Fiul unui director de la Gazprom, co-fondatorul Revolut, își retrage aplicația din Moldova

20 Iun. 2024, 09:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Iun. 2024, 09:18 // Actual //  Lupu Eduard

Revolut, populara aplicație financiară, își retrage serviciile din Republica Moldova, potrivit unui mesaj afișat pe conturile utilizatorilor. Decizia, care va intra în vigoare începând cu 20 iulie 2024, a fost comunicată astfel: „Ne pare rău să vă informăm că am decis să întrerupem Revolut Lite servicii, în vigoare din 20 iulie 2024. Aceasta nu a fost o decizie ușoară și vrem să vă mulțumim pentru sprijinul și loialitatea dumneavoastră ca client.”

Revolut a subliniat că retragerea nu este definitivă și că intenționează să se întoarcă pe piața din Moldova cu o gamă completă de servicii financiare. „Am luat o decizie strategică pentru a ne concentra pe întreaga gamă de servicii atunci când lansăm produsul în nou pe piață. Așa că, atunci când ne întoarcem, așteptați-vă la mai mult la ceea ce va face Revolut.”

Revolut a intrat pe piața din Republica Moldova la 20 iunie 2023, cu o versiune adaptată denumită Revolut Lite. Lansată inițial în 2015 în Marea Britanie, Revolut a început cu servicii de transfer de bani și schimb valutar, fiind reglementată de Autoritatea de Conduită Financiară din Marea Britanie.

În vara anului 2021, startup-ul Revolut a obținut o finanțare de aproximativ 800 de milioane de dolari de la mai mulți investitori, evaluând compania la 33 de miliarde de dolari, ceea ce a făcut din Revolut cel mai valoros fintech la acel moment, conform publicației Forbes.

Printre co-fondatori se numără miliardarul Nikolai Storonski, care este și director executiv al aplicației financiare. Storonski a renunțat la cetățenia rusă, în timp ce tatăl său, directorul Gazprom Promgaz, institutul de cercetare al gigantului rus Gazprom, este vizat de sancțiunile impuse de autoritățile de la Kiev în contextul războiului din Ucraina.

În iulie 2021, Nikolai Storonsky deținea peste 20% din compania Revolut, valoarea acțiunilor sale fiind de circa 7,1 miliarde de dolari, în creștere de la aproximativ 1,1 miliarde de dolari în martie 2020. Compania avea aproximativ 2.200 de angajați în 2020.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

23 Sept. 2024, 09:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Sept. 2024, 09:59 // Actual //  Lupu Eduard

Șoferii ar putea circula de la București la Chișinău pe autostradă în 2030, a spus secretarul de stat la ministerul transporturilor din România, Irinel Ionel Scrioșteanu, aflat săptămâna trecută în Republica Moldova, la invitația Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din țara vecină.

În cadrul discuțiilor despre stadiul proiectelor feroviare și rutiere pentru conectarea României și Republicii Moldova a fost analizat stadiul Autostrăzii Unirii A8, dar și a tronsonului de autostradă care va lega Ungheni (RO) de Chișinău (MD).

“Ținta noastră comună este ca în 𝟮𝟬𝟯𝟬 să putem circula de la București la Chișinău pe autostradă.
Am făcut o radiografie a stadiilor proiectelor aferente podurilor peste Prut și a punctelor vamale din fiecare zonă a acestora, următorul punct vamal care va avea control coordonat fiind Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiulești – Galați”, a transmis Scrioșteanu .

Acesta a vorbit și despre interconectarea transportului feroviar.

“Referitor la infrastructura feroviară, am discutat despre posibilitățile de dezvoltare a tehnologiilor informaționale privind transportul feroviar de peste Prut în conformitate cu standardele de interoperabilitate și securitate informatică impuse de Uniunea Europeană, având în vedere expertiza pe care o avem în procesul de integrare. Implementarea acestor proiecte este necesară pentru interconectarea sistemelor de transport ale Republicii Moldova cu sistemele de transport ale României, dar și ale celorlalte țări ce fac parte din Uniunea Europeană, reprezentând un pas important în procesul de aderare al Republicii Moldova la Uniunea Europeană, pe care îl sprijinim”, a completat acesta.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău