A fost elaborat un document important pentru municipiul Chișinău. Ion Ceban: este vital pentru dezvoltarea orașului

01 Oct. 2021, 11:52
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
01 Oct. 2021, 11:52 // Actual //  MD Bani

Strategia pentru dezvoltarea durabilă socio-economică a spațiul urban a fost elaborată. Despre aceasta a anunțat primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban.

Potrivit lui Ion Ceban, la această strategie s-a lucrat mai mult de un an și va fi ca un ghid pentru elaborarea Planului Urbanistic General.
„La elaborarea Strategiei s-a lucrat mai mult de un an și a fost făcută o muncă enormă de către reprezentanții Direcției Arhitectură, precum și experții din Federația Rusă care ne-au ajutat, este vorba de companiile „Master’s Plan” și „Cushman & Wakefield”, dar și Fundația „Centrul pentru Dezvoltare a Chișinăului”. Procesul de lucru a presupus o amplă documentare în domeniu, întruniri și discuții cu cetățenii, cu primarii de suburbii și reprezentanții direcțiilor, cu diverși specialiști și societatea civilă. Este un document important care stabilește viziunea și prioritățile de dezvoltare a municipiului, precum și proiecte concrete cu planuri de acțiuni pe o perioadă îndelungată de timp. Astfel de document este vital pentru dezvoltarea orașului. De asemenea, acest document va servi drept ghid pentru elaborarea Planului Urbanistic General, care în prezent este în proces de licitație internațională pentru contractarea unei companii sau consorțiu care va elabora și racorda noul PUG la actualele standarde.”, a scris primarul pe pagina de Facebook.
Primarul spune că, aceasta a fost ultima prezentare și urmează să fie organizată încă o dezbatere internă după care în curând va fi supusă consultărilor publice. De asemenea, vor fi solicitate recenzii și de la alte orașe.

Realitatea Live

27 Mai 2024, 16:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2024, 16:22 // Actual //  Lupu Eduard

Serviciul Fiscal de Stat anunță desfășurarea unor acțiuni speciale de monitorizare a contribuabililor activi în domeniul comerțului cu flori în perioada 29-31 mai 2024. Aceste acțiuni vizează asigurarea respectării legislației fiscale în ceea ce privește documentarea corectă a tranzacțiilor și prevenirea comerțului ilicit cu flori vii.

În comunicatul emis, Serviciul Fiscal de Stat a precizat că aceste acțiuni de monitorizare nu implică aplicarea unor sancțiuni la adresa agenților economici, ci au ca scop principal prevenirea și descurajarea practicilor neloiale în domeniul comerțului cu flori. De asemenea, monitorizarea vine în contextul creșterii cererii pentru aceste servicii, generate de evenimentele de încheiere a anului școlar.

Oficialii fiscali subliniază importanța respectării prevederilor legale în efectuarea tranzacțiilor comerciale și îndeamnă atât comercianții, cât și cumpărătorii să solicite bonul de casă la procurarea florilor. Acest lucru nu numai că asigură conformitatea cu legislația fiscală, dar contribuie și la combaterea economiei subterane și la majorarea nivelului de conformare.

În cazul în care vor fi depistate încălcări ale legislației fiscale pe durata monitorizării, contribuabilii vor fi avertizați cu privire la responsabilitatea lor conform prevederilor legale în vigoare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău