(VIDEO) Interviu cu Sergiu Harea, președintele CCI a RM despre concursurile „Marca Anului” și „Premiul Calității”

30 Mart. 2022, 16:51
 // Categoria: Interviu // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Mart. 2022, 16:51 // Interviu //  Dumitrita Culiuc

În prezent, antreprenorii autohtoni se confruntă cu o perioadă mai „delicată”. După criza generată de COVID-19, businessul din Republica Moldova s-a lovit de o altă criză, mai exact, sistarea comerțului din cauza războiului din Ucraina, țară care are frontieră comună cu Republica Moldova. Pentru a susține antreprenorii, Camera de Comerț și industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) – cea mai mare asociație de business din țară, organizează activități de susținere a mediului de afaceri.

„În această perioadă dificilă, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova s-a axat pe câteva măsuri importante. În primul rând să asigurăm dialogul public-privat dintre mediul de afaceri și autoritățile publice centrale și locale, astfel încât să găsim cele mai eficiente soluții pentru a susține companiile din țară. Pe lângă faptul că CCI a RM este cea mai mare asociație de business, instituția noastră estea cea care reprezintă, în ansamblu, toate companiile din țara noastră.”, declară Sergiu Harea, președintele CCI a RM.

Președintele CCI a RM, Sergiu Harea spune că asociația a digitalizat o serie de servicii pentru a ușura activitatea antreprenorilor. De asemenea, sunt organizate concursurile „Marca Comercială a Anului” și „Premiul pentru realizări în domeniul calității” care au drept scop promovarea mărcilor comerciale pe piața internă și externă și de a evidenția companiile care au implementat cu succes managementul calității precum și de a promova abordările moderne ale calității.

„Menirea de bază a acestor concursuri este susținerea și promovarea businessului autohton. este vorba despre promovarea mărcilor comerciale și a brandurilor din Republica Moldova, promovarea investiției în proprietatea intelectuală, dar și în calitatea serviciilor și produselor din țara noastră”, a menționat Sergiu Harea.

Participanții la aceste două concursuri vor beneficia de o mulțime de avantaje precum consolidarea prestigiului companiei și vizibilitate în rândul consumatorilor interni și externi.

Premiul Mare pentru concursul „Marca Comercială a Anului” este „Mercuriul de Aur”. Miza concursului „Premiul pentru realizări în domeniul calității” este „Zeița Calității.

Câștigătorii celor două concursuri vor fi premiați în cadrul „Galei Businessului Moldovenesc”, care este cel mai așteptat eveniment al societății economice autohtone, care se va desfășura în vara acestui an.

Pentru a oferi posibilitatea mai multor antreprenori să participe, termenul de înscriere la concursuri a fost prelungit până la 15 aprilie 2022.

De asemenea, CCI a RM oferă consultanță în afaceri, organizează instruiri, traininguri online și offline, expoziții, târguri, misiuni internaționale, etc. Portalul client.chamber.md oferă posibilitatea antreprenorilor să solicite online servicii precum: expertiza mărfurilor, evaluarea bunurilor, eliberarea certificatului de origine nepreferențial, etc.

Potrivit lui Sergiu Harea, pe viitor, CCI a RM va susține și mai mult mediul de afaceri autohton. Printre evenimentele care sunt planificate în timpul apropiat se numără evenimentul de transmitere a certificatelor de finanțare și de dotare IT ce se înscrie în activitățile derulate în cadrul proiectului de consolidare a cooperării în învățământul profesional tehnic dual pentru gestionarea consecințelor pandemiei COVID-19, organizarea expozițiilor regionale, Gala Businessului Moldovenesc și diverse seminare tematice.

Realitatea Live

02 Dec. 2022, 11:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Dec. 2022, 11:20 // Actual //  Lupu Eduard

Casa de pariuri 1xbet, cu legături strânse cu Rusia, ar putea intra forțat în faliment, în Curaçao, jurisdicția offshore în care este înregistrată. Procedura urmează să fie inițiată la solicitarea Procurorului General al acestei țări insulare din Caraibe, afiliată Regatului Țărilor de Jos.

În acest mod, Curaçao intenționează să își spele imaginea de hub offshore pentru jocuri de noroc, în contextul scandalurilor în care este implicată casa de pariuri cu rădăcini rusești, scrie portalul iGamingNext.

De mai mulți ani, 1xBet și compania sa mamă, 1XCorp, cu sediul central în Cipru, operează în baza licenței Curaçao e-Gaming (CEG), emisă de statul insular din Caraibe.

Procedura de insolvabilitate a 1XCorp a fost inițiată în noiembrie 2021 într-o instanță din Curaçao. Cazul a fost înaintat în august 2021 de către Fundația pentru reprezentarea victimelor jocurilor de noroc online (SBGOK), o organizație care reprezintă jucătorii care susțin că au fost înșelați de operatorii licențiați în Curaçao. Grupul care a depus plângerea susține că 1XCorp, compania mamă a 1xBet, a refuzat să plătească câștigurile clienților și că datorează taxe neplătite în Curaçao.

Deși instanța s-a pronunțat inițial în favoarea SGBOK și a declarat falimentul 1XCorp, compania a contestat cu succes decizia și a obținut anularea acesteia. SGBOK a mers cu recurs în instanță și a avut câștig de cauză, dar a urmat un nou recurs. În data de 25 noiembrie, Procurorul general din Curaçao a recomandat oficial Curții Supreme de Justiție să susțină falimentul 1xBet. Iar presa locală scrie că, de regulă, Curtea ține cont de recomdnările Procuraturii Generale.

Autorii articolului relatează că suita controverselor legate de 1xBet are o istorie lungă. Aici ei amintesc despre cel mai recent caz, când casa de pariuri a fost acuzată de colectarea datelor personale ale ucrainenilor, în condițiile războiului cu Rusia și despre retragerea licenței de către autoritățile de la Kiev.

Un alt scandal scos în evidență ține de practicile dubioase, folosite de această casă de pariuri în Marea Britanie, în perioada de până la 2019, relatate de  The Sunday Times.

Potrivit publicației britanice, Cluburile de fotbal Chelsea, Liverpool și Tottenham Hotspur s-au confruntat atunci cu acuzații de spălare a imaginii 1xBet, una dintre cele mai controversate firme de pariuri din lume, ale cărei operațiuni în Marea Britanie au fost suspendate.

1xBet a fost creată în 2007. În 2019, compania a sponsorizat Chelsea FC și Liverpool FC, până în momentul în care operațiunile sale au fost interzise în Marea Britanie, ca urmare a investigației de la Sunday Times.

Cu toate acestea, în august 2022, 1xBet a încheiat un acord de sponsorizare cu clubul de fotbal Paris Saint-Germain, devenind partenerul său oficial regional în Africa și Asia, în pofida trecutului controversat al casei de pariuri.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău