Călătoriile devin din nou populare! Rezervările Airbnb au atins un nivel record

03 Aug. 2022, 09:52
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
03 Aug. 2022, 09:52 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Airbnb a declarat că cererea de călătorii rămâne puternică, în ciuda îngrijorărilor legate de încetinirea economică și creșterea prețurilor care afectează gospodăriile, scrie BBC.

Aproape 104 milioane de nopți și experiențe au fost rezervate pe platformă în perioada aprilie-iunie, un record pentru site-ul web de cazare.

Sejururile pe termen lung au continuat să fie tipul de călătorie cu cea mai rapidă creștere, o schimbare determinată de posibilitatea de a munci la distanță.

Dar și călătoriile internaționale și urbane, care au rămas în urmă, și-au revenit.

Compania a spus că se află acum în mijlocul celui mai puternic sezon de călătorie de vară de până acum și a asigurat investitorii că este bine pregătită pentru orice ar putea afecta economia.

De fapt, o încetinire poate ajuta compania, au spus directorii.

„Airbnb a fost fondat în timpul recesiunii”, a declarat directorul executiv Brian Chesky într-o conferință telefonică cu analiștii pentru a discuta rezultatele companiei. În cazul unei alte încetiniri, a spus el, „credem că mulți oameni ar putea apela din nou la găzduire, așa că aceasta este o mare oportunitate pentru noi”.

În general, rezervările în perioada aprilie-iunie au crescut cu 25% față de anul trecut, la 103,7 milioane și cu 24% față de 2019.

Prețurile mai mari au contribuit la creșterea veniturilor companiei, care au crescut cu 58% față de anul trecut, până la 2,1 miliarde de dolari.

Aproape jumătate din rezervările companiei sunt pentru o săptămână sau mai mult, a spus compania. Cererea de călătorii rămâne cea mai puternică în America de Nord, unde rezervările au crescut cu 37% față de 2019.

Creșterea în Europa – în timp ce călătoriile și-au revenit în urma pandemiei – este în urmă cu această recuperare, afectată de factori precum lira sterlină mai slabă.

Compania, care a anunțat în mai că se retrage din China, a declarat că cererea a rămas sub nivelurile de dinaintea pandemiei în regiunea Asia Pacific, deoarece restricțiile Covid îi țin pe turiștii chinezi acasă.

În ciuda eliminării înregistrărilor din China în iulie, Airbnb are încă peste 6 milioane de înregistrări active pe platformă.

Chesky a spus că compania a obținut acum „creștere și profitabilitate la scară” și a spus că firma va continua să investească în afacere și va cheltui 2 miliarde de dolari pentru cumpărarea propriilor acțiuni, care au scăzut în acest an.

Directorii au spus că programul de răscumpărare a fost un semn al încrederii lor în viitorul companiei.

Compania a raportat un profit de 379 de milioane de dolari, comparativ cu o pierdere de 68 de milioane de dolari anul trecut.

Realitatea Live

10 Aug. 2022, 18:00
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Aug. 2022, 18:00 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Ultimele magazine ale Domino’s Pizza din Italia au fost închise după ce firma care își opera punctele de vânzare din țară a depus faliment, scrie BBC.

Deținătorul de franciză ePizza SpA a fost lovit de pandemie, potrivit Bloomberg. Vestea ieșirii din țară a gigantului fast-food a fost sărbătorită de unii utilizatori ai rețelelor de socializare.

EPizza SpA a depus pentru prima dată faliment la începutul lunii aprilie, după ce a fost afectată de restricțiile legate de coronavirus.

Compania a mai spus că se confruntă cu o concurență tot mai mare, deoarece restaurantele tradiționale au început să livreze pizza.

Ca parte a procesului de faliment, firma a primit protecție față de creditorii săi timp de 90 de zile. Cu toate acestea, această protecție a luat sfârșit luna trecută.

Începând cu 2020, compania gestiona direct 23 de puncte de vânzare în Italia și alte șase magazine au fost administrate prin sub-francizare, potrivit documentelor de faliment.

În comparație, Marea Britanie și Irlanda au peste 1.200 de magazine, ceea ce o face cea mai mare piață Domino’s din Europa.

Cel mai mare lanț de pizza din lume are peste 18.300 de magazine în peste 90 de piețe internaționale la nivel global, majoritatea fiind administrate ca francizați.

Când a intrat în Italia în urmă cu șapte ani, Domino’s și-a propus să iasă în evidență față de producătorii tradiționali de pizza din țară, cu un serviciu cuprinzător de livrare la domiciliu și un meniu distinctiv, care include topping-uri în stil american precum ananasul.

Cu toate acestea, s-a confruntat cu o concurență din ce în ce mai acerbă în timpul pandemiei, deoarece restaurantele locale s-au înscris la platforme de livrare de alimente precum Deliveroo și Just Eat.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău