Unul dintre cele mai impresionante locuri din lume oferă 500.000 de bilete de avion gratuite pentru a atrage turişti

17 Feb. 2023, 15:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Feb. 2023, 15:51 // Actual //  Lupu Eduard

Hong Kong se pregăteşte să ofere 500.000 de bilete de avion gratuite pentru a atrage turiştii străini. Autorităţile încearcă să revigoreze turismul afectat de pandemie şi de criza economică mondială, scrie businessmagazin.ro.

Guvernul din Hong Kong a anunţat că intenţionează să ofere 500.000 de bilete de avion gratuite, în încercarea de a revigora industria turismului şi de a atrage vizitatori în oraş. Iniţiativa „Hello Hong Kong” a fost dezvăluită joi, dar a fost concepută în urmă cu doi ani.

Biletele vor fi distribuite prin intermediul celor trei companii aeriene ale oraşului, Cathay Pacific, HK Express şi Hongkong Airlines. Cele 500.000 de bilete au costat oraşul aproximativ 254,8 milioane de dolari.

Turiştii care vor să meargă la Hong Kong pot vizita pagina de prezentare a campaniei începând cu 1 martie pentru a-şi înscrie numele în loteria biletelor de avion.

Biletele vor fi alocate în trei valuri: de la 1 martie persoanelor din Asia de Sud-Est, de la 1 aprilie persoanelor care locuiesc în China continentală şi de la 1 mai rezidenţilor din restul lumii. Localnicii au fost şi ei incluşi în ofertă. De la 1 iulie, unele bilete vor fi distribuite locuitorilor din Hong Kong care călătoresc cu avionul.

Pandemia a afectat grav turismul din Hong Kong. Oraşul a început să anuleze evenimentele publice în ianuarie 2020, când au fost raportate primele cazuri de îmbolnăviri.

Călătoriile la Hong Kong au fost dificile şi costisitoare în timpul pandemiei. Carantina strictă, care putea ajunge până la 21 de zile, şi numeroasele restricţii au ţinut departe majoritatea călătorilor. Înainte de pandemie, Hong Kong avea 56 de milioane de vizitatori într-un an obişnuit. Până în 2022, s-a ajuns la aproximativ 100.000 de turişti.

 

Realitatea Live

13 Mai 2024, 10:29
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Mai 2024, 10:29 // Actual //  Lupu Eduard

Google a lansat, pentru a cincea oară în tot atâtea luni, un patch pentru o gaură de securitate despre care are informaţii că a fost deja folosită în atacurile hackerilor. Browserul Google Chrome este cel mai popular pe desktop și pe mobil la nivel mondial, cu o cotă de piață de peste 65%.

Google a lansat un patch de securitate care repară o vulnerabilitate de severitate înaltă din cadrul componentei Visuals, care gestionează modul în care este generat şi afişat conţinutul în browser.

Purtând indicativul CVE-2024-4671, patch-ul vine în întâmpinarea unei găuri de securitate de tip „user after free”, care apare atunci când un program continuă să folosească zone din memorie eliberate de operaţiunile legitime.

Google recunoaşte că această vulnerabilitate pare să fi fost deja folosită de hackeri în atacuri, înainte de a deveni cunoscută companiei.

Vulnerabilitatea a fost descoperită de un expert în securitate cibernetică, care a comunicat-o celor de la Google şi care, cel mai probabil, va fi recompensat pentru asta prin programul derulat de companie.

Patch-ul este acum livrat pentru versiunile stabile ale browser-ului Chrome care rulează pe Windows şi pe Mac. Este deja a cincea vulnerabilitate gravă, exploatată de hackeri, pe care Google o repară anul acesta la propriul browser web.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău