Peste 80 de mii de vizitatori au petrecut la Street Food and Wine Festival, desfășurat la Chișinău

14 Iul. 2022, 19:29
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Iul. 2022, 19:29 // Actual //  Lupu Eduard

Cel mai îndrăgit eveniment dedicat bucătăriei în aer liber – Street Food and Wine Festival a adunat un număr record de peste 80 de mii de vizitatori pe strada pietonală Eugen Doga din Chișinău. Cea de-a treia ediție s-a desfășurat pe 8, 9 și 10 iulie, bucurând oaspeții cu experiențe gastronomice unice, un concert de excepție și atmosferă relaxantă.

Evenimentul a fost organizat de maib și Mastercard, în parteneriat cu iticket, reușind să aducă din nou voia bună și atmosfera de sărbătoare în centrul capitalei. Susținând achitarea cashless, maib și Mastercard au motivat vizitatorii să plătească utilizând cardul bancar, telefonul sau alt gadget care acceptă funcția de plată contactless, pentru care au primit și premii din partea băncii și a partenerului evenimentului Mastercard.

Tot mai mulți comercianți din întreaga țară înregistrează importante progrese pe segmentul digitalizării, acceptând și încurajând plățile cu cardul. De aceea, achitările cu cardurile maib gama le-a adus oaspeților festivalului cashback de până la 10% din partea maib și a partenerilor. Mai mult, vizitatorii au participat și la o tombolă unde au câștigat bilete la concertul de muzică simfonică „O seară în parc”, care va avea loc pe 16 iulie la Moldexpo.

Oaspeții festivalului au rămas plăcut impresionați de program și au împărtășit din emoțiile trăite la eveniment:

„A fost unul dintre cele mai bine organizate! Un enorm mulțumesc pentru terenul pentru copii cu jocurile logice și personal care monitoriza copiii! Mulțumesc pentru acest eveniment!”.

„O seară foarte frumoasă și mâncarea bună, și muzica bună, și vinul și mai bun”.

„A doua zi suntem deja aici și este minunat. Ne veselim, dansăm”.

„Toți cu nerăbdare așteaptă concertul. E bine și pentru copii pentru că în pandemie mulți au stat închiși în casă”.

„Foarte bine, emoții bune, producători locali. E super!”.

Producătorii locali veniți din toate colțurile Moldovei au preparat bucate din carne, pește, cașcavaluri, legume și fructe proaspete, precum și băuturi răcoritoare care au delectat papilele gustative și i-au făcut pe vizitatori să descopere noi arome ale vinurilor din zona de Centru și Sud a țării. Experiențele gastronomice au culminat cu un masterclass de pregătire a cărnii la grill prezentat de cunoscutul bucătar Petru Chicu.

Muzica a fost la ea acasă în toate cele trei zile de festival: începând cu Nemax și Marej pe 8 iulie, Pasha Parfeni și Satoshi pe 9 iulie, evenimentul a culminat cu un concert incendiar susținut de Zdob și Zdub & Frații Advahov, care ne-au reprezentat anul acesta la Eurovision cu piesa „Trenulețul”. Chișinăuienii s-au distrat până-n noapte pe ritmurile celor mai cunoscute piese ale artiștilor autohtoni, fredonând versurile în unison.

Maib şi Mastercard vor continua să dezvolte un parteneriat durabil cu proiecte avantajoase pentru clienţi şi iniţiative moderne care să dezvolte o economie cashless. Fii cu ochii pe pagina de Facebook maib pentru mai multe evenimente frumoase și promoții de care să te bucuri alături de cei dragi.

Realitatea Live

06 Mai 2024, 09:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Mai 2024, 09:19 // Actual //  Lupu Eduard

Borge Brende, preşedintele Forumului Economic Mondial, nu vede cu ochi buni tabloul economiei mondiale, afirmând că lumea se va confrunta cu un deceniu de creştere în slow-motion dacă nu se aplică măsurile economice corecte.

El a subliniat pericolul pe care îl prezintă pentru economie datoria globală, aflată în continua creştere, şi care a ajuns la un nivel nemaivăzut din 1820, accelerând riscul de stagflaţie cu care s-ar putea confrunta economiile avansate, scrie CNCB.

„Trebuie să abordăm situaţia datoriilor la nivel mondial. Nu am mai văzut o asemenea datorie de la Războaiele Napoleoniene, suntem pe cale să acumulăm datorii cât tot PIB-ul la nivel global”, a avertizat Brende.
El este de părere că guvernele trebuie să se gândească cum să reducă această datorie şi să ia măsurile fiscale corecte fără a ajunge în situaţia de a declanşa o recesiune. De asemenea, a semnalat presiunile inflaţioniste persistente şi faptul că inteligenţa artificială generativă ar putea fi o oportunitate pentru ţările în curs de dezvoltare.

Avertismentul său se vine în continuarea unui raport recent al Fondului Monetar Internaţional, care a observat că datoria publică mondială a crescut la 93% din PIB anul trecut, fiind în continuare cu 9 puncte procentuale mai mare decât nivelurile anterioare pandemiei. FMI a estimat că datoria publică mondială s-ar putea apropia de 100% din PIB până la sfârşitul deceniului.
Fondul a evidenţiat, de asemenea, nivelurile ridicate ale datoriei din China şi Statele Unite, afirmând că politica fiscală relaxată din cele din urmă pune presiune asupra ratelor şi a dolarului care apoi împinge în sus costurile de finanţare în întreaga lume, exacerbând problemele care deja există.

La începutul acestei luni, Fondul Monetar Internaţional şi-a majorat uşor prognoza de creştere globală, afirmând că economia mondială s-a dovedit „surprinzător de rezistentă” în ciuda presiunilor inflaţioniste şi a schimbărilor de politică monetară. În prezent, acesta se aşteaptă la o creştere globală de 3,2% în 2024, în creştere cu un modest 0,1 puncte procentuale faţă de prognoza sa anterioară din ianuarie.

Brende de la WEF a declarat duminică că cel mai mare risc pentru economia globală este acum „recesiunea geopolitică cu care ne confruntăm”, subliniind recentele tensiuni dintre Iran şi Israel.

„Există atât de multă imprevizibilitate şi se poate scăpa uşor de sub control. Dacă Israelul şi Iranul ar fi agravat acest conflict, am fi putut vedea peste noapte un preţ al petrolului de 150 de dolari. Iar acest lucru ar fi fost, desigur, foarte dăunător pentru economia globală”, a spus el.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău