ATENȚIE șoferi! Cât costă anvelopele de iarnă și unde le găsești

15 Nov. 2022, 16:23
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
15 Nov. 2022, 16:23 // Au Bani //  MD Bani

Suntem în perioada rece a anului și timpul este schimbător, motiv pentru care, poliția îndeamnă șoferii să treacă deja la anvelopele de iarnă. Pentru a-ți ușura lucrul am decis să te ajutăm și am aflat cât costă anvelopele de iarnă, unde le poți cumpăra și cât costă să le schimbi. Anvelope de iarna garantează siguranță, o alunecare minimă și un control mai mare al automobilului.

După cum vă dați bine seama, există o gamă largă de anvelope, air prețurile diferă în funcție de model, producător, automobil și mărime.

De exemplu, pe site-ul anvelope.md veți găsi mai multe tipuri de anvelope, prețul pentru o singură bucată începe de la 570 de lei și poate ajunge până la 1.932 de lei. Așadar, pentru a trece la anvelopele de iarnă va trebui să scoți din buzunar în mediu 4.000 de lei doar pentru procurarea anvelopelor.

O varietate și mai largă de anvelope de iarnă găsiți la autoshina.md. Prețurile încep de la 850 de lei și depășesc 2.000 de lei pentru cele din gama premium, în funcție de producător și automobil.

La catollux.md, prețurile pentru anvelopele de iarnă începe de la 470 de lei și pot depăși 3.000 de lei.

De asemenea, vei avea nevoie de bani să mergi la vulcanizare pentru a schimba anvelopele de vară pe cele de iarnă. Schimbarea a patru anvelope durează circa 30 – 45 de minute. Prețurile diferă în funcție de tipul anvelopelor. Dacă apelezi serviciile autoshina.md, prețurile variază între 250 de lei și pot ajunge până la 990 de lei.

Realitatea Live

08 Mai 2024, 20:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Mai 2024, 20:50 // Actual //  Lupu Eduard

Rectorul Universității Tehnice din Moldova (UTM), Viorel Bostan, a făcut anunțul oficial, în carul emisiunii „Puterea a patra” de la N4, că Universitatea de Stat din Moldova și UTM urmează să se unească sub un singur nume nou. Această mișcare reprezintă un pas semnificativ în consolidarea și modernizarea învățământului superior din Republica Moldova.

Fuzionarea celor două instituții de învățământ superior vine în contextul unei inițiative menite să optimizeze resursele și să sporească calitatea educației superioare în țară. Prin unirea lor, se va crea o instituție academică mai puternică și mai competitivă, capabilă să ofere programe educaționale diversificate și de înaltă calitate.

Noul nume al instituției rezultate din fuziunea dintre USM și UTM va fi Universitatea din Chișinău. Această schimbare va reflecta identitatea și misiunea noii entități academice, care va servi comunitatea academică și societatea în ansamblu într-un mod mai eficient și mai eficace.

„De câțiva ani, analizăm constant clasamentele internaționale și, din păcate, nu am reușit să ne includem în aceste topuri”, a declarat Bostan. „De exemplu, în timp ce în trecut Times Higher Education enumera aproximativ 600 de universități, astăzi lista depășește 2003, iar noi încă nu am reușit să ne poziționăm în acest clasament”, declara săptămâna trecută, la consiliul rectorilor, Viorel Bostan.

Bostan a subliniat importanța atragerii studenților internaționali pentru a consolida universitățile din Moldova, dar a evidențiat și nevoia de resurse și capacități pentru a realiza acest lucru. În acest context, el a propus inițierea unui proces de fuziune între Universitatea Tehnică și Universitatea de Stat din Moldova, nu prin absorbție, ci printr-o colaborare între două instituții care au o istorie comună de colaborare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău