Deși statul român spune că este sărac, își ajută confratele! Marea Neagră, cel mai mare „rezervor“ de metan în 2028

25 Mai 2022, 17:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Mai 2022, 17:33 // Actual //  Lupu Eduard

Anii 2028-2030 ar urma să fie cei mai buni pentru perimetrul Neptun Deep, dacă într-adevăr producţia va începe în 2027, cu peste 6 miliarde de metri cubi pe an, după care urmează declinul.

Împreună cu cantităţile extrase de Black Sea Oil and Gas (BSOG), gazul nou din Marea Neagră va depăşi la nivelul anului 2028 gazul extras de pe uscat, devenind cel mai mare rezervor de producţie al României şi acoperind jumătate din consum.

Gazul nou din Marea Neagră ar putea ajunge la un volum de 6,6 miliarde de metri cubi la nivelul anului 2028, ceea ce înseamnă jumătate din consumul naţional al României, arată calculele Ziarului Financiar făcute pe baza informa­ţiilor publice ale Transgaz, dar actualizate cu noile date de lansare a proiectelor anunţate de autorităţi sau investitori. Acest volum ar urma să fie extras din perimetrul Neptun Deep, deţinut în procente egale de OMV Petrom şi de Romgaz (statul român), de unde pe vârf se vor extrage circa 6,1 miliarde de metri cubi, şi din proiectul americanilor de la Black Sea Oil & Gas (BSOG), circa 0,5 mld. metri cubi.

În condițiile în care România va începe extracția de gaz din Marea Neagră, Republica Moldova ar putea beneficia de gazul de acolo.

Autoritățile române de nenumărate ori și-au arătat sprijinul pentru Republica Moldova și au declarat că vor asigura securitatea energetică a țării.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

20 Apr. 2024, 11:59
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
20 Apr. 2024, 11:59 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Evenimentul rar de înjumătăţire a Bitcoin a avut loc, potrivit firmei de analiză CoinGecko. Înjumătăţirile anterioare au adus câştiguri mari pe parcurs, dar analiştii avertizează că acest lucru nu înseamnă automat că se va întâmpla la fel şi de data aceasta.

„Bitcoin Halving” reduce numărul de noi Bitcoin care intră pe piaţă prin înjumătăţirea recompensei pentru “minare”, anunţă Sky News.

„Minarea” de bitcoin înseamnă calcule complexe pe un ordinator pentru a valida tranzacţiile în criptomonede, o activitate deschisă tuturor pe o reţea descentralizată şi care este remunerată prin emiterea de noi bitcoin.

Având loc aproximativ o dată la patru ani, este conceput pentru a limita oferta la 21 milioane de locuitori până în 2140.

Aceasta înseamnă că în prezent vor fi create doar 450 de Bitcoin în fiecare zi.

„Bitcoin Halving” au avut loc şi în 2012, 2016 şi 2020 – iar mecanismul a fost scris în codul Bitcoin atunci când a fost creat.

Preţul criptomonedei a rămas stabil la 63.747 de dolari (51.531 de lire sterline) după înjumătăţire.

Investitorii speră totuşi că o creştere mare nu este departe, după ce înjumătăţirile anterioare au dus în cele din urmă la câştiguri semnificative.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău