Bine de știut! Certificatul COVID eliberat în Moldova va fi echivalat cu cel european

27 Oct. 2021, 15:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Oct. 2021, 15:04 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Certificatul COVID-19 care va fi eliberat de autoritățile din Republica Moldova va fi echivalent cu cel eliberat de țările din Uniunea Europeană. Anunțul a fost dat de ministra Sănătății, Ala Nemerenco, în cadrul unei conferințe de presă transmisă în direct pe RLIVE.MD și RLIVE TV.

Potrivit Alei Nemerenco, vestea bună „a ajuns”, ieri, la Ministerul Sănătății. Mai exact, certificatul din Moldova a trecut cu succes de Comisia Europeană, iar în curând acesta va fi disponibil.

„Avem o noutate foarte bună pentru toți cetățenii Republicii Moldova care s-au vaccinat aici acasă, dar locuiesc undeva peste hotare și sunt plecați deja, și de asemenea pentru cei care călătoresc frecvent că: Certificatul nostru digital COVID, green pass-ul nostru, eliberat de autoritățile din Republica Moldova, a fost testat cu succes și această noutate ne-a venit chiar ieri la Ministerul Sănătții, fapt despre care ne-au anunțat reprezentanții Comisiei Europene și acum doar trebuie să așteptăm decizia de echivalare și acest certificat, care va veni de la Comisia Europeană, va fi aobsolut echivalent cu orișicare certificat eliberat de țările din Uniunea Europeană”, a declarat ministra Sănătății

Potrivit statisticii Ministerului Sănătății, din martie și până astăzi, în țară au fost administrate peste un milion și jumătate de doze de vaccin anti-COVID.

Realitatea Live

14 Aug. 2022, 05:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Aug. 2022, 05:00 // Actual //  Lupu Eduard

Canicula și seceta au lovit vara aceasta aproape toată Europa.

Apele au ajuns la un nivel extrem de scăzut, așa că în unele râuri din Cehia și Germania au putut fi văzute „Pietrele Foamei”, cu mesaje care ar data din anii 1600.

Pe pietrele din râul Elba, care a scăzut dramatic, un mesaj sculptat pe pietre spune „Dacă mă vezi, să plângi”. În trecut, în momentul în care nivelul apei scădea atât de dramatic, lumea se confrunta cu foamete.
„Secetele recente din Europa au făcut din nou vizibile „Piatrele Foamei” în unele râuri cehe și germane. Aceste pietre au fost folosite pentru a marca nivelul extrem de scăzut al râului, care ar prezice foamete.

Acesta, în râul Elba, este din 1616 și spune: „Dacă mă vezi, să plângi””, se arată într-o postare de pe Twitter.

Acele marcaje hidrologice, supranumite „Pietrele Foamei”, pot fi văzute deasupra nivelului apei doar în timpul perioadelor de secetă severă. Ele erau folosite pentru a fi gravate cu inscripţii ce prevesteau recolte slabe, întreruperea navigaţiei fluviale şi anotimpuri marcate de foamete.

În prezent, mesajele de pe aceste pietre apar la câteva săptămâni după previziunile meteorologice şi ale specialiştilor în agricultură.

Avertismente străvechi şi ameninţătoare, gravate în bolovani care rămân de obicei acoperiţi de apele fluviului Elba, au semănat panică de-a lungul secolelor în sufletele locuitorilor din Cehia.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău