(VIDEO) Descoperă podcastul Chișinău LIVE – o emisiune despre și pentru Chișinău

06 Dec. 2022, 14:37
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
06 Dec. 2022, 14:37 // Actual //  MD Bani

De la începutul perioadei pandemice, ședințele operative ale serviciilor municipale sunt desfășurate doar în format online, iar funcționarii publici participă rar la emisiuni în cadrul cărora ar putea răspunde la întrebările cetățenilor. Podcastul Chișinău LIVE le oferă o mână de ajutor locuitorilor Capitalei, creând o punte de legătură cu reprezentanții municipalității. Mai multe detalii despre proiect ne-a oferit realizatoarea emisiunii, Rodica Gherciu.

„Este o platformă despre, pentru și cu chișinăuieni. În cadrul fiecărei ediții au avut posibilitatea să adreseze întrebări și să primească răspunsuri. Am mers și în stradă, am făcut sondaje și i-am întrebat pe oameni cum se simt aici, în Chișinău.”

Invitații emisiunii sunt funcționari publici din cadrul primăriei municipiului Chișinău, experți și specialiști în diverse domenii.

„Sunt oameni care, într-adevăr, au răspunsuri la întrebările chișinăuienilor, oameni care știu ce se face în municipiul Chișinău, oameni care sunt implicați în toate acțiunile și activitățile care se desfășoară”, menționează gazda emisiunii.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Emisiunea este difuzată în format live în fiecare zi de marți și joi, pe platforma Facebook și Youtube. Astfel, fiecare locuitor al Capitalei are posibilitatea să adreseze întrebări invitaților, în comentarii. A doua zi, în baza podcasturilor se scriu știri.
„La urechea chișinăuianului ajunge foarte puțină informație despre activitățile realizate în municipiul Chișinău. În acest caz, astfel de platforme și proiecte sunt necesare, întrucât în ele există interacțiunea dintre chișinăuian și funcționarul public, dintre chișinăuian și expertul care a venit la emisiune. Dacă va fi necesar, cu mare drag vom fi în centrul activităților, în centrul oamenilor, ca să îi ajutăm să afle cât mai multe informații”, conchide Rodica Gherciu.

În continuare, vă invităm să vizionați interviul integral.

Proiect finanțat și implementat de Primăria municipiului Chișinău, prin intermediul Programului Buget Civil Chișinău, ediția 2022.

Realitatea Live

01 Mai 2024, 14:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Mai 2024, 14:53 // Actual //  Lupu Eduard

O parte dintre recenzorii lucrează și astăzi, 1 mai – Ziua Muncii, însă în funcție de cum și-au panificat activitatea, a declarat pentru BANI.MD, șeful Biroului Național de Statistică, Oleg Cara.

„Unii dintre ei își pot lua zile libere în cursul săptămânii și lucrează în weekend. Orarul e flexibil pentru fiecare în parte”, a mai spus Cara.

Întrebat dacă de Paștele Blajinilor, recenzorii vor merge prin cimitire, Oleg Cara a spus că: „ este exclus acest lucru. Sunt stabilite locuri speciale unde populația este intervievată: în fața blocului, în fața porții casei”.

Aproape 600 de mii de locuinţe şi 860 de mii de persoane din Republica Moldova au fost recenzate, până acum, în cadrul Recensământului populaţiei şi locuinţelor.

Recensământul populației și locuințelor 2024 în Republica Moldova se desfășoară în perioada 8 aprilie – 7 iulie, în întreaga țară. Conform legislației, cetățenii sunt obligați să răspundă la întrebările recenzorilor și să ofere răspunsuri corecte. La rândul lor, autoritățile sunt obligate să asigure confidențialitatea răspunsurilor acordate.

Recenzorul va efectua 5 vizite la domiciliu. În cazul în care recenzorul nu găsește pe nimeni acasă, el va lăsa în căsuța poștală, în poartă sau la ușă o înștiințare privind participarea la recensământ care va conține datele de contact ale recenzorului pentru a stabili împreună o zi și o oră convenabilă pentru recenzare.

Recensământul din 2024 este al treilea la număr efectuat în Republica Moldova.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău