Agenția de Investiții invită antreprenorii la Programul Export Mission

15 Oct. 2021, 15:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Oct. 2021, 15:59 // Actual //  Lupu Eduard

Agenția de Investiții „Invest Moldova”, în colaborare cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), anunță, în cadrul Programului EXPORT MISSIONS „Capacity building Support for Moldovan exporters to package and market their goods to potential EU investors”, un nou apel de exprimare a interesului din partea producătorilor și exportatorilor din domeniul agro-alimentar de a participa la misiuni de export pe piețele străine.

Programul prevede instruiri și consultanță pentru identificarea partenerilor de afaceri relevanți pe piețele-țintă și organizarea sesiunilor bilaterale (B2B) individuale pentru contractarea livrărilor.

Tot ceea ce trebuie să facă antreprenorul local, este să își exprime interesul de participare la Program până la data de 20 octombrie 2021, expediind un mesaj pe adresa de email – export@invest.gov.md.

În concurs vor fi selectate până la 30 de companii, care vor beneficia de misiuni de export și întâlniri cu clienți interesați de produsele acestora.

Etapele programului:

Apel de Exprimare a Interesului: 05 Octombrie – 20 Octombrie 2021

Selectarea până la 30 companii beneficiare: 15-20 Octombrie 2021

Elaborarea materialelor promoționale de prezentare a companiilor și a misiunii: 20-30 Octombrie 2021

Identificarea personalizată a clienților în piețele-țintă conform profilului fiecărui beneficiar și contactarea acestora:  Noiembrie-Decembrie 2021

Participarea la misiuni de afaceri (fizic/on-line în dependență de situația pandemică):  Noiembrie-Ianuarie 2021

Puteți contacta reprezentanții echipei implementatoare:

– Anastasia UNGUREANU, Agenția de Investiții, Email: anastasia.ungureanu@invest.gov.md

-Tatiana NANU, Gateway&Partners Moldova, T: +373 (69) 533895, Email: tatiana.nanu@gatewaypartners.net

Programul EXPORT MISSION este un program al Agenției de Investiții din Republica Moldova și este finanțat în cadrul Proiectului „Capacity building Support for Moldovan exporters to package and market their goods to potential EU investors”, de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Realitatea Live

11 Dec. 2023, 14:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
11 Dec. 2023, 14:14 // Actual //  Lupu Eduard

Istoria reală a unei femei de 32 de ani, agresată fizic și amenințată de soț, este relatată într-un nou spot social lansat de Ministerul Afacerilor Interne. Din fericire, victima a reușit să ceară ajutor la timp, să își salveze propria viață și viața viitorului copil.

„Am 32 de ani și lucrez în calitate de vânzătoare. Soțul nu este angajat. Într-o zi, când am revenit de la muncă, l-am găsit în stare de ebrietate. M-a amenințat că mă ucide pe mine și copilul pe care îl port. Am reușit la timp să scap și să chem poliția, care mi-a oferit ajutor și l-a îndepărtat. Îmi pare rău că nu am cerut ajutor mai devreme”, povestește protagonista, rolul căreia este jucat de o actriță a Teatrului Național „Mihai Eminescu”.

Mesajul spotului social este adresat tuturor victimelor violenței în familie, care sunt încurajate să raporteze toate cazurile de abuz la numărul unic de urgenţă 112 sau la telefonul de încredere 08008 8008.

„Suntem alături, pentru că siguranța și viața ta contează. Sună la orice oră la 112 sau la telefonul de încredere 0 8008 8008. La Centrul de Justiție Familială vei fi ajutată și protejată de polițiști, medici, psihologi și alți specialiști calificați, care te vor consulta gratuit și vor fi alături de tine pe toată durata procesului de asistență și protecție. Știm prin ce treci și te vom ajuta să depășești aceste momente grele”, transmite MAI.

Prin lansarea acestui nou spot social, MAI continuă campania de sensibilizare a societăţii şi de încurajare a victimelor violenţei în familie pentru a raporta abuzurile şi să apeleze la ajutorul autorităţilor. Spotul precedent era adresat victimelor violenţei sexuale, iar îndemnul a rămas același: „Nu ești singură! Nu este vina ta! Ai încredere în puterea ta!”. 

„Prin lansarea aceastei campanii ne propunem să informăm, sensibilizăm şi să atragem atenţia societăţii asupra tuturor formelor de violenţă în familie care există, inclusiv a celei psihologice, care în ţara noastră nu este percepută ca formă a violenţei în familie”, notează MAI.

Conform datelor Ministerului de Interne, în perioada ianuarie – noiembrie 2023 au fost înregistrate 766 de cazuri de violență în familie, 11 dintre ele fiind soldate cu vătămarea corporală gravă şi decesul victimei. În anul 2022, 24 de femei şi-au pierdut viaţa urmare a acţiunilor violente în mediul familial.

Pentru a proteja victimele violenţei în familie, în 2023 au fost monitorizate 635 de ordonanțe de protecţie, emise de către instanţele judecătoreşti, dintre care în 554 de cazuri este vorba de monitorizare prin intermediul brățărilor electronice, aplicate agresorilor.

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău