iute Moldova, Partener General al Ecomaratonului de la Fetești: Sportul, o formă de autodeterminare

20 Iun. 2024, 10:04
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
20 Iun. 2024, 10:04 // Actual //  bani.md

Libertatea economică a persoanei este strâns legată de capacitatea sa de a se menține și a-și îmbunătăți sănătatea, iar practicarea sportului joacă un rol esențial în această ecuație. Este un adevăr simplu pe care compania iute Moldova îl conștientizează și îl practică de mult timp. Astfel, și 2024 devine pentru iute Moldova nu doar un an al educației financiare, ci și an al sporturilor.

Sergiu Sobuleac, CEO iute Moldova afirmă că libertatea economică, pe care, de altfel, compania pe care o conduce are misiunea de a o oferi, trebuie susținută și de libertatea conferită fiecărei persoane de un corp sănătos, capabil să facă față provocărilor acestui secol al vitezelor.

„Este foarte important să știi să-ți gestionezi resursele financiare, să faci alegeri economice în mod independent, să ai capacitatea de a identifica parteneri de încredere în afaceri, să te bizui pe calcule pertinente atunci când decizi să iei un credit sau să investești,  etc. Și tocmai pentru a-ți permite să te bucuri cu adevărat de aceste calități și de tot ceea ce ai obținut în viață este nevoie să-ți păstrezi sănătatea, să practici sportul, care, de altfel, este și o formă de autodeterminare și de exprimare a identității individuale” – spune Sergiu Sobuleac. 

Compania iute Moldova a susținut mereu diverse genuri de sport practicate în Republica Moldova. Pe parcursul anilor iute s-a angajat în calitate de partener general în sprijinul Maratonului Internațional la Cupa Europeană de Triatlon, care s-a desfășurat la Chișinău și a competițiilor sportive organizate de Federația de Motocross din Republica Moldova. Mai mult decât atât, compania a susținut repetat tineri talentați de mare perspectivă pentru sportul național.  

Tocmai de aceea, este firesc faptul că iute Moldova și-a anunțat sprijinul în calitate de partener general pentru Ecomaratonul de la Fetești, ediția căruia în această vară va fi cu totul deosebită, fiind organizată în aceeași zi cu Hramul satului. De altfel, câțiva angajați ai companiei se și pregătesc de zor să participe la maratoanele pe trei distanțe (12, 24 și 42 km) care se vor desfășura duminică, 23 iunie, pe trasee uimitoare din rezervația situată în cele mai pitorești zone ale raionului Edineț. În ajun, doritorii de a participa la maratoane se pot instala într-un  camping organizat anticipat, bucurându-se de  drumeții și plimbări cu bicicleta, precum și de diverse delicii gastronomice la târgul de bucate tradiționale. De altfel, în una din locațiile iconice ale Feteștilor va fi organizată și o cursă a copiilor. 

De asemenea, iute Moldova se va alătura în calitate de partener general primei ediții a evenimentului Cheese Run, care se va desfășura pe 21 iulie, precum și, la 14 septembrie, Maratonului Dragonul de Aur de la Orheiul Vechi. 

Despre iute Moldova: Compania iute Moldova este parte a iute Group, companie Fintech Estoniană, prezentă în patru țări europene: Moldova, Albania, Macedonia și Bulgaria. iute Moldova, cea mai rapidă instituție de creditare nebancară din Republica Moldova, este prima companie de microfinanțare ce pune la dispoziția clienților o rețea de bancomate cardless, precum și posibilitatea de asigurare a creditelor în caz de accident. Strategia reputațională și de suport clienți iute Moldova a fost și rămâne a fi concentrată pe digitalizarea tuturor serviciilor oferite, cea mai rapidă metodă de creditare în condiții personalizate fiind aplicația mobilă Myiute. Dincolo de activitățile de finanțare, iute Moldova este implicată activ în dezvoltarea comunității prin activități de caritate și suport civic. 

Realitatea Live

24 Nov. 2024, 10:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
24 Nov. 2024, 10:39 // Actual //  Ursu Victor

Ministerul Transporturilor începe demersurile pentru realizarea exproprierilor necesare construirii Podului peste Prut de la Ungheni, parte a proiectului Autostrăzii Unirii –A 8 Târgu Mureș-Iași-Ungheni (Frontieră Republica Moldova).

Pentru construirea Podului peste Prut, Guvernul va expropria 16 imobile proprietate privată din zona localității Golăiești (județul Iași) cu o suprafață totală de aproape 78.000 mp, respectiv trei terenuri care aparțin Statului: Administrația Națională Bazinală de Apă Prut-Bârlad (două terenuri) și Romsilva, notează economedia.ro.

Contractul pentru proiectarea și execuția Podului peste Prut de la Ungheni a fost semnat în septembrie cu Ness Proiect, iar lucrările ar putea începe din vara anului viitor după predarea proiectului tehnic.

,,Pentru prezentul proiect de act normativ este necesară asigurarea sumelor individuale estimate de expropriator, aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ,,Pod peste Prut la Ungheni”, prevăzute în anexa nr. 2 la prezenta hotărâre, aflate pe raza localității Golăiești din județul Iași, care sunt în cuantum de 157,4 mii lei și se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. Pentru realizarea lucrărilor aferente obiectivului de investiții ,,Pod peste Prut la Ungheni’’, este necesar a fi expropriată o suprafață  de 77.168 mp, aferentă unui număr de 16 imobile proprietate privată. În acest sens se impune declanșarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional ,,Pod peste Prut la Ungheni” -Proiect Hotărâre de Guvern.

Ansamblul de poduri care va face legătura între România (judeţul Iaşi) şi Republica Moldova (Raionul Ungheni) este format din două poduri paralele cu tablier mixt oţel-beton şi grindă continuă (un pod pentru fiecare sens de circulaţie).

În această vară, Guvernul a aprobat un Proiect de Hotărâre de Guvern pentru ca Podul peste Prut să nu ajungă muzeu, în lipsa legăturii la viitoarea Autostradă A 8 și la rețeaua de Drumuri Naționale. Astfel, Transporturile au găsit acum o variantă provizorie, de avarie, de a lega podul la infrastructura actuală. Podul urmează să fie conectat cu un Drum Județean (DJ 249) pe care CNAIR îl va moderniza și îl va ridica la profil de Drum Național. „conexiunea cu Drumul Județean este singura soluție pentru ca Podul să poată fi pus în circulație, a explicat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. „În cadrul proiectului de infrastructură de interes național „Ungheni RO-MD conexiune Pod Ungheni”, care urmează să asigure legătura cu Republica Moldova, este prevăzută și o componentă de modernizare a drumurilor județene DJ 248, DJ 249A, cât și a drumului comunal DC 8B, cu rol de descărcare temporară pentru podul Ungheni”, arată proiectul.

Următorul pod peste Prut cu 4 benzi între România și Republica Moldova va fi cel nou de la Albița.

Podul va fi construit de Ministerul Transporturilor/CNAIR, iar în 2022, Comisia Europeană a aprobat o finanțare nerambursabilă de 16,5 milioane euro (82 milioane lei) prin Programul Mobilitate Militară  „CEF-T-2022-MILMOB – CEF 2 Transport – Adaptarea rețelei rutiere TEN – T la utilizarea duala civila-apărare”. Lungimea podului va fi de 260 de metri, drumul de legătură va avea 1 kilometru, iar proiectul include și amenajarea noului punct de frontieră. Principalele caracteristici prevăzute sunt:

– 261,20 m lungime pod nou peste Prut

– 2 benzi pe sens + trotuare

– 13 m lățime pod nou (Etapa I) + 11,25 m (Etapa II)

– 8 m lățime parte carosabilă

– 1 km lungime traseu

– 4 x 3,75 m parte carosabilă drum de legătură

– punct de control trecere frontieră, care va fi dotat cu parcări pentru autovehicule mari, autoturisme și spatii închise destinate verificării amănunțite a autoturismelor și tirurilor Va interconecta infrastructurile rutiere între ambele state: Autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni – frontiera de stat (pe teritoriul României) și Drumul național R1 Chișinău – Ungheni – frontiera cu România (pe teritoriul Republicii Moldova).

Podul Ungheni reprezintă o necesitate atât pentru România, cât și pentru Moldova, al cărui scop constă în sprijinirea relațiilor economice, sociale, dar și frățești dintre cele două părți. Va ajuta la îmbunătățirea competitivității economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport, deservind traficului de tranzit internațional de mărfuri și persoane.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală