Află 5 motive pentru care să vii la Târgul locurilor de muncă din Chișinău

30 Iun. 2022, 10:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
30 Iun. 2022, 10:19 // Actual //  Lupu Eduard

Îți dorești un loc de muncă imediat după finalizarea studiilor? Vrei să ai competențele necesare pentru domeniile viitorului? Dar și să descoperi oferte de angajare disponibile la momentul actual? Atunci participă la Târgul locurilor de muncă care se va desfășura în data de 1 iulie, între orele 10.00 și 14.00 la „Radisson Blu Leogrand Hotel” din Chișinău.

Evenimentul va avea loc în cea de-a doua zi a conferinței naționale „Promovarea angajabilității tinerilor calificați pentru o dezvoltare sustenabilă”, care are scopul de a identifica oportunități de formare, dar și perspective de angajare în funcție de nevoile pieței muncii pentru a îmbunătăți abilitățile tinerilor și a le spori șansele de angajare.

Află 5 motive pentru care să vii la Târgul locurilor de muncă:

  1. Vei descoperi oferte avantajoase de angajare. Circa 20 de agenți economici din Republica Moldova se vor întrece în oportunități diverse de angajare pentru tineri. Printre participanți se vor număra companiile Kaufland, Bucuria, Linella, Carmez, Panilino, Diaztech, Magenta Consulting ș.a.
  2. Vei afla tendințele pieții muncii. În cadrul târgului vei avea șansa de a interacționa cu reprezentanții companiilor participante, a afla informații despre locurile vacante și condițiile de angajare, dar și a explora perspectivele diverselor domenii și tendințele actuale de pe piața muncii.
  3. Vei avea locul de muncă „direct în buzunar”. Interacțiunea cu angajatorii va fi un avantaj pentru tine și te va ajuta să obții un loc de muncă mai rapid și mai ușor. Aici vei avea ocazia să îți pui în valoare cunoștințele și aptitudinile pentru a lucra într-un domeniu interesant și bine plătit.
  4. Vei afla avantajele învățământului dual. Companiile prezente la eveniment fac parte din programul de învățământ dual, care reprezintă 30% instruire într-o instituție de învățământ tehnic și 70% practică direct într-o companie. Astfel, vei afla cum poți învăța, munci și câștiga cu învățământul dual.
  5. Vei socializa cu alți tineri. Evenimentul va avea loc direct în „inima” Chișinăului, într-o locație confortabilă pentru a aduna zeci de vizitatori, de aceea vei avea ocazia să cunoști alți tineri cu care să faci schimb de experiențe și să socializezi.

Târgul locurilor de muncă este organizat de Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova și Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova cu suportul proiectului „Promovarea Învățământului Profesional Tehnic pentru o Economie Verde” implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și finanțat de Ministerul Federal German pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (BMZ) și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

Mai multe detalii despre eveniment, află pe pagina de Facebook Învățământul Dual!

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

Realitatea Live

30 Sept. 2022, 20:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
30 Sept. 2022, 20:50 // Actual //  Lupu Eduard

Gazprom a redus livrările de gaz pentru Republica Moldova cu 30% din 1 octombrie. Exact cum s-a întâmplat în luna octombrie a anului trecut, înainte de semnarea contractului de pe 30 octombrie.

„Astăzi Moldovagaz a achitat integral avansul pentru luna septembrie către Gazprom. MoldovaGaz a primit confirmarea parțială a volumelor pentru luna octombrie. Din cele 8.06 mln m3 pe zi (pentru ambele maluri), au fost confirmate 5.7 mln m3 pe zi. În acest sens, se repetă situația din luna octombrie anul trecut, când livrările au fost limitate cu 30%. Diferența este că în acest an avem un contract semnat care trebuie respectat”, a declarat ministrul Infrastructurii Andrei Spînu.

Gazprom nu precizat care este motivul reducerii livrărilor de gaz. Experții în energetică avertizau anterior că Gazprom va recurge la șantajul energetic în lunile de iarnă, de aceea autoritățile trebuie să aibă mai multe alternative, inclusiv să facă rezerve de gaz, cel puțin pentru două luni de iarnă. Unul din motive este că Moscova este nemulțumită de formula actuală a prețului la gaz și ar vrea să schimbe prevederle contractuale, deoarece din 1 octombrie prețul de achiție al metanulu se reduce semnificativ.

În perioada lunilor de iarnă formula de calcul a prețului la gaz este 70% prețul la petrol și 30% prețul spot, iar în lunile de vară formula se inversează.

Din 1 octombrie, confrom noii formule, prețul de achiziție al metanului ar urma să ajungă la 1100 USD pe mia de metri cubi față e 1882 USD cât este în septemberie.

Traiful pentru populație este de 29,26 lei pentru metrul cub. Președintele Moldovagaz, Vadim Ceban declară că până în primăvară tariful se va reduce.

 

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău