Biden avertizează: Putin pregătește apocalipsa în Ucraina: „Vor fi consecințe severe”

22 Mart. 2022, 14:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
22 Mart. 2022, 14:59 // Actual //  Lupu Eduard

Vladimir Putin intenționează să folosească armele chimice pentru a doborî Ucraina, în condițiile în care trupele rusești nu reușesc să-și atingă obiectivele. Avertismentul foarte grav vine din partea președintelui american, Joe Biden. El a atras atenția că un astfel de atac va atrage după sine o replică occidentală „severă”.

Preşedintele american Joe Biden a avertizat că devine din ce în ce mai „clar” că Rusia ia în considerare utilizarea de arme chimice şi biologice în Ucraina. El a atras atenția că o atfel de decizie va atrage drept consecință un răspuns extrem de sever din partea Occidentului, după cum relatează agenția de presă France Presse.

„Este cu spatele la zid”, a explicat Joe Biden, referindu-se la Vladimir Putin.

Oficialul de la Casa Albă a subliniat că Rusia a acuzat recent SUA că deţin arme chimice şi biologice în Europa. Acuzațiile sunt false, a precizat președintele Biden la o reuniune cu șefii unor companii americane.

„Este pur şi simplu fals. Vă garantez… Ei (ruşii – n. red.) susţin de asemenea că Ucraina deţine arme chimice şi biologice. Acesta este un semn clar că el (Vladimir Putin – n. red.) ia în calcul utilizarea acestor tipuri de arme”, a insistat Joe Biden la Washington.

În acest context, președintele Statelor Unite a reiterat un avertisment pe care l-a lansat la începutul acestei luni. La vremea respectivă Joe Biden a luat atitudine după ce reprezentanţi ruşi au acuzat Ucraina că ar încerca să ascundă un presupus program de arme chimice susţinut de Washington.

Joe Biden a subliniat că utilizarea unor astfel de arme expune Moscova unor măsuri de retorsiune „severe” din partea ţărilor occidentale. Președintele SUA nu a precizat la ce se referă și care vor fi aceste măsuri. El a subliniat că Vladimir Putin „ştie că vor exista consecinţe severe datorită frontului unit al NATO”. El nu a dat alte precizări cu privire la aceste consecințe, însă a precizat că l-a avertizat pe omologul său rus că va exista un răspuns puternic american.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

08 Dec. 2023, 17:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Dec. 2023, 17:00 // Actual //  Lupu Eduard

Administrația fiscală elenă va invita peste 20.000 de contribuabili greci să explice cum reușesc să cheltuiască mai mult decât câștigă la începutul anului 2024, în condițiile în care verificările încrucișate extinse la peste 3,8 milioane de contribuabili cu venituri declarate sub 10.000 de euro au dus la depistarea unor discrepanțe între venituri și cheltuieli, scrie Kathimerini.

Contribuabilii în cauză vor fi nevoiți să ofere câteva detalii fiscului, întrucât surse din Ministerul Economiei și Finanțelor Naționale și din administrația fiscală afirmă că este imposibil să trăiești, de exemplu, cu 250.000 de euro pe an și să declari un venit de 10.000 de euro.

Potrivit informațiilor, în această etapă, administrația fiscală a solicitat mai multe detalii de la instituțiile bancare, deoarece în unele cazuri discrepanțele înregistrate sunt uluitoare. De exemplu, au fost identificați unii contribuabili cu venituri zero, care, pe baza datelor bancare, prezintă cheltuieli mari prin intermediul cardurilor, având în același timp remitențe mari în conturile pe care le dețin în străinătate.

După finalizarea verificărilor suplimentare, unii contribuabili vor primi o fișă de verificare, iar altora li se va cere să demonstreze că nu există încălcări fiscale.

Cei care nu vor reuși, se vor confrunta cu verificări pentru veniturile și cheltuielile pe cinci ani, în timp ce vor fi aplicate impozitele și amenzile prevăzute în cazurile de ascundere a materiei impozabile.

După cum a spus șeful Autorității Independente pentru Venituri Publice (AADE), Giorgos Pitsilis, un total de 80 de milioane de date au fost încrucișate în 3,8 milioane de declarații fiscale pentru 2022 cu venituri familiale anuale de până la 10.000 de euro. Au fost identificați în total 440.000 de contribuabili cu discrepanțe, dintre care 420.000 aveau discrepanțe minore și pot fi verificați într-o a doua fază.

Prin compararea veniturilor declarate cu costul vieții, înregistrat electronic, AADE a urmărit să îi identifice pe cei care își ascund veniturile reale. Datele din conturile bancare, plățile cu cardul, facturile de electricitate, telefonia mobilă și o serie de informații privind diverse plăți au fost comparate cu veniturile declarate de contribuabili.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău