Compania aeriană care va începe să cântărească pasagerii la fel ca pe bagaje pentru a calcula „echilibrul zborului”

08 Feb. 2024, 10:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Feb. 2024, 10:59 // Actual //  Lupu Eduard

O companie aeriană de top a anunțat că va cântări și pasagerii, precum și bagajele acestora.

Măsură se va implementa pe bază de voluntari până în mai, cu scopul de a îmbunătăți calculul echilibrului pentru sporirea siguranței zborului.

„Finnair va colecta date cântărind clienții voluntari și bagajele lor de mână la poarta de îmbarcare”, conform unei declarații din partea companiei citată de nypost.com.

„Cântărirea este voluntară și anonimă, iar datele vor fi utilizate numai pentru optimizarea calculărilor actuale ale echilibrului aeronavelor Finnair.”

Cântărirea pasagerilor va contribui la asigurarea faptului nu se depășește greutatea maximă stabilită pe care un avion o poate suporta înainte de decolare.

Compania a promis că nu va utiliza datele personale ale clienților.

„Folosim datele de cântărire pentru calculul mediei necesar pentru operațiunile în condiții de siguranță ale zborurilor, iar datele colectate nu sunt în niciun fel legate de datele personale ale clientului”, a declarat Satu Munnukka, șeful proceselor terestre ale Finnair.

Munnukka a subliniat că nu se va cere numele sau numărul rezervării pasagerilor care se oferă voluntar să fie cântăriți.

The Washington Post a solicitat un comentariu din partea Finnair.

Observatorii afirmă că schimbările în obiceiurile alimentare și diete duc la creșterea în greutate a pasagerilor, ceea ce poate avea un impact asupra siguranței zborurilor.

„Trei sute de persoane care cântăresc mai mult decât media pot suprasolicita semnificativ un avion, iar toate calculele noastre de performanță – lungimea pistei, urcarea, depășirea obstacolelor, distanțele de aterizare, capacitățile altitudinale – depind de greutate, printre altele”, a declarat Shem Malmquist, instructor la Colegiul de Aeronautică al Florida Tech, pentru CNBC.

Majoritatea companiilor aeriene europene utilizează greutatea medie a pasagerului așa cum este calculată de Agenția Europeană de Siguranță a Aviației (EASA), care arată că bărbații au o greutate medie de 82,2 kg, în timp ce femeile au o greutate medie de 67,5 kg.

Conform statisticilor guvernamentale, în 2020, 42% din populația SUA cu vârsta de cel puțin 20 de ani este considerată obeză. În anii 1960, această cifră era doar de 10%.

Companiile aeriene au fost criticate pentru modul în care tratează pasagerii supraponderali și obezi.

Mai multe companii aeriene interne, inclusiv United, Spirit, Frontier, Hawaiian și American, cer clienților care nu încap într-un singur scaun să achiziționeze un alt bilet.

Avocații persoanelor obeze susțin că companiile aeriene au redus lățimea scaunelor pentru a obține mai mult profit din fiecare zbor.

Finnair se alătură Korean Air, Hawaiian Air, Uzbekistan Airways și Air New Zealand în grupul de companii aeriene care au cântărit clienții.

Anul trecut, pasagerii coreeni au reacționat cu furie la o nouă lege care obliga companiile aeriene interne să cântărească pasagerii și bagajele lor de mână cel puțin o dată la fiecare cinci ani.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

18 Mai 2024, 14:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Mai 2024, 14:42 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova va avea în curând un nou șef la Serviciul Vamal, a anunțat ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, în cadrul unei emisiuni la RLive. Rotaru a subliniat că poziția, deși atractivă din punct de vedere salarial, este complicată și vine cu numeroase provocări.

„Eu cred că în timp foarte scurt vom avea un nou șef la Serviciul Vamal. Este o poziție atractivă, dar nimeni nu vrea să vină. Este o poziție complicată. Dacă cineva îți creează iluzii că Serviciul Vamal, fiscul sau Ministerul de Finanțe că sunt domenii unde este foarte bine de lucrat, nu este chiar așa. Sunt domenii cu riscuri sporite, complicate care asigură securitatea economică a statului”, a explicat Rotaru.

Ministrul a evidențiat complexitatea funcționării vamale, menționând că activitatea vămii este continuă, 24 de ore pe zi, ceea ce implică provocări de securitate cibernetică și economică, precum și gestionarea eficientă a fluxurilor de la vamă. Rotaru a amintit că, în contextul începutului războiului din Ucraina, angajații vamali au muncit non-stop pentru a face față situației, răspunzând așteptărilor publicului.

„Dacă este cineva din public care vrea să-și asume această responsabilitate, să vină la vamă. Este destul de complicat. Trebuie să fim conștienți că trebuie să ne asumăm niște responsabilități pe care trebuie să le ducem până la capăt”, a punctat Rotaru.

Poziția de șef al Serviciului Vamal este esențială pentru asigurarea securității economice a statului și pentru implementarea eficientă a politicilor fiscale. Ministrul Finanțelor a făcut un apel către cei care sunt dispuși să își asume această responsabilitate să aplice, subliniind importanța acestui rol în contextul actual.

Igor Talmazan a demisionat de la Serviciul Vamal în data de 10 aprilie, în urma scandalui în care au fost documentați la Postul Vamal Aeroport șapte inspectori vamali bănuiți pentru fapte de corupție.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău