ATENȚIE șoferi! Cât costă anvelopele de iarnă și unde le găsești

15 Nov. 2022, 16:23
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
15 Nov. 2022, 16:23 // Au Bani //  MD Bani

Suntem în perioada rece a anului și timpul este schimbător, motiv pentru care, poliția îndeamnă șoferii să treacă deja la anvelopele de iarnă. Pentru a-ți ușura lucrul am decis să te ajutăm și am aflat cât costă anvelopele de iarnă, unde le poți cumpăra și cât costă să le schimbi. Anvelope de iarna garantează siguranță, o alunecare minimă și un control mai mare al automobilului.

După cum vă dați bine seama, există o gamă largă de anvelope, air prețurile diferă în funcție de model, producător, automobil și mărime.

De exemplu, pe site-ul anvelope.md veți găsi mai multe tipuri de anvelope, prețul pentru o singură bucată începe de la 570 de lei și poate ajunge până la 1.932 de lei. Așadar, pentru a trece la anvelopele de iarnă va trebui să scoți din buzunar în mediu 4.000 de lei doar pentru procurarea anvelopelor.

O varietate și mai largă de anvelope de iarnă găsiți la autoshina.md. Prețurile încep de la 850 de lei și depășesc 2.000 de lei pentru cele din gama premium, în funcție de producător și automobil.

La catollux.md, prețurile pentru anvelopele de iarnă începe de la 470 de lei și pot depăși 3.000 de lei.

De asemenea, vei avea nevoie de bani să mergi la vulcanizare pentru a schimba anvelopele de vară pe cele de iarnă. Schimbarea a patru anvelope durează circa 30 – 45 de minute. Prețurile diferă în funcție de tipul anvelopelor. Dacă apelezi serviciile autoshina.md, prețurile variază între 250 de lei și pot ajunge până la 990 de lei.

Realitatea Live

14 Iun. 2024, 17:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Iun. 2024, 17:16 // Actual //  Lupu Eduard

Piața imobiliară din Chișinău a înregistrat o creștere semnificativă a prețurilor în primul trimestru al anului 2024, marcând cea mai mare majorare din ultimii 16 ani. Conform raportului prezentat de Veaceslav Ioniță, expert în politici economice la Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, această creștere survine după o perioadă de stagnare în 2023.

În perioada ianuarie-martie 2024, prețurile locuințelor au atins un nivel maxim istoric, cu o creștere estimată de 9,8%. Cu toate acestea, numărul de tranzacții imobiliare a scăzut, indicând o înviorare a pieței prin prețuri mai mari, dar cu activitate redusă. „Ultima dată când prețurile au fost atât de mari a fost în 2008,” a subliniat Ioniță în cadrul emisiunii săptămânale „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”.

Statisticile arată că în 80% din cazurile de acordare a asistenței juridice calificate a fost vorba despre cauze penale. De asemenea, 7,337 femei, 2,428 minori, 1,296 persoane cu dizabilități, 1,690 victime ale violenței domestice și 114 victime ale traficului de ființe umane au beneficiat de asistență juridică gratuită garantată de stat. În 3,561 de cazuri, asistența juridică a fost acordată de urgență. În 1,700 de cazuri, solicitările de asistență juridică au fost respinse, datorită verificărilor veniturilor solicitanților.

Evoluția prețurilor a variat de-a lungul anilor. În 2023, prețurile au stagnat, dar în primul trimestru al anului 2024, prețurile au crescut cu 9,8%. Ioniță a remarcat că prețurile apartamentelor în Chișinău au avut o dinamică fluctuantă în ultimele două decenii, cu creșteri semnificative în anii 2000 și scăderi marcante în perioada crizei economice globale.

Economistul a evidențiat că în 2024, prețurile apartamentelor noi au crescut cu 11,9% în valoare anuală, iar piața secundară a înregistrat o creștere anuală de 9,8%. Acest fenomen este rar întâlnit în ultimii zece ani, indicând o preferință crescută pentru apartamentele de pe piața secundară.

Accesibilitatea creditelor ipotecare a fost un alt subiect abordat de Ioniță. El a menționat că rata medie a dobânzii la creditele imobiliare a scăzut la 8% în primul trimestru din 2024, comparativ cu 13% în perioada 2021-2022. Acest fapt, alături de creșterea veniturilor populației, a făcut ca accesul la creditele ipotecare să devină din nou o soluție viabilă pentru achiziționarea de locuințe.

În concluzie, Veaceslav Ioniță a afirmat că piața imobiliară din Chișinău se află într-o fază de reechilibrare după o perioadă de stagnare și incertitudine. Creșterea prețurilor este susținută de cererea pentru locuințe noi și secundare, iar tendința de creștere a veniturilor contribuie la menținerea accesibilității locuințelor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău