Atenționare de călătorie în Marea Britanie pentru moldovenii care vor să ajungă acasă. Perturbări de zboruri

30 Aug. 2023, 13:05
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
30 Aug. 2023, 13:05 // Actual //  Lupu Eduard

Cetățenii moldoveni care intenționează să călătorească în Regatul Unit al Marii Britanii în perioada următoare, cu bilete achiziționate din România la operatorul low-cost Wizz Air sunt avertizați asupra grevelor la sol ai companiei aeriene din aeroportul Luton/Londra. Grevele sunt programate pentru zilele de 30 august, 6 și 13 septembrie și pot duce la perturbări ale serviciilor aeroportuare și întârzieri ale zborurilor.

Aceste acțiuni sindicale pot afecta serviciile și operațiunile din aeroportul Luton, cu potențiale consecințe pentru pasageri și zborurile programate în aceste intervale. Călătorii care au planificate zboruri din sau către aeroportul Luton în aceste date ar trebui să fie pregătiți pentru eventualele întârzieri sau schimbări în programul de călătorie.

Astfel, cei care au bilete procurate sunt îndemnați să ia legătura cu operatorii companiei WizzAir pentru a obține informații actualizate și detalii referitoare la starea zborurilor lor. Acest lucru poate ajuta pasagerii să fie la curent cu orice modificări sau ajustări necesare în programul lor de călătorie.

Detalii suplimentare cu privire la aceste greve și la eventualele zboruri afectate pot fi găsite pe site-ul thetimes.co.uk/travel/advice/when-is-the-luton-airport-strike-and-which-flights-are-affected.

Deocamdată companiile locale care efectuează zboruri în și din Marea Britanie nu au comunicat despre careva perturbări ale zborurilor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

09 Dec. 2023, 18:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Dec. 2023, 18:42 // Actual //  Lupu Eduard

Catedrala Notre Dame din Franța ar trebui să se redeschidă pentru vizitatori și slujbe catolice la sfârșitul anului 2024, transmite Euronews. Va fi la mai puțin de șase ani după ce un incendiu șocant a distrus acoperișul clădirii.

Proiectul de restaurare este în prezent în curs de a respecta termenul de redeschidere de 8 decembrie 2024, stabilit de președintele Emmanuel Macron imediat după incendiu. Din păcate, nu va fi chiar gata pentru Jocurile Olimpice de la Paris, programate pentru vara anului 2024.

“Treaba mea este să fiu gata să deschid această catedrală în 2024 – și o vom face”, a declarat generalul Georgelin, generalul de armată responsabil de proiectul de reconstrucție, în martie.

“Ne luptăm în fiecare zi pentru asta și suntem pe un drum bun”.

Ministrul Culturii, Abdul-Malak, a declarat că, deși catedrala va fi deschisă publicului, acest lucru “nu înseamnă că toate lucrările de renovare se vor încheia”. El a adăugat că “în 2025 vor mai exista încă lucrări de renovare”.

Reconstrucția icoanei pariziene a fost o sarcină enormă. Ea a început în 2022, după mai bine de doi ani de muncă pentru a face monumentul suficient de stabil și sigur pentru ca meșterii să înceapă reconstrucția.

Autoritățile au făcut alegerea de a reconstrui capodopera de artă gotică din secolul al XII-lea, așa cum era înainte. Aceasta include recrearea turlei de 96 de metri înălțime din secolul al XIX-lea, proiectată de arhitectul Eugene Viollet-le-Duc.

Piesa centrală emblematică a catedralei, care s-a prăbușit în incendiu, va reapărea deasupra monumentului în acest an, într-un semnal puternic de renaștere a acestuia.

“Întoarcerea turlei pe cerul Parisului va fi, în opinia mea, simbolul că suntem învingători în bătălia de la Notre Dame”, a declarat generalul Georgelin.

Se estimează că aproximativ 1.000 de persoane din întreaga Franță lucrează zilnic la restaurarea Notre Dame.

“Avem de realizat o mulțime de lucrări diferite: structura, pictura, pietrele, bolta, orga, vitraliile și așa mai departe”, a explicat Georgelin.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău