(FOTO) Cele mai frumoase plaje din Italia! Cum sunt protejate de numărul mare de turiști

04 Iul. 2022, 10:53
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
04 Iul. 2022, 10:53 // Slider //  MD Bani

Linia de coastă a Sardiniei, renumită pentru întinderile sale curate de nisip și pentru faimoasa sa plajă roz, a început să introducă restricții pentru a se proteja de numărul mare de turiști. Astfel, dacă planificați o vacanță pe plajele italiene, vă puteți aștepta la unele măsuri mai puțin obișnuite.

Budelli: Noi reguli pentru a vizita Spiaggia del Cavaliere

În această vară, pe plajele insulei au fost introduse mai multe reglementări pentru a proteja mediul natural.

Pe aceeași insulă Budelli, plaja Spiaggia del Cavaliere se alătură Spiaggia Rosa în acest an, interzicând statul la plajă, scrie Euronews.com.

La Maddalena, Cala Coticcio și Cala Brigantina limitează numărul de turiști

În arhipelagul La Maddalena, două plaje au acum acces restricționat. Doar 60 de persoane pe zi pot vizita Cala Coticcio și Cala Brigantina pe timpul verii.

Turiștii trebuie să-și rezerve locul online și să plătească trei euro de persoană pentru a accesa plajele cu ghid.

În prezent, vizitele trebuie rezervate contactând direct un ghid local. Autoritățile spun că în curând va fi lansată și o aplicație unde vizitatorii își pot rezerva biletele.

De asemenea, Cala Sisine permite 1.600 de vizitatori zilnic, iar plaja Santa Maria Navarrese este deschisă pentru 1.300. La Cala Mariolu sunt permise 550 de persoane pe zi cu o taxă de un euro de persoană.

În Villasimius, în sud-est, cei care merg pe plajă și care se îndreaptă spre Punta Molentis, Riu Trottu și Portu Sa Ruxi sunt obligați să plătească pentru accesul în parcare. Fiecare vehicul costă 10 euro, la care se adaugă încă un euro pentru fiecare pasager. Bicicliștii și pietonii plătesc trei euro.

Prosoapele de plajă, interzise pe plaja Pelosa

Pe coasta de vest, celebra plajă Pelosa din Stintino este acum deschisă doar unui număr limitat de vizitatori pe zi. Maximum 1.500 de persoane au acces zilnic pe plajă până pe 30 septembrie. Anul trecut, numărul de vizitatori a ajuns la 4.000 în unele zile.

Cei care doresc să facă plajă pe plaja Pelosa trebuie să rezerve un bilet care costă 3,50 euro. De asemenea, regulamentul prevede ca prosoapele de plajă să nu fie folosite. În schimb, turiștii pot cu covorașe, care captează mai puțin nisip.

Situată în largul coastei de vest a Italiei, Sardinia are unele dintre cele mai frumoase plaje din țară. Insula este frecvent votată drept unul dintre locurile de top din Italia pentru o vacanță la mare. Dar popularitatea coastei insulei a început să creeze probleme. Spiaggia Rosa, situată pe insula Budelli, spre exemplu, atrage mii de turiști pe zi, pe timpul verii, pentru a-i admira magnificul nisip roz. În prezent, însă, turiștii pot vedea nisipurile pitorești doar de la distanță, de pe o barcă. Datorită faimei plajei, aceasta a fost închisă vizitatorilor de la mijlocul anilor 1990, după ce nisipul ei râvnit a început să dispară.

 

Realitatea Live

03 Mai 2024, 15:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 15:41 // Actual //  Lupu Eduard

Comisia de licențiere a importului cerealelor și a răsăritei ia-r fi acordat licență de import companiei Trans Oil, controlată de milionarul Vaja Jhashi.

„În Vinerea Mare după masă și în forma online a fost convocată comisia de licențiere a importului cerealelor și floarei soarelui. Nu cred că data și ora au fost selectate întâmplător, când toată lumea este concentrată mai mult pe Sărbători Sfinte. Companiile din grupul Trans Oil au primit licențe pentru a aduce din Ucraina aproape 70 mii tone de răsărită. Am prezis acest lucru două săptămâni în urmă și mă tem că nu este ultima decizie cu permisiunea importului”, scrie reprezentantul Forței Fermierilor, într-o postare pe Facebook.

Slusari afirmă că cei, care au distrus în toamna 2023 cu prețuri derizorii sute de fermierii autohtoni și oricum nu au făcut stocuri suficiente pentru fabricile de procesare, acum vor importa materia primă la prețuri mai scumpe de la traderi străini. „Cei de la ministerul agriculturii, care ar trebui să intervină cu mecanismul de licențiere încă în primăvară 2023 sincron cu România și Bulgaria și care au permis dezastru pe piața internă și falimentarea agricultorilor mici, azi au acceptat importul”.

„Nimeni nu-și asumă responsabilitate pentru un dezmăț de proporție și tragedia social-economică a miilor de oameni de la sate. Trans Oil și Vaja rămân stăpânii agriculturii și ministerului acesteia”, conchide reprezentantul Forței Fermierilor.

În septembrie 2023, prețurile achizițiilor la floarea soarelui au atins minimele din ultimii 5 ani, afectând în special fermierii mici, care au fost nevoiți să vândă producția la prețuri deficitar de scăzute.  A fost perioada când unii fermieri mici, care nu sunt plătitori de TVA , erau nevoiți să comercializeze răsărita sub 5 lei per kg. Prețul de cost al semințelor de floarea soarelui anul trecut în medie a fost de 7,3 lei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău