Afacerea aducătoare de profit dulce! Schimbare de fațadă la Dulcinella. Un fond de investiții intră în business

22 Mai 2024, 13:42
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
22 Mai 2024, 13:42 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Lanțul de cofetării Dulcinella, cunoscut pentru dulciurile sale delicioase și originar din Republica Moldova, a fost recent achiziționat de fondul de investiții Cornelius H Group, marcând astfel începutul unei noi etape de expansiune în România. Noile planuri vizează transformarea brandului într-o prezență națională, iar primele semne ale acestui proces sunt inaugurările în locații-cheie din țară.

Cu o investiție totală de peste 300.000 de euro, noile cofetării Dulcinella au fost deschise în locații centrale, în special în centre comerciale de tip mall, pentru a beneficia de vizibilitate maximă și trafic consistent de clienți. Sergiu Diaconu, reprezentantul acționarilor Dulcinella, a subliniat importanța acestei expansiuni strategice, menționând că obiectivul principal este să se capitalizeze pe potențialul brandului prin deschiderea de locații atractive pentru clienți, pentru a sprijini dezvoltarea pe termen lung a brandului la nivel național.

În cadrul acestui plan de expansiune, în București au fost deschise noi locații Dulcinella în Promenada Mall și Mega Mall, completând astfel cele cinci locații deja existente în capitală. În Moldova istorică, alte două puncte de vânzare Dulcinella au fost inaugurate în Iulius Mall Suceava și Palas Iași. În total, grupul Dulcinella operează acum magazine în 10 orașe din România, inclusiv în Bacău, Botoșani, Roman, Piatra Neamț, Pașcani și Fălticeni.

Fondat în 2005 în Republica Moldova, Dulcinella și-a extins prezența în România începând cu anul 2019 și deține acum peste 20 de magazine proprii în țară. Cu o fabrică în Târgu Neamț și peste 120 de angajați, Dulcinella continuă să își consolideze poziția pe piață sub noua conducere a Cornelius H Group, un fond de investiții cu sediul în Marea Britanie și rădăcini în Republica Moldova.

Fondatorii Dulcinella, soții Căttălina și Nicolae Pojoga, împart acțiunile companiei în proporție egală și rămân implicați în direcționarea strategiei de creștere. Datele financiare recente indică faptul că, în anul 2022, Dulcinella a înregistrat o cifră de afaceri de 117,7 milioane de lei și un profit de 2,1 milioane de lei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

21 Iun. 2024, 16:36
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
21 Iun. 2024, 16:36 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Revolut, unul dintre cele mai valoroase startup-uri din Europa, a angajat bancheri care să ajute firma să vândă acţiuni existente în valoare de aproximativ 500 de milioane de dolari, alăturându-se astfel unui şir de companii private care au căutat forme alternative de lichiditate pentru acţionarii săi, în condiţiile în care piaţa ofertelor publice iniţiale rămâne în criză, scrie Bloomberg.

Revolut lucrează cu Morgan Stanley pentru vânzarea de acţiuni, care o va ajuta să elibereze numerar pentru angajaţi existenţi şi investitori, potrivit unor persoane familiarizate cu această chestiune. Tranzacţia, care a fost raportată anterior de Financial Times, ar putea evalua Revolut la peste 40 de miliarde de dolari, în creştere faţă de evaluarea de 33 de miliarde de dolari pe care a obţinut-o ultima dată într-o rundă de strângere de fonduri din 2021.

Revolut a declarat că veniturile sale pentru 2022 au urcat cu 45%, la 922,5 milioane de lire sterline (1,17 miliarde de dolari). Compania nou-înfiinţată nu a raportat încă rezultatele pentru anul trecut, dar prevăzuse anterior că veniturile pentru 2023 vor fi de aproximativ 2 miliarde de lire sterline.

Vânzarea acţiunilor vine după ce unul dintre acţionarii Revolut – un fond de investiţii administrat de Schroders Plc – a semnalat că este de părere că firma ar trebui evaluată la aproximativ 25,7 miliarde de dolari.

Revolut a declarat de mult timp că se pregăteşte pentru o potenţială ofertă publică iniţială, dar banca şi celelalte mari companii private similare au fost blocate de pieţele de capitaluri proprii inactive. Acest lucru a creat probleme pentru unii dintre primii investitori sau angajaţi care ar putea avea nevoie de lichidităţile rezultate în urma vânzării de acţiuni.

Stripe Inc., o altă companie fintech foarte valoroasă, a strâns anul trecut aproximativ 6,5 miliarde de dolari ca parte a unei tranzacţii care i-a permis să organizeze o ofertă publică de cumpărare prin care angajaţii şi-au vândut o parte din acţiuni.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău