Agenția pentru Eficiență Energetică anunță încheierea concursului ,,Eu știu să folosesc rațional Energia”

01 Iun. 2021, 11:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
01 Iun. 2021, 11:59 // Actual //  Otilia Cotruța

În contextul Zilei Internaționale a Copilului, Agenția pentru Eficiență anunță încheierea concursul ,,Eu știu să folosesc rațional Energia”, lansat la sfârșitul lunii martie, în colaborare cu o rețea de magazine.

Ne bucurăm să comunicăm, că la concurs au participat în jur de 400 de copii, din diferite localități: Chișinău, Șoldănești, Dondușeni, Criuleni, Edineț, Telenești, Ungheni, Ialoveni, Vulcănești, Cahul, Rezina, Strășeni, Anenii Noi, Bălți, Sîngerei, Ștefan Vodă, Drochia. Comisia apreciză receptivitatea și interesul manifestat de către copii pentru participarea la prima ediție a acestui concurs și anunță că după jurizare, rezultatele vor fi făcute publice.

Amintim că concursul este la a I-a ediție și are scopul de a stimula copiii să-și expună viziunea despre eficiența energetică și sursele de energie regenerabilă și de a promova și valorifica potențialul creativ al copiilor pentru a realiza lucrări inspirate, se menționează în comunicatul AEE.

Toți copii vor primi diplome de participare, iar cele mai reușite lucrări desemnate de juriu, vor fi premiate cu:

  • Premiul I Gift Card Enter în sumă de 1500 MDL;
  • Premiul II Gift Card Enter în sumă de 1000 MDL;
  • Premiul II Gift Card Enter în sumă de 500 MDL.

Pentru a face cunpștință cu lucrările copiilor, urmăriți imaginile publicate pe site-ul AEE.

Agenția pentru Eficiență Energetică adresează felicitări tuturor participanților la concurs și îi încurajăm să creeze în continuare lucrări, astfel, arătând prin  viziunea lor, metodele de eficiență și schimbând atitudinea comunității față de importanța valorificării surselor de energie regenerabile.

Realitatea Live18 Iun. 2021, 18:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Iun. 2021, 18:40 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Conform datelor statistice publicate de Biroul Național de Statistică (BNS), produsul intern brut (PIB) a însumat 46,5 miliarde lei și a înregistrat o creștere reală de 1,8%. Relansarea activității investiționale, a consumului intern și a activității economice în sectorul real al economiei sunt factorii determinanți care au favorizat această creștere. Unul dintre sectoarele care a înregistrat o creștere economică de 6,5 % este cel IT.

Astfel, potrivit datelor prezentate de BNS, sectorul IT a înregistrat o creștere de 6,5 %.

Evoluție se datorează, în mare parte, relansării cererii pentru serviciile IT și serviciile informatice, politicilor favorabile dezvoltării sectorului, în special, regimului fiscal distinct în care operează rezidenții parcului virtual  „Moldova IT Park” etc.