Acapararea Linella: După ce anunță că vrea să preia Fidesco, mai deschide și alte planuri de emancipare

24 Iun. 2021, 14:47
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Otilia Cotruța
24 Iun. 2021, 14:47 // Uncategorized //  Otilia Cotruța

La o zi de la notificarea intenției de a achiziționa 100% din capitalul social al rețelei de magazine “Fidesco” SRL (titularul mărcii – “Fidesco”), “Moldretail Group” SRL (titularul mărcii – “Linella”) a anunțat  Consiliul Concurenței că vrea să cumpere 100% din capitalul social al “DiNova” SRL.

Preluarea Fidesco

Consiliul Concurenței a anunțat că analizează operațiunea de concentrare economică ce urmează a se realiza prin achiziționarea cotei de 100% din capitalul social al CIC “Fidesco” SRL (titularul mărcii – “Fidesco”) de către “Moldretail Group” SRL (titularul mărcii – “Linella”).

Ambele companii desfășoară activitate de comercializare cu amănuntul al produselor preponderent alimentare de consum curent.

Vrea să cumpere și „DiNova” SRL

“DiNova” SRL, de asemenea,  își desfășoară activitatea în domeniul comerțului cu ridicata a produselor alimentare, băuturilor și produselor din tutun și pe piața comercializării cu amănuntul a produselor preponderent alimentare de consum curent.

Consiliul Concurenșei a fost notificat de Moldretail Group că intenționează să preia și această entitate juridică.

Autoritatea în domeniul Concurenței urmează să stabilească compatibilitatea concentrării economice cu mediul concurenţial normal, și va analiza operaţiunile  notificate, în conformitate cu Legea concurenţei nr. 183 din 11.07.2012 şi Regulamentul privind concentrările economice, aprobat prin Hotărîrea Plenului Consiliului Concurenţei nr. 17 din 30.08.2013.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 14:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
02 Aug. 2021, 14:24 // Actual //  Otilia Cotruța

Anatolie Lichii, director general interimar al „Apă-Canal Chișinău” SA, a dat  asigurări că, pe timp de caniculă, în capitală nu va apărea miros neplăcut de la stația de epurare a apelor reziduale. „Administrația „Apă-Canal Chișinău” SA monitorizează zilnic procesul tehnologic, instalațiie sunt pregătite și pentru activitate în condiții de temperaturi ridicate ale aerului. Depunem maxim efort ca să nu fie miros după zona de protecție de 500 de metri”, a spus Anatolie Lichii astăzi, 2 august, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Potrivit responsabilului de la ACC, stația de epurare a apelor reziduale funcționează în regim normal, iar instalațiile tehnologice funcționează conform cerințelor tehnice. Debitul zilnic la stația de epurare constituie 140 de mii de metri cubi și deversările în râul Bâc sunt conform actelor normative în vigoare.

În ceea ce privește reconstrucția stației de epurare în șantier, în perioada 26-30 iulie la aceste lucrări au fost antrenați circa 50 de muncitori. La momentul actual contiunuă lucrările la clădirea de admisie și la clădirea de pretratare și evacuare a nămolului în exces. Permanent în șantier este monitorizată calitatea lucrărilor, a specificat Anatolie Lichii.

În săptămâna trecută, ACC a efectuat 33 de controale, dintre care 8 – inopinate și 25 – ordinare. În prezent probele de apă prelevate sunt cercetate în laborator. În funcție de rezultatele testelor, agenților economici le vor fi înaintate prescripții.

Mâine, 3 august, la „Apă-Canal Chișinău” SA va avea loc o ședință, la care va fi discutat mersul lucrărilor de reconstrucție la stația de epurare a apelor reziduale. Proiectul se realizează din bani oferiți de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală