VIDEO A.S.I.C.S., Top Shop și ambasada Georgiei îndeamnă: Donează o jucărie, dăruiește un zâmbet

26 Mai 2023, 12:56
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
26 Mai 2023, 12:56 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Pe 1 iunie, copiii din zeci de familii numeroase și din câteva orfelinate vor primi jucării, în cadrul campaniei caritabile „Donează o jucărie, dăruiește un zâmbet”. Acțiunea a fost lansată la începutul lunii mai de către compania Top Shop Moldova, cu suportul Ambasadei Georgiei în Republica Moldova și a Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.).

„Pe 1 iunie, am decis să organizăm o acțiune caritabilă minunată – „Donează o jucărie, dăruiește un zâmbet”. Jucăriile sunt adunate în toată Republica Moldova, iar de Ziua Copilului le vom transmite familiilor cu mulți copii. E necesar să ținem minte că există familii, care au nevoie de susținere și noi trebuie să le fim alături”, a declarat Levan Diasamidze, ambasadorul Georgiei în Republica Moldova.

Erou de poveste pentru micuți poate deveni oricine. Echipa Asociației A.S.I.C.S. la fel a decis să doneze jucării, transformându-le în zâmbete de copii fericiți.

„Angajații noștri s-au implicat activ în această campanie și au adus diferite jucării de dezvoltare, de pluș, muzicale etc. Totodată, Asociația A.S.I.C.S. și-a asumat partea care ține de livrarea jucăriilor pentru familiile cu mulți copii, pe care le-am identificat. Preliminar, este vorba de 20 familii din toată țara, în care sunt 5-13 copii. Vom ajunge și în câteva orfelinate”, a menționat Alexandru Gîscă, președintele Consiliului Asociației A.S.I.C.S.

În magazinele Top Shop Moldova au fost instalate 14 boxe pentru colectarea jucăriilor, iar în cinematografele Cineplex – două.

„Doritorii pot merge la orice magazin Top Shop sau cinematograf Cineplex pentru a lăsa jucăriile în cutii speciale. Mulțumim partenerilor noștri, Asociației A.S.I.C.S. și Ambasadei Georgiei pentru contribuție în realizarea acestei inițiative”, a remarcat Ela Lisnic, HR manager, Top Shop Moldova.

Organizatorii au mai remarcat că acțiunea se bucură de implicarea a sute de oameni, iar din acest motiv campania „Donează o jucărie, dăruiește un zâmbet” va fi prelungită până la sfârșitul verii. Deși campania este prilejuită Zilei Internaționale a Copiilor, organizatorii au decis să o extindă pe toată durata verii.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău