Averea lui Prigojin a fost împărțită între foști angajați ai structurilor de forță și un miliardar de pe lista Forbes

24 Iun. 2024, 17:44
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Iun. 2024, 17:44 // Actual //  Lupu Eduard

Foști angajați din structurile forță și unul dintre miliardarii ruși au devenit proprietarii celor mai atractive active ale imperiului lui Evghenii Prigojin, potrivit Novaya Gazeta Europe. Publicația a găsit peste 120 de companii operaționale asociate cu Prigojin. În 2023, companiile au adus proprietarilor și mai multe venituri decât în ​​2022 – 154 de miliarde de ruble, în loc de 74 de miliarde. Cu toate acestea, nu toate companiile aparțin acum familiei Wagner.

Astfel, mai multe firme au fost conduse de foști polițiști. De exemplu, întreprinderea Pishchevik, care a furnizat alimente armatei ruse a avut un profit de aproape 1 miliard de ruble în 2023. În luna mai, compania era condusă de Alexey Rybakov din Sankt Petersburg. În contactele telefonice ale altor persoane, el este înregistrat ca „departamentul operațional 30” și „Ugro” (investigație penală). Șeful Restaurantservice Plus, care a primit și contracte pentru furnizarea de alimente de la armata rusă, a fost un alt fost ofițer de poliție, Vitali Tugobokov de la Departamentul de Crime Economice din Sankt Petersburg. Veniturile acestei companii s-au ridicat anul trecut la aproape 3 miliarde de ruble. Un alt furnizor de alimente al Ministerului Apărării – compania „Alternativa” – a fost transferată către Pavel Lisichik, în vârstă de 41 de ani, care a indicat pe pagina sa de pe VKontakte locul de muncă la Ministerul Afacerilor Interne și în telefoanele altor abonați este listat ca „Kom al plutonului Vyborg”.

„Velada”, care se ocupa de producția de petrol în Siria, a mers la Vladimir Zlenko, în vârstă de 27 de ani, angajat al Ministerului Afacerilor Interne din districtul Primorsky din Sankt Petersburg. La Moscova, mai multe dintre companiile lui Prigozhin implicate în furnizarea de alimente spitalelor, grădinițelor și școlilor au fost transferate miliardarului și proprietarului centrului comercial Evropeisky, God Nisanov. În același timp, Prigojin l-a întâlnit pe Nisanov în timpul vieții, dar numai indirect și în instanță. În 2021, compania Bakhchisaray, apropiată de Nisanov, a câștigat licitația pentru dreptul de a închiria afacerea de hipism pentru 49 de ani. Prigozhin, a cărei companie Alpha a pierdut licitația, a criticat dur autoritățile orașului și a numit ceea ce se întâmplă „o crimă și semi-criminal”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

21 Iul. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Iul. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Administraţia Naţională (AN) Apele Române a anunţat vineri că România a solicitat majorarea debitului de apă eliberată din barajul Stânca-Costeşti, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s, pentru o perioadă de 7 zile.

”În urma solicitării părţii române, grupul operativ tehnic de la acumularea Stânca-Costeşti a aprobat şi executat majorarea debitului evacuat din acumulare, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s pentru o perioadă de 7 zile. Partea română şi cea din Republica Moldova vor monitoriza situaţia debitelor afluente (care intră în acumulare) în vederea pregătirii manevrelor ulterioare,” a transmis ANM Apele Române, potrivit news.ro.

Instituţia a precizat că reparaţia conductei prizei de rezervă de la barajul Stânca-Costeşti a fost finalizată, asigurând astfel resursele de apă necesare atât pentru alimentarea cu apă a judeţului Botoşani, cât şi pentru irigaţiile deservite de această sursă.

Din cauza secetei severe, mai multe zone din România se confruntă cu probleme în furnizarea apei, în peste 290 de localităţi fiind impuse restricţii. Majorarea debitului de apă evacuată din barajul Stânca-Costeşti este o măsură esenţială pentru a face faţă acestei situaţii critice şi pentru a asigura necesarul de apă pentru populaţie şi agricultură.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău