Premiul de excelență Global Banking and Finance Awards a fost obținut de compania iute Moldova

23 Aug. 2024, 11:00
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
23 Aug. 2024, 11:00 // Actual //  bani.md

Compania iute Moldova a obținut Premiul de Excelență Global Banking and Finance Awards, o recunoaștere de prestigiu care reflectă la cel mai înalt nivel inovația, realizările strategice, și schimbările progresiste și inspiraționale care transformă comunitatea financiară internațională. Premiile Global Banking and Finance Awards au fost create pentru a recunoaște realizările remarcabile ale companiilor proeminente din sectorul financiar mondial în multiple domenii. Aceste premii sunt acordate de renumita revistă Global Banking & Finance Review din Marea Britanie.

Evident, decizia de a acorda premiul de excelență Global Banking and Finance Awards a fost determinată de performanțele remarcabile în afaceri și de indicatorii economico-financiari solizi ai companiei iute Moldova care se reflectă  în relația exemplară cu clienții și contribuția semnificativă la economia Republicii Moldova în 2023. Cu toate acestea, conform Raportului de Impact Social 2023 al iute Moldova, printre criteriile care au influențat decizia juriului de a acorda premiul de excelență se numără, de asemenea, eficiența muncii în echipă, crearea unui mediu de lucru prietenos la iute Moldova,  organizarea frecventă de evenimente comunitare și activități sociale cu implicarea angajaților și a familiilor acestora, precum și alte inițiative.

Sergiu Sobuleac, CEO iute Moldova, afirmă că toți cei 130 de angajați ai companiei beneficiază de diverse programe de dezvoltare personală și au posibilitatea de a-și testa competențele în cadrul concursurilor profesionale cu recompense atractive, atât monetare, cât și nemonetare (cum ar fi „Visit the World”, „Best of the Best” etc.). Aceste inițiative le pentru că doar astfel angajații își pot evalua perspectivele în contextul propriilor aspirații profesionale.

„Fiecare angajat al companiei noastre știe că are oportunitatea de a crește profesional și, în acest sens, beneficiază de toate condițiile necesare. Nu mă refer doar la perfecționarea prin cursuri, fie ele de engleză sau alte domenii, ci și la un salariu competitiv, care depășește cu mult media națională, și la investițiile substanțiale în mediul de lucru. Filosofia noastră este că acest mediu trebuie să fie prietenos, să asigure un proces de muncă confortabil și lipsit de conflicte. Sunt convins că toate acestea contribuie la eficiența angajaților noștri, iar eu le mulțumesc din inimă, pentru că, în definitiv, datorită lor am fost remarcați și am obținut un premiu atât de valoros!” – afirmă Sergiu Sobuleac.

Printre beneficiile implementării unui concept modern de birou, evidențiate în Raportul de Impact Social 2023 al iute Moldova, se numără designul flexibil care permite reconfigurarea rapidă a spațiului de lucru în funcție de nevoile echipei, infrastructura de comunicare avansată, echipată cu sisteme de videoconferință de înaltă calitate, platforme de mesagerie și instrumente de management. De asemenea, este disponibil un spațiu special amenajat pentru copii, permițând angajaților să se concentreze pe muncă, știind că cei mici sunt în siguranță și implicați în activități potrivite vârstei lor. În plus, soluțiile de gestionare a zgomotului, precum căștile speciale sau elementele de izolare fonică, au fost și ele remarcate.

Reprezentanții Global Banking and Finance Awards au remarcat că iute Moldova menține o ierarhie democratică, ghidată de principiile managementului „Primus inter pares” și a implementat politici de lucru flexibile, care le permit angajaților să aleagă între munca la distanță și cea la birou, în funcție de preferințele și circumstanțele individuale. Wanda Rich, editorul Global Banking & Finance Review, subliniază că iute Moldova promovează o cultură bazată pe încredere și autonomie, concentrându-se pe rezultate, mai degrabă decât pe prezența fizică în birou. În plus, editorul evidențiază importanța feedbackului angajaților pe diverse teme legate de optimizarea procesului de lucru în cadrul companiei.

„Am observat că există un mecanism de feedback bine structurat pentru a colecta informații de la angajați cu privire la eficiența designului și la confortul spațiului de lucru, printre altele. De asemenea, este de apreciat instalarea stațiilor de încărcare pentru transport electric în cadrul aceluiași spațiu de lucru, un aspect care  încurajează utilizarea opțiunilor de transport ecologice și sprijină angajații care fac naveta folosind vehicule electrice, scutere sau biciclete” – a menționat Wanda Rich.

De altfel, în ceea ce privește protecția mediului, iute Moldova a implementat politici impresionante, detaliate în Raportul de Impact Social 2023 al companiei, elaborat de Global Banking & Finance Review. Printre aceste măsuri se numără: promovarea canalelor de interacțiune non-paper cu clienții – Call Center, rețele sociale, Messenger, web, Myiute, reducerea volumului Contractului de împrumut și semnarea electronică a acestuia, ceea ce a dus la o scădere cu 60% a consumului de hârtie; utilizarea lămpilor LED în toate spațiile companiei și multe alte inițiative.

De asemenea, au fost luate în considerare activitățile de CSR desfășurate de iute Moldova pe parcursul anului 2023, care s-au concentrat în principal pe educația financiară.

„Ne-a impresionat enorm contribuția iute Moldova la Campania Națională de Educație Financiară, inițiată în 2019. De fapt, această participare este o premieră pentru instituțiile financiare de profil și prima lansată vreodată în Moldova! Mă refer, bineînțeles, la materialele video educaționale care, datorită sprijinului oferit de iute Moldova, au fost traduse și adaptate în limbajul semnelor, făcând astfel materialele accesibile copiilor cu deficiențe de auz” – a menționat Wanda Rich, editorul Global Banking & Finance Review.

Reamintim că, în cadrul campaniei de educație financiară, materialele create au ajuns la peste jumătate de milion de oameni prin canale online și social media în 2023 și au fost distribuite în 83 de licee și 109 gimnazii, dintre care 65% se află în mediul rural.

Despre Global Banking and Finance Review: este o revistă financiară cu sediul în Regatul Unit, fondată în 2010 de Varun Sash. Publicația se concentrează pe tendințele și evoluțiile financiare globale, oferind interviuri, știri, analize, articole de opinie, recenzii și videoclipuri centrate pe domeniul bancar, brokeraj, schimb valutar, guvernanță corporativă, managementul averii, fiscalitate, contabilitate, fuziuni și achiziții, investiții interne și diverse activități de CSR. În 2011, revista a înființat Premiile Global Banking and Finance Awards, un eveniment anual care recunoaște excelența în domeniul financiar.

Despre iute Moldova: este parte a iute Group, companie Fintech Estoniană, prezentă în patru țări europene: Moldova, Albania, Macedonia și Bulgaria. iute Moldova, cea mai rapidă instituție de creditare nebancară din Republica Moldova, este prima companie de microfinanțare ce pune la dispoziția clienților o rețea de bancomate cardless, precum și posibilitatea de asigurare a creditelor în caz de accident. Strategia reputațională și de suport clienți iute Moldova a fost și rămâne a fi concentrată pe digitalizarea tuturor serviciilor oferite, cea mai rapidă metodă de creditare în condiții personalizate fiind aplicația mobilă Myiute. Dincolo de activitățile de finanțare, iute Moldova este implicată activ în dezvoltarea comunității prin activități de caritate și suport civic.

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 19:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 19:49 // Actual //  Ursu Victor

Parlamentul Republicii Moldova urmează să facă o serie de modificări legislative menite să fortifice transparența și eficiența proceselor decizionale din cadrul Băncii Naționale a Moldovei Propunerile includ ajustări semnificative în componența și procedurile de numire și revocare a membrilor Consiliului de supraveghere și ai Comitetului Executiv, potrivit unui proiect de lege propus spre consultări publice.

Printre principalele modificări se numără excluderea unui membru din Consiliul de supraveghere care ocupă simultan funcția de viceguvernator al Băncii Naționale și creșterea numărului membrilor independenți ai Consiliului de supraveghere de la 4 la 5 De asemenea se propune introducerea consultării Consiliului de supraveghere de către Președintele Parlamentului Guvernatorul BNM sau Comisia economie buget și finanțe în funcție de poziția vizată. Avizul emis de Consiliu va fi prezentat Parlamentului și audiat înainte de votul pentru numirea candidaților

Modificările propun și consolidarea procedurilor de revocare prin asigurarea dreptului la audiere pentru membrii organelor de conducere înainte de emiterea unei hotărâri de revocare. Totodată implicarea Președintelui Republicii Moldova în procesul de revocare va crea o procedură de dublu veto iar contestațiile privind hotărârile de revocare vor fi soluționate în termen de 3 luni

Pentru a asigura o mai bună calificare și eligibilitate a membrilor Consiliului de supraveghere se extind domeniile de calificare și se reduce durata mandatului membrilor independenți de la 7 la 5 ani astfel evitându-se suprapunerea mandatelor. Măsurile includ și notificarea anticipată a Parlamentului despre expirarea mandatelor membrilor și stabilirea unui termen clar pentru numirea noilor membri după încheierea mandatelor

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău