A fost lansată platforma de instruire la distanță www.academy.chamber.md. DETALII

16 Nov. 2021, 15:35
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Nov. 2021, 15:35 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Veste bună pentru mediul de afaceri de pe ambele maluri ale Nistrului. Astăzi, 16 noiembrie 2021, a fost lansată platforma de instruire la distanță www.academy.chamber.md. Platforma a fost dezvoltată la inițiativa Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) cu asistența financiară a Suediei și Marii Britanii în cadrul proiectului „Dezvoltarea capacităților de export pe malurile Nistrului” (AdTrade), implementat de PNUD. Astfel, persoanele interesate vor avea acces la o serie de cursuri, programe și webinarii pe diverse teme.

Platforma a fost concepută ca un instrument inovativ și accesibil de instruire non-formală. Aceasta conține programe individuale sau corporative de instruire online, cursuri interactive în diverse domenii de activitate economică și oferă informații utile privind aspectele legale și financiare necesare bunei funcționări a sectorului privat, disponibile în limbile română, rusă și engleză. De asemenea, la finalul fiecărui curs, participanții vor obține și certificate.

„În condițiile actuale de digitalizare și dezvoltare vertiginoasă a tehnologiilor informaționale, apare o tendință firească de a transfera activitatea profesională, inclusiv cea de instruire și formare profesională, în format virtual. Utilizarea unei platforme de instruire la distanță este o alternativă modernă pentru procesul de educație clasic, care corespunde cerințelor actuale ale pieței muncii și răspunde necesităților dezvoltării din punct de vedere profesional sau personal a diferitor categorii de beneficiari. Prin susținerea acestei inițiative a Camerelor de Comerț și Industrie de pe cele două maluri ale Nistrului, contribuim la dezvoltarea și consolidarea capacităților antreprenorilor noștri, pentru ca ei să fie competitivi pe piața națională și cea internațională, mai ales în condițiile crizei pandemice”, a menționat Dumitru Udrea, managerul proiectului ” Dezvoltarea capacităților de export pe malurile Nistrului” (AdTrade).

În cadrul evenimentului au fost prezentate funcționalitățile de bază ale platformei, principalele instrumente de învățare disponibile online, modalitățile de înscriere și participare la cursurile inserate pe platformă, precum și posibilitățile oferite formatorilor pentru inserarea propriilor cursuri.

„În contextul tendinței globale de digitalizare a serviciilor, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și-a propus să identifice și să ofere soluții inovatoare pentru gestionarea procesului de învățare și acumulare a noilor cunoștințe, prin dezvoltarea unei platforme de instruire la distanță pentru reprezentanții mediului de afaceri, dar și pentru alte persoane interesate de noile conținuturi educaționale și dezvoltarea personală în cele mai diverse domenii de activitate”, a declarat Sergiu Harea, președintele CCI.

Printre avantajele utilizării platformei de instruire la distanță, prezentate în cadrul evenimentului, se numără:

  • Acces direct la programe de instruire online, cu posibilitatea selectării personalizate a subiectelor de interes;
  • Furnizarea de instrumente digitale de învățare;
  • Comunicarea obiectivelor de învățare și organizarea individuală a termenilor de învățare;
  • Posibilitatea comunicării cu experții formatori;
  • Posibilitatea evaluării și testării cunoștințelor, transmiterii feedback-ului;
  •  Monitorizarea și comunicarea eficacității învățării.

Pentru început, platforma va include 3 module de instruire privind procedurile vamale de export, derularea afacerii și contractarea internațională și particularitățile și avantajele certificării UE.

01 Dec. 2021, 16:45
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Dec. 2021, 16:45 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Hai să celebrăm Ziua Națională a României cu o reuniune caldă! HiSky oferă reduceri de -10 euro la TOATE zborurile. Tot ce trebuie să faci, e să introduci promocode-ul „1DECEMBRIE” atunci când faci rezervarea, iar discountul va apărea automat la finalul acesteia.

După cum știi deja, operăm zboruri de linie din Cluj (spre Dublin, Chișinău și Lisabona), din Satu Mare (spre Paris), din Iași (spre Dublin), din Chișinău (spre Cluj, Dublin, Frankfurt, Moscova, Paris și Milano) iar luna aceasta începem cursele din Târgu Mureș (spre Milano, Londra și Paris) și din Baia Mare (spre Milano și Londra).

„Ziua Națională a României este o sărbătoare specială și în această zi toți cei plecați peste hotare își reamintesc cu dor de identitate și rădăcini. Noi am vrut să dăm o continuitate acestor sentimente de mândrie națională și am decis să oferim românilor de pretutindeni un motiv în plus pentru a reveni acasă. Aici, cu siguranță îi așteaptă oameni dragi”, a declarat Iulian Scorpan cu ocazia campaniei dedicată Zilei Naționale a României.

Oferta este valabilă pentru biletele cumpărate în perioada 1-5 decembrie.

Toate biletele sunt disponibile pe www.hisky.aero și la agențiile partenere.

HiSky este o companie aeriană certificată în România și R.Moldova. Operează zboruri de linie și zboruri charter de pe 7 aeroporturi internațioanale (Chișinău, Cluj, Iași, Satu Mare, Baia Mare, Targu Mures, si Oradea), spre 15 destinații importante din Europa, Asia și Africa. HiSky are o flotă compusă din două Airbus A320 (YR-BEE, YR-SKY) cu 180 de locuri și un Airbus A319 (ER-SKY) cu 144 de locuri. Vârsta medie a celor trei aeronave HiSky este de 11 ani. Serviciile sau orice alte informații despre HiSky pot fi consultate pe site-ul www.hisky.aero.

P.

 
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei