniță.

Analizând evoluția creditelor accesate, expertul a menționat că, deși volumul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani, creditarea reală a fost extrem de scăzută. Astfel, din 2020 până în prezent, agenții economici au luat credite noi de 157,5 miliarde de lei, dar au întors datoriile vechi în valoare de 141,3 miliarde de lei, ceea ce face ca creditarea reală să fie de doar 16,2 miliarde de lei.

În ceea ce privește creditarea netă, Ioniță a subliniat faptul că în 2024, în primele trei trimestre, agenții economici au efectuat depozite bancare de 2,8 miliarde de lei, ceea ce a făcut ca creditarea netă să devină negativă, adică agenții economici au depozitat mai mulți bani în bănci decât au luat sub formă de credite.

„Această tendință de creditare netă negativă a persistat în 12 trimestre consecutive din 2020 până în prezent, ceea ce reflectă o fragilitate a mediului de afaceri și o lipsă de încredere în economia locală”, a adăugat expertul.

Veaceslav Ioniță a subliniat că acest fenomen este un semn clar al unei economii vulnerabile, în care agenții economici nu sunt dispuși să facă investiții, iar acest lucru se reflectă în creditarea netă scăzută și volumul în creștere al depozitelor bancare. În acest context, Ioniță a avansat prognoza că este nevoie de cel puțin zece ani pentru ca economia Moldovei să se restabilească la nivelul înregistrat înainte de criza bancară din 2014.

„În ciuda creșterii creditării, situația nu va începe să se îmbunătățească semnificativ până când creditarea netă nu va deveni pozitivă, ceea ce poate să se întâmple abia în 2025, dar cu o tendință clară de însănătoșire a economiei”, a concluzionat Ioniță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală