Visați la Toscana? Autoritățile regionale oferă până la 30.000 de Euro pentru noii rezidenți în satele de munte

24 Iun. 2024, 15:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Iun. 2024, 15:55 // Actual //  Lupu Eduard

Dacă tocmai ați (re)văzut popularul film Under the Tuscan sun și visați să vă mutați în Italia, această veste ar putea fi de interes. Autoritățile regionale din Toscana au anunțat că le vor plăti doritorilor între 10.000 și 30 000 de euro pentru a se muta în orașe de munte cu populație în scădere, transmite Euronews.

În toată Italia, orașele și satele rurale se confruntă cu o criză demografică. Pe măsură ce locuitorii se mută în orașe pentru oportunități mai bune de angajare, comunitățile mici rămân cu suprafețe întregi de case abandonate și economii stagnante.

Recent, consiliile locale au venit cu diverse soluții inventive pentru creșterea numărului de locuitori, inclusiv vânzarea de proprietăți pentru doar 1 euro.

În Toscana, autoritățile au optat să plătească oamenii pentru a se stabili în comunitățile aflate în dificultate.

Prin noul sistem, denumit “Rezidență în munți 2024”, solicitanții vor primi între 10 000 și 30 000 de euro pentru a-și cumpăra o casă.

Cu toate acestea, casa trebuie să fie situată într-un oraș de munte cu mai puțin de 5 000 de locuitori, dintre care 119 sunt în Toscana.

În plus, contribuția financiară nu poate depăși 50 % din costul de achiziție și renovare a proprietății.

Munții Toscanei sunt “teritorii de o frumusețe unică, cu sate de redescoperit care, cu toate acestea, suferă de depopulare”, a declarat Stefania Saccardi, vicepreședinte regional al regiunii Toscana.

“Decizia de a locui într-una dintre aceste comune este, prin urmare, o provocare și o oportunitate, în special pentru tineri, și șansa unei noi alegeri de viață.”

Avertismentul este că există condiții stricte cu privire la cine este eligibil pentru a aplica pentru subvenție.

Solicitanții trebuie să fie cetățeni italieni sau cetățeni ai unui alt stat membru al Uniunii Europene, sau cetățeni din afara UE care dețin un permis de ședere cu o durată de cel puțin 10 ani.

De asemenea, aceștia trebuie să fie înregistrați ca rezidenți într-un oraș italian, dar să nu locuiască într-o comunitate montană (conform clasificării Institutului Național Italian de Statistică).

Cererile pot fi depuse prin intermediul formularului online de pe site-ul regiunii Toscana și trebuie trimise până la 27 iulie, ora 13.00 (ora Europei Centrale).

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

21 Iul. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Iul. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Administraţia Naţională (AN) Apele Române a anunţat vineri că România a solicitat majorarea debitului de apă eliberată din barajul Stânca-Costeşti, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s, pentru o perioadă de 7 zile.

”În urma solicitării părţii române, grupul operativ tehnic de la acumularea Stânca-Costeşti a aprobat şi executat majorarea debitului evacuat din acumulare, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s pentru o perioadă de 7 zile. Partea română şi cea din Republica Moldova vor monitoriza situaţia debitelor afluente (care intră în acumulare) în vederea pregătirii manevrelor ulterioare,” a transmis ANM Apele Române, potrivit news.ro.

Instituţia a precizat că reparaţia conductei prizei de rezervă de la barajul Stânca-Costeşti a fost finalizată, asigurând astfel resursele de apă necesare atât pentru alimentarea cu apă a judeţului Botoşani, cât şi pentru irigaţiile deservite de această sursă.

Din cauza secetei severe, mai multe zone din România se confruntă cu probleme în furnizarea apei, în peste 290 de localităţi fiind impuse restricţii. Majorarea debitului de apă evacuată din barajul Stânca-Costeşti este o măsură esenţială pentru a face faţă acestei situaţii critice şi pentru a asigura necesarul de apă pentru populaţie şi agricultură.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău