ABBA revine pe scenă. Vânzările de discuri și de bilete au înregistrat cifre record

08 Sept. 2021, 17:16
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Sept. 2021, 17:16 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

După ce a anunțat săptămâna trecută că revine cu un nou album, dar și cu un nou turneu, după 40 de ani de pauză, ABBA scrie din nou istorie. Vânzările de discuri și de bilete pentru au înregistrat cifre record.

Universal Music anunță că fanii au pre-comandat peste 80.000 de exemplare din noul album, și asta doar în primele 3 zile de la anunțarea lui. Asta, spun ei, depășește orice așteptare și cifră de până acum.

Precedentul record a fost stabilit de Take That, cu albumele lor Progress și III.

„Voyage” va fi lansat pe 5 noiembrie pe CD, vinyl, digital și chiar și pe casetă audio. Deja nu mai găsești anumite ediții limitate. Ambele single-uri lansate joia trecută, “I Still Have Faith In You” și “Don’t Shut Me Down” se îndreaptă către o clasare în TOP 10 cele mai ascultate piese de săptămâna asta, și toate cifrele astea îi dau emoții lui Adele. Care își lansează și ea noul album tot pe 5 noiembrie, e o confruntare de urmărit – The Winner Takes It All!

Cum stau cu vânzările de bilete pentru noul turneu

Ieri dimineață s-au pus în vânzare biletele pentru turneul Voyage care începe pe 27 mai la Londra, într-o sală special construită pentru ABBA.

Deja nu mai găsești bilete, pentru primele reprezentații, cele din mai, grăbește-te dacă vrei să-i vezi în vară. Fanii se înghesuie să vadă în premieră aceste ABBA-tare, hologramele lui Agnetha (Agnieta), Bjorn, Benny și Anni-Frid așa cum arătau ei în tinerețe, proiectate pe scenă, alături de muzicieni live. Au generat haos pe site-urile de specialitate. Au stat ore întregi la coadă și au blocat chiar serverele.

Asta deși sala are o capacitate de 3000 de locuri, sunt chiar și câte două spectacole pe zi, și au fost anunțate reprezentații până în octombrie inclusiv, de joi până luni, săptămâna de săptămână.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 08:08
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Sept. 2021, 08:08 // Actual //  Lupu Eduard

Pentru că tinerii moldoveni pleacă în număr mare la facultăți de top din Europa, o parte din universitățile din țară se orientează către țări îndepărtate precum India, Siria, Iordania.

”Anual Republica Moldova câştigă circa o sută de milioane de dolari datorită studenţilor străini care învaţă la noi în ţară. Cifra este de patru ori mai mare decât zece ani în urmă”, a declarat economistul IDIS Viitorul, Veaceslav Ioniță, la emisiunea săptămânală de analize economice.

În Republica Moldova, în prezent la universităţi învață circa 4600 de studenţi străini față de 1200 de studenți acum zece ani. „Este o cifră considerabilă ţinând cont de faptul că la noi numărul de studenţi scade dramatic în fiecare an. Acest lucru fiind motivat de factorul demografic şi de migraţie, dar şi faptul că mulţi studenţi aleg să înveţe în străinătate. Or, studenţii străini ajută ca sistemul educaţional din ţară să rămână pe linia plutire”, a explicat Ioniță.

În funcție da țara de proveniență, cei mai mulți studenți străini care învață în Republica Moldova sunt din România, Israel, India, Ucraina, Siria şi Iordania.

În 2020, cei mai mulţi studenţi sunt din România – 2125 de studenţi, originari din Israel, în 2015, în ţara noastră au venit la studii 2040 de tineri, iar pe locul trei este India 605 studenţi. Ucraina, Siria și Iordania au fost în top acum 20 de ani și care au înregistrat cea mai mare scădere.

În anul de studii 2020/21, rețeaua instituțiilor de învățământ superior este formată din 24 unități, inclusiv 16 instituții de stat (cu 2 unități mai puține față de 2019/203) și 8 instituții private (cu 1 unitate mai puțin față de 2019/204). Majoritatea instituțiilor de învățământ superior își au sediul în municipiul Chișinău – 20 unități, câte 1 unitate – în municipiile Bălți, Cahul, Comrat și orașul Taraclia.

În anul de studii 2019-2020, în Republica Moldova numărul de persoane la studii superioare de licenţă şi master a fost de 56,8 mii de persoane, adică cu 3,8 mii de studenţi mai puţini comparativ cu anul de studii 2018-2019, arată datele Biroului Național de Statistică.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală