ULTIMĂ ORĂ! Spînu despre prelungirea contractului cu Gazprom pentru o lună : Prețurile în facturi nu se vor schimba

01 Oct. 2021, 12:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Oct. 2021, 12:00 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Autoritățile de la Chișinău continuă negocierile pentru livrarea gazelor naturale către Republica Moldova cu „Gazprom”, mai exact pentru încheierea unui contract pe termen mai lung, deși contractul a fost prelungit doar pentru luna octombrie, totuși prețurile în facturi nu se vor schimba, scrie Realitatea.md.

Declarația aparține ministrului Infrastructurii, Andrei Spînu. Mai mult, Spînu a precizat că discuții în acest sens va avea cu reprezentanții „Gazprom” în cadrul Forumului Internațional al gazelor care se va desfășura în Sankt Petersburg.

„Indiferent de contractele semnate, prețurile în facturi nu se vor schimba nici pentru gospodării, nici pentru persoanele fizice. Am discutat cu Moldovagaz ca să asigurăm cetățenii. Totodată, voi participa la forumul internațional al gazelor din Sankt-Petersburg. Acolo voi continua discuțiile cu „Gazprom”. Nu vom permite creșterea prețurilor la facturi”, a declarat Spînu.

Amintim că, ieri, contractul de livrare a gazelor naturale, între compania rusă Gazprom și cea din Republica Moldova, MoldovaGaz, a fost prelungit pentru încă o lună. Despre acest lucru a anunțat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Acest lucru a fost confirmat și de către reprezentanții Moldova Gaz, printr-un comunicat de presă.

„Contractul în vigoare cu SAP „Gazprom” privind condițiile de furnizare a gazelor naturale către Republica Moldova a fost prelungit cu o lună, până la sfârșitul lunii octombrie a acestui an. Acest fapt va asigura aprovizionarea cu gaze a tuturor consumatorilor din țară în această perioadă. În același timp, vor continua negocierile cu privire la condițiile de valabilitate mai lungi, precum și cele de preț ale contractului”, se menționează în comunicat.

Realitatea Live

27 Ian. 2022, 17:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Ian. 2022, 17:51 // Actual //  Lupu Eduard

Obligaţiunile retailerului local Elefant Online, în valoare de circa 17,5 milioane de lei, vor intra la tranzacţionare pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti începând cu 1 februarie 2022, conform BVB.

Listarea obligaţiunilor sub simbolul bursier ELF26 se realizează în urma derulării unui plasament privat în luna noiembrie 2021, în cadrul căruia au fost emise obligaţiuni corporative, negarantate, nominative, necondiţionate, neconvertibile, denominate în lei către 122 de investitori. Plasamentul privat şi listarea obligaţiunilor au fost intermediate de TradeVille.

Este a doua emisiune de obligaţiuni a Elefant Online listată la BVB. Prima a avut loc în 2018 şi a constat în emisiunea a 76.514 obligaţiuni cu o valoare nominală de 100 lei pe obligaţiune şi o rată a dobânzii fixă de 9% pe an.

Obligaţiunile au fost rambursate integral la termen în data de 27 septembrie 2021.

Elefant a raportat afaceri de 104 milioane de lei în primul semestru din 2021 şi pierderi nete de 3,8 milioane de lei. Spre comparaţie, în prima jumătate din 2020, compania a avut afaceri de 102 milioane de lei şi un profit net de 473.000 de lei, potrivit raportului semestrial al companiei.

Magazinul online este operat de compania Elefant Online SA (fosta Universal Online Promotion SRL), controlată de compania Millennium Gold Resources Limited, înregistrată în Cipru. Firma cipriotă deţine 60,7% din business, iar în spatele ei se află, potrivit datelor ZF, omul de afaceri Ion Sturza, fost premier al Republicii Moldova

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău