Noi lansări la Apple. Când apar iPhone 15 și noile modele de smartwatch

30 Aug. 2023, 12:29
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
30 Aug. 2023, 12:29 // Actual //  Lupu Eduard

Apple a început să trimită invitații pentru un eveniment de prezentare care va avea loc în câteva zile. Compania vrea să prezinte seria iPhone 15, dar și noi modele Apple Watch. Cele patru modele de telefoane din noua serie vor putea fi precomandate la jumătatea lunii septembrie.

Apple a început să trimită invitații de presă pentru un eveniment de prezentare. Pe 12 septembrie va fi prezentată noua serie de smartphone-uri iPhone 15, alături de noi modele Apple Watch. Evenimentul va fi transmis online pe site-ul companiei și pe aplicația Apple TV.

Noua serie de telefoane Apple vine cu patru modele: iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro și 15 Pro Max. Toate cele patru vor putea fi precomandate în SUA după trei zile de la prezentare, adică începând cu 15 septembrie. Primele livrări vor fi făcute pe 22 septembrie.

Persoanele care își doresc un iPhone 15 Pro Max au mai mult de așteptat. Potrivit unor informații apărute în spațiul public, acest model ar putea fi livrat abia din luna octombrie. Există mai multe probleme la nivel de producție.

Compania spune că noua serie va face trecerea de la conexiunea Lightning la USB-C. Apple a fost obligată să facă această tranziție de reglementările din Uniunea Europeană, India și Arabia Saudită.

iPhone 15 și iPhone 15 Plus nu vor fi cu mult diferite comparativ cu seria anterioară. Dincolo de trecerea la USB-C, cele două ar urma să ofere funcţionalitatea Dynamic Island. La seria trecută, această funcție era disponibilă doar pe modelele Pro din seria iPhone 14.

O altă noutate este legată de camera foto. iPhone 15 Pro Max ar urma să fie primul din istoria Apple care are o cameră periscop. Acest tip de lentilă va permite fotografierea cu un zoom optic de 6x. Modelele anterioare de iPhone puteau efectua doar un zoom optic de 3x. Pentru acest tip de cameră, producătorii vor crește prețul cu până la 200 de dolari, potrivit specialiștilor în domeniu.

Prețul va crește pentru toate modele din seria iPhone15. Valoarea fiecărui model va fi mai mare decât versiunea anterioară cu 50 – 100 de euro sau chiar mai mult.

În cadrul evenimentului de pe 12 septembrie, Apple va prezenta și seria 9 de Apple Watch, inclusiv un nou model Ultra, potrivit gadget.ro.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

22 Sept. 2023, 16:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
22 Sept. 2023, 16:22 // Actual //  Lupu Eduard

Activitatea din sectorul privat din zona euro a continuat să se reducă în septembrie, ceea ce sugerează că economia s-a contractat în trimestrul curent, raportează Bloomberg.

Un indice bazat pe sondajele efectuate de S&P Global în rândul directorilor de achiziţii a indicat a patra lună consecutivă de scădere a producţiei, ajungând la 47,1. Deşi reprezintă o uşoară îmbunătăţire faţă de luna august, indicatorul se situează clar sub nivelul de 50 care indică o contracţie. Economiştii prevăzuseră o scădere la 46,5.

În timp ce încetinirea s-a atenuat în Germania, aceasta s-a adâncit în Franţa, potrivit sondajelor de conjunctură publicate vineri de S&P Global. Economiştii se aşteptau ca dinamica în ambele ţări să rămână în general stabilă.

Performanţa sectorului serviciilor din Germania a reprezentat o „surpriză plăcută”, deoarece s-a contractat doar marginal în această lună, a precizat S&P Global. Industria prelucrătoare, care a avut de suferit din cauza încetinirii economiei mondiale şi a creşterii ratelor dobânzilor, a condus declinul activităţii generale.

Cu toate acestea, cifrele pentru importantul sector industrial al ţării indică faptul că „lucrurile nu se duc la vale la fel de repede ca înainte, declinul comenzilor noi încetinind”, a declarat Cyrus de la Rubia, economist-şef la Hamburg Commercial Bank. „În plus, reducerea activităţii de cumpărare îşi pierde din avânt”.

În Franţa, atât serviciile, cât şi industria prelucrătoare s-au înrăutăţit, ceea ce a dus la cea mai mare scădere a activităţii din sectorul privat din noiembrie 2020. Au existat rapoarte răspândite privind cererea slabă în ambele sectoare, iar încrederea în ceea ce priveşte următoarele 12 luni a slăbit simţitor, a precizat S&P Global.

„Economia franceză va naviga, în viitorul apropiat, în ape foarte tulburi”, a declarat Norman Liebke, economist la Hamburg Commercial Bank. „Credem că în 2024 creşterea economică va fi mai mică decât se aştepta anterior”.

El a adăugat că inflaţia este încă la pândă în Franţa, fiind determinată în întregime de servicii, fără a se vedea încă „prea multe semne de impact” în urma deciziei guvernului de a impune plafoane de preţ pentru anumite produse alimentare începând cu luna iulie.

În cursul zilei de vineri, datele privind indicele managerilor de achiziţii pentru zona euro vor confirma continuarea contracţiei, în timp ce cifrele anterioare din Australia şi Japonia au indicat o expansiune. Se aşteaptă ca un indicator pentru Regatul Unit să arate o încetinire similară cu cea de luna trecută. Se preconizează că cifrele din SUA vor arăta o uşoară creştere.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău