(VIDEO) Interviu cu Sergiu Harea, președintele CCI a RM despre concursurile „Marca Anului” și „Premiul Calității”

30 Mart. 2022, 16:51
 // Categoria: Interviu // Autor:  MD Bani
30 Mart. 2022, 16:51 // Interviu //  MD Bani

În prezent, antreprenorii autohtoni se confruntă cu o perioadă mai „delicată”. După criza generată de COVID-19, businessul din Republica Moldova s-a lovit de o altă criză, mai exact, sistarea comerțului din cauza războiului din Ucraina, țară care are frontieră comună cu Republica Moldova. Pentru a susține antreprenorii, Camera de Comerț și industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) – cea mai mare asociație de business din țară, organizează activități de susținere a mediului de afaceri.

„În această perioadă dificilă, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova s-a axat pe câteva măsuri importante. În primul rând să asigurăm dialogul public-privat dintre mediul de afaceri și autoritățile publice centrale și locale, astfel încât să găsim cele mai eficiente soluții pentru a susține companiile din țară. Pe lângă faptul că CCI a RM este cea mai mare asociație de business, instituția noastră estea cea care reprezintă, în ansamblu, toate companiile din țara noastră.”, declară Sergiu Harea, președintele CCI a RM.

Președintele CCI a RM, Sergiu Harea spune că asociația a digitalizat o serie de servicii pentru a ușura activitatea antreprenorilor. De asemenea, sunt organizate concursurile „Marca Comercială a Anului” și „Premiul pentru realizări în domeniul calității” care au drept scop promovarea mărcilor comerciale pe piața internă și externă și de a evidenția companiile care au implementat cu succes managementul calității precum și de a promova abordările moderne ale calității.

„Menirea de bază a acestor concursuri este susținerea și promovarea businessului autohton. este vorba despre promovarea mărcilor comerciale și a brandurilor din Republica Moldova, promovarea investiției în proprietatea intelectuală, dar și în calitatea serviciilor și produselor din țara noastră”, a menționat Sergiu Harea.

Participanții la aceste două concursuri vor beneficia de o mulțime de avantaje precum consolidarea prestigiului companiei și vizibilitate în rândul consumatorilor interni și externi.

Premiul Mare pentru concursul „Marca Comercială a Anului” este „Mercuriul de Aur”. Miza concursului „Premiul pentru realizări în domeniul calității” este „Zeița Calității.

Câștigătorii celor două concursuri vor fi premiați în cadrul „Galei Businessului Moldovenesc”, care este cel mai așteptat eveniment al societății economice autohtone, care se va desfășura în vara acestui an.

Pentru a oferi posibilitatea mai multor antreprenori să participe, termenul de înscriere la concursuri a fost prelungit până la 15 aprilie 2022.

De asemenea, CCI a RM oferă consultanță în afaceri, organizează instruiri, traininguri online și offline, expoziții, târguri, misiuni internaționale, etc. Portalul client.chamber.md oferă posibilitatea antreprenorilor să solicite online servicii precum: expertiza mărfurilor, evaluarea bunurilor, eliberarea certificatului de origine nepreferențial, etc.

Potrivit lui Sergiu Harea, pe viitor, CCI a RM va susține și mai mult mediul de afaceri autohton. Printre evenimentele care sunt planificate în timpul apropiat se numără evenimentul de transmitere a certificatelor de finanțare și de dotare IT ce se înscrie în activitățile derulate în cadrul proiectului de consolidare a cooperării în învățământul profesional tehnic dual pentru gestionarea consecințelor pandemiei COVID-19, organizarea expozițiilor regionale, Gala Businessului Moldovenesc și diverse seminare tematice.

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 17:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2024, 17:14 // Actual //  Lupu Eduard

În urma apariției imaginilor în presă cu o casă construită pe acoperișul unui bloc de locuit, Pretura sectorului Centru aduce următoarele precizări. Conform informațiilor furnizate de autoritățile locale, casa respectivă a fost construită în anul 2016.

În ceea ce privește construcția ilegală, autoritatea publică locală a sesizat Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică încă din anul 2020. Inspectoratul este responsabil de verificarea legalității și a disciplinei în construcții.

Deși autoritățile locale au sesizat problema, conform prevederilor legale, nu pot întocmi procese-verbale contravenționale pentru astfel de situații, deoarece construcția anexelor, balcoanelor, copertinelor sau transformarea acoperișurilor care afectează aspectul arhitectural al blocurilor locative intră sub incidența competenței Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției.

În acest context, examinarea și gestionarea cazului sunt de competența Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției, care vor lua măsurile necesare în conformitate cu legea.

Imaginea cu casa construită pe un bloc de locuit din Capitală u fost distribuite pe internet.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău