Cutremur la Aeroportul Chișinău! Constantin Vozian a demisionat

06 Feb. 2024, 09:52
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Feb. 2024, 09:52 // Actual //  Lupu Eduard

Constantin Vozian, directorul Aeroportului Chișinău, și-a dat demisia, afirmând că „orice început are și un sfârșit”. Într-un mesaj postat pe Facebook, Vozian a subliniat că în timpul mandatului său, Aeroportul a realizat progrese notabile, inclusiv atragerea unor companii aeriene importante și creșterea atractivității sale.

Printre realizările sale se numără anunțul lansării sau reluării zborurilor către/dinspre Aeroportul Chișinău de către companii precum Aegean, Baltic Air, Lufthansa, Eurowings, Wizzair, El-Al, Israir, Arkia și Azal. Vozian a recunoscut efortul de echipă cu instituțiile guvernamentale care au contribuit la acest succes.

Cu toate acestea, Vozian a menționat că decizia sa de a demisiona a fost determinată de provocările birocratice și de restricțiile impuse de structurile de conducere ale întreprinderii de stat. El a exprimat speranța că viitoarea conducere va aborda aceste probleme cu o viziune corporativă mai dinamică.

„În calitate de Administrator, 90% din energia și timpul alocat activității este irosit pe respectarea unor proceduri birocratice total nepotrivite unei afaceri, dar mai cu seamă unui obiectiv strategic cum este Aeroportul Internațional Chișinău”, a punctat Vozian.

În final, Vozian și-a exprimat recunoștința față de colegi și a promis să ofere suportul său pentru o tranziție lină către noua conducere. El a menționat că va acorda o atenție specială familiei sale în viitorul apropiat, subliniind importanța vieții personale în contrast cu sacrificiile necesare pentru a gestiona o întreprindere de stat.

Demisia lui Vozian a fost prezentată ca o alegere personală, fără influențe externe, și a fost primită cu urări de succes din partea comunității aeroportuare și a colegilor săi.

Constantin Vozian a fost numit în funcția de director la Aeroportul Chișinău acum un an.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

18 Mai 2024, 14:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Mai 2024, 14:42 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova va avea în curând un nou șef la Serviciul Vamal, a anunțat ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, în cadrul unei emisiuni la RLive. Rotaru a subliniat că poziția, deși atractivă din punct de vedere salarial, este complicată și vine cu numeroase provocări.

„Eu cred că în timp foarte scurt vom avea un nou șef la Serviciul Vamal. Este o poziție atractivă, dar nimeni nu vrea să vină. Este o poziție complicată. Dacă cineva îți creează iluzii că Serviciul Vamal, fiscul sau Ministerul de Finanțe că sunt domenii unde este foarte bine de lucrat, nu este chiar așa. Sunt domenii cu riscuri sporite, complicate care asigură securitatea economică a statului”, a explicat Rotaru.

Ministrul a evidențiat complexitatea funcționării vamale, menționând că activitatea vămii este continuă, 24 de ore pe zi, ceea ce implică provocări de securitate cibernetică și economică, precum și gestionarea eficientă a fluxurilor de la vamă. Rotaru a amintit că, în contextul începutului războiului din Ucraina, angajații vamali au muncit non-stop pentru a face față situației, răspunzând așteptărilor publicului.

„Dacă este cineva din public care vrea să-și asume această responsabilitate, să vină la vamă. Este destul de complicat. Trebuie să fim conștienți că trebuie să ne asumăm niște responsabilități pe care trebuie să le ducem până la capăt”, a punctat Rotaru.

Poziția de șef al Serviciului Vamal este esențială pentru asigurarea securității economice a statului și pentru implementarea eficientă a politicilor fiscale. Ministrul Finanțelor a făcut un apel către cei care sunt dispuși să își asume această responsabilitate să aplice, subliniind importanța acestui rol în contextul actual.

Igor Talmazan a demisionat de la Serviciul Vamal în data de 10 aprilie, în urma scandalui în care au fost documentați la Postul Vamal Aeroport șapte inspectori vamali bănuiți pentru fapte de corupție.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău