Care sunt cele 14 nominalizări de la Gala Businessului Moldovenesc? Ce companii participă la concurs

25 Mai 2022, 17:56
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
25 Mai 2022, 17:56 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Gala Businessului Moldovenesc este cel mai așteptat eveniment al mediului de afaceri autohton care va avea loc foarte curând, mai exact pe data de 16 iunie curent. În acest context, Camera de Comerț și Industrie anunță care sunt cele 14 nominalizări. De asemenea, în această ediție, s-a adăugat o nominalizare nouă – Economia Verde.

În cadrul Galei Businessului Moldovenesc se premiază participanții la concursurile „Marca comercială a anului” și „Premiul pentru Realizări în Domeniul Calității”.

Premiul mare pentru concursul „Marca Comercială a Anului” este „Mercuriul de Aur”. În ceea ce privește „Premiul pentru realizări în domeniul calității”, premiul mare este „Zeița Calității”, premiile concursului oferind Laureaţilor și Diplomaților imaginea unui lider, reputația unei organizații fiabile care prestează servicii competitive şi de înaltă calitate.

Iată care sunt cele 14 nominalizări de la Gala Businessului Moldovenesc:

 • Marca locală;
 • Aprecierea consumatorului;
 • Inter;
 • Export;
 • Femeie în afaceri;
 • Rebranding;
 • Liderul Anului;
 • Debutul Anului;
 • Marca Comercială Responsabilă Social;
 • Business on-line;
 • IMM-ul favorit al anului;
 • Afaceri de familie;
 • Economia Verde;
 • Implementarea standardelor de integritate în sectorul privat. 

În acest an, la aceste concursuri s-au înscris mai multe companii din țara noastră printre care: linella, Franzeluța, Milina, Artek, Moș Zaharia, Brodețchi, Clepsidra, Dalmors-Grup, Rilla, President, etc.

„Menirea de bază a acestor concursuri este susținerea și promovarea businessului autohton. Este vorba despre promovarea mărcilor comerciale și a brandurilor din Republica Moldova, promovarea investiției în proprietatea intelectuală, dar și în calitatea serviciilor și produselor din țara noastră”, a menționat Sergiu Harea într-un interviu anterior pentru Bani.md.

Realitatea Live

01 Iul. 2022, 12:53
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Iul. 2022, 12:53 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Președintele Comitetului de conducere al Moldindconbank, Nikolay Borissov, își încheie mandatul de trei ani de activitate în conducerea instituției financiare. Nikolay Borissov a fost numit de adunarea generală a acționarilor Moldindconbank în funcția de vicepreședinte al Comitetului de conducere, la sfârșitul lunii iunie 2019, iar în februarie 2020 a fost aprobat de Banca Națională a Moldovei în calitate de președinte.

Interimatul funcției va fi exercitat de către vicepreședintele Tzvetanka Kroumova, până la aprobarea de Banca Națională a noului președinte al Comitetului de conducere. Doamna Kroumova este un specialist de înaltă valoare, cu o experiență de 30 de ani de activitate în domeniile financiar-bancar, asigurări, consultanță și justiție.

În calitate de reprezentant al Doverie United Holding din Bulgaria, domnul Borissov a participat la evaluarea mai multor bănci din Republica Moldova, inclusiv a Moldinconbank, instituție în care investitorul european a devenit acționar majoritar, în martie 2019.

Pe durata mandatului său, Moldindconbank și-a consolidat pozițiile pe piața bancară din Republica Moldova, devenind cea mai eficientă instituție financiară din țară. La adunarea Generală a acționarilor din iunie 2022, Banca a raportat realizări semnificative: o acoperire de peste 20% din piaţă la capitolul activelor (20,6%), a creditelor acordate (20,4%) şi a depozitelor atrase (21,0%). Moldindconbank este prima bancă în segmentul creditării ipotecare, cu o cotă de 27,6%, este banca lider pe piața cardurilor de plată, cu o cotă de 37,8%, precum şi în segmentul operațiunilor cu cardurile de plată. Banca menține un nivel înalt de lichiditate şi capitalizare, demonstrând în anul 2021 cea mai înaltă eficiență financiară în sistemul bancar autohton.

Datorită realizărilor Moldindconbank, acțiunile Doverie United Holding au ajuns în TOP-3 după popularitate la Bursa din Sofia.

P.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău