Cele mai riscante rețele Wifi. Nu trebuie să te conectezi niciodată la ele

17 Sept. 2023, 07:58
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Sept. 2023, 07:58 // Actual //  Lupu Eduard

Cele mai riscante rețele Wifi. Specialiștii în tehnologie au declarat că nu este bine să te conectezi la ele pentru că acestea le-ar putea permite hackerilor să intre în telefonul tău.

Cele mai riscante rețele Wifi. Specialiștii în tehnologie au declarat că telefonul tău și datele mobile pot fi în pericol dacă faci asta. Utilizarea Internetului gratuit din cafenele, trenuri sau alte locuri publice te pot expune riscului de piraterie informatică. Aici vin foarte mulți clienți care se pot conecta la aceeași rețea partajată.

Hackerii îți pot afla parolele conturilor tale și alte date personale. Hotelurile pot fi și ele periculoase. Hackerii pot obține cu ușurință acces la unele rețele Wifi deschise ale hotelurilor și pot prelua controlul routerelor. Aceeași problemă se aplică și în transportul public. Multe persoane au fost victimele atacurilor malware.

Specialiștii în tehnologie îți recomandă să instalezi o aplicație antivirus. Există o mulțime de aplicații de securitate gratuite pe care le poți cumpărata. Printre acestea se numără Avast, Malwarebytes, Kaspersky și AVG, potrivit Mirror.

Rețele Wifi periculoase

Turiștii britanici sunt deja ținta principală a criminalității în străinătate. Experții în securitate cibernetică au declarat că WiFi-ul ar putea să vă spioneze. Înainte de a vă conecta la Internetul de la hotel, asigurați-vă că verificați numele exact și parola la recepție. Activarea unui antivirus sau firewall pe smartphone sau laptop v-ar putea ajuta.

Adrianus Warmenhoven de la NordVPN a spus: „Hackerii pot folosi vulnerabilitățile de securitate cibernetică ale unui hotel în mai multe moduri pentru a ajunge la tine chiar și în camera ta. Așadar, în timp ce sunteți în vacanță și folosiți conexiunea la internet a locului în care vă cazați, ar trebui să fiți precauți și să gestionați riscurile de securitate cibernetică. În primul rând, ar trebui să fiți atenți la utilizarea oricărei rețele WiFi publice, chiar și într-un hotel. Hackerii se pot conecta la WiFi-ul unui hotel și pot viza parolele și informațiile private ale călătorilor sau chiar pot crea o rețea falsă cu același nume ca WiFi-ul oficial pentru a păcăli oamenii”, a spus acesta.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

21 Mai 2024, 13:47
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Mai 2024, 13:47 // Actual //  Lupu Eduard

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, a semnat un decret care permite cetățenilor români să intre în Turcia folosind doar cartea de identitate. Această decizie vine în contextul vizitei oficiale a prim-ministrului român, Marcel Ciolacu, la Ankara. Conform surselor oficiale citate de mediafax.ro, noua reglementare este așteptată să intre în vigoare în jurul datei de 1 iunie.

Decretul specifică faptul că cetățenii români care dețin o carte de identitate națională vor fi exceptați de la cerințele de viză pentru călătoriile turistice și tranzitul prin Turcia, permițând șederi de până la 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile. Aceasta este în conformitate cu articolul 18 din Legea nr. 6458 privind străinii și protecția internațională.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost întâmpinat luni pe Aeroportul Internațional Esenboga de către autoritățile locale din Ankara. Ciolacu este însoțit de o delegație de miniștri români, iar vizita sa oficială în Turcia include întâlniri și discuții cu președintele Erdoğan.

Această măsură este așteptată să consolideze relațiile bilaterale dintre România și Turcia, facilitând călătoriile mai ușoare pentru turiștii și oamenii de afaceri români. Exceptarea de la viză este anticipată să impulsioneze turismul și să îmbunătățească legăturile economice între cele două țări.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău