Un centru de reabilitare fizică pentru bolnavi, deschis la Tiraspol, datorită UE. „Învăţăm oamenii să meargă din nou”

28 Nov. 2023, 13:40
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
28 Nov. 2023, 13:40 // Slider //  MD Bani

Centrul de reabilitatre fizică „Kineto Life” a fost deschis recent la Tiraspol. În cadrul acestuia sunt desfăşurate programe de recuperare care includ exerciţii fizice şi antrenamente speciale pentru diferite categorii de persoane.

„Centrul de reabilitare fizică „Kineto Life” este un centru modern de reabilitare fizică care ajută la recuperarea persoanelor care au suferit anumite traume, intervenţii chirurgicale, boli neurologice înnăscute sau atacuri vasculare cerebrale (AVC)”, susţine Dmitrii Golosnoi, fondatorul centrului.

Lansarea acestor servicii de reabilitare fizică a fost posibilă la Tiraspol datorită surselor de finanţare europene, care au ajuns în stânga Nistrului prin intermediul unui grand, la care a aplicat fondatorul asociaţiei obşteşti „INVALIFE”, Dmitrii Golosnoi.

„Proiectul a fost finanţat de Uniunea Europeană şi Suedia. Am câştigat un grant în valoare de 37.500 euro. Am cumpărat dispozitivele necesare, aparate de reabilitare, de masaj, am procurat tehnică de lucru şi mobilier, pentru a crea condiţii confortabile pentru beneficiarii noştri”, adaugă Golosnoi.

În prezent, în cadrul centrului activează specialişti calificaţi – maseuri, medici reabilitologi şi kinetoterapeuţi, care pun pe picioare, la propriu, persoanele aflate la recuperare.

„Aici învăţăm oamenii să meargă din nou. Stabilim un program pentru fiecare persoană care vine la reabilitare şi începem exerciţiile. Dacă persoana a suferit recent un AVC şi se află la pat, iar rudele nu o pot aduce la noi, atunci mergem şi desfăşurăm exerciţiile la domiciliu”, susţine medicul reabilitolog Elena Timoşevscaia.

Prin intermediul acestui proiect este susţinut antreprenoriatul social, care oferă servicii gratuite persoanelor aflate în dificultate.

„Serviciile noastre sunt cu plată, dar persoanele cu necesităţi speciale, cu gradul I şi II de dizabilitate, beneficiază de reabilitare gratuită. Proiectul mai presupune angajarea în câmpul muncii a persoanelor cu necesităţi speciale sau aflate la vârsta de pensionare, cum ar fi personalul tehnic, dar şi administratorul”, spune Dmitrii Golosnoi.

În total, în cadrul programului de susţinere a întreprinderilor sociale, implementat de Fundaţia Est Europeană cu finanţarea Uniunii Europene şi a Suediei, au fost selectate 10 organizații ale societății civile care au obţinut sprijin financiar nerambursabil, pentru a dezvolta şi promova antreprenoriatul social în Republica Moldova.

Realitatea Live

09 Mai 2024, 20:59
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
09 Mai 2024, 20:59 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Rușii bogați care au intrat sub sancțiuni occidentale după izbucnirea războiului din Ucraina au început să-și transfere treptat activele înapoi acasă, temându-se de o posibilă naționalizare a afacerilor lor, au declarat doi miliardari ruși pentru Bloomberg, sub protecția anonimatului. Potrivit unuia dintre ei, sunt forțați să-și desfășoare afacerile numai în Rusia și încearcă să nu se gândească la posibilele riscuri ale confiscării bunurilor.

Un alt antreprenor care a fost sancționat și și-a returnat bunurile în patria sa a remarcat că acum el și familia sa își vor construi o nouă viață în Rusia.

Agenția clarifică faptul că Cipru și Elveția, după declanșarea invaziei ruse, au introdus o interdicție privind furnizarea de servicii pentru administrarea trusturilor de familie, ai căror fondatori sau beneficiari sunt cetățeni ruși. Alți ruși bogați caută să-și mute averea în „țări prietene” precum Emiratele Arabe Unite, dar cei mai mulți miliardari sancționați au optat să-și mute bunurile acasă.

Averea combinată a celor 26 de ruși de pe lista de miliardari Bloomberg este estimată la aproximativ 350 de miliarde de dolari. Vârsta medie a acestor oameni este de 63 de ani.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău