Care sunt cele 5 familii mult mai puternice decât masonii sau illuminati, care s-ar putea afla la conducerea lumii

09 Mai 2024, 15:12
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  bani.md
09 Mai 2024, 15:12 // Bani și Afaceri //  bani.md

De-a lungul timpului au avut loc nenumărate discuţii despre grupări secrete, precum masonii sau illuminati, dar există anumite familii care deţin un control uimitor asupra unor factori care influenţează întreaga omenire, de la produsele farmaceutice, băncile centrale şi grupurile militare, scrie descopera.ro

TopBuzz prezintă o listă cu familiile care deţin o putere uimitoare asupra lumii.

Rothschild

Una dintre cele mai cunoscute familii influente este Rothschild care domină băncile centrale şi influenţează guvernământul la nivel mondial. Mayer Amschel Rothschild era un colecţionar al monedelor şi antichităţilor rare din Frankfurt, Germania. În 1760 a primit un patronaj bogat care i-a permis să intre în domeniul bancar în 1790. Deşi istoria familiei este învăluită în mister, sunt zvonuri care susţin că aceştia au controlat într-o anumită măsură rezervele federale ale SUA:

Rockefeller

Fiu al unui escroc, John Davidson Rockefeller a început să-şi construiască imperiul din SUA după ce a cumpărat mai multe părţi ale celei mai mari rafinării din Cleveland în 1885. Aceasta a reprezentat fundaţia companiei Standard Oil din Ohio. Din 1870, Rockefeller a cumpărat rafinăriile rivalilor săi şi a început să deţină monopol asupra industriei. A acaparat circa 90% dintre rafinăriile şi conductele din America.

Morgan

În 1893, panica s-a aşternut în SUA din cauza fricii de exportare către ţările străine a aurului, dar John Pierpont Morgan a profitat de oportunitate petru a ”salva” economia şi pentru a restabili încrederea în dolar. Morgan a urmat traseul tatălui său în industria bancară şi a construit J.P Morgan & Company în 1895. Practicile în afaceri lipsite de etică, monopolizarea şi eliminarea competiţiei au dus la crearea unui fenomen numit ”morganizare”.

DuPount

Pierre Samuel Sier du Pont de Nemours a fost un economist francez ale cărui politici l-au condus la închisoare în timpul Revoluţei Franceze, dar au ajutat şi la negocierea părţii franceze în timpul achiziţiei Louisianei. După ce a devenit principalul furnizor de praf de puşcă al armatei americane, la începutul anilor 1800, acesta a început să fabrice dinamită în proporţii uriaşe, sub sigla DuPont.

În timpul Primului Război Mondial, DuPont a furnizat aproape 40% din toate muniţiile folosite de forţele aliate. Fiind una dintre cele mai mari familii dinastice, cu circa 3.500 de membri, clanul du Pont „deţine cea mai veche avere de miliarde de dolari”, potrivit Forbes.

Documentele declasificate în 2003 au dezvăluit membrii societăţilor Yale Skull şi Bone. Documentele din Arhivele Naţionale din SUA dezvăluie că după ce America a intrat în război şi pe când existau informaţii semnificative despre planurile naziste, Prescott Bush, bunicul fostului preşedinte George W. Bush,a lucrat  şi a profitat de companiile apropiate şi implicate în afacerile care au dus la ascencisunea lui Hitler.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

11 Apr. 2025, 10:36
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
11 Apr. 2025, 10:36 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Noul partener de telecomunicații al FC Barcelona, moldoveanul Ruslan Bîrlădeanu, ridică numeroase semne de întrebare în lumea sportului și a afacerilor internaționale. Deși compania sa, New Era Visionary Group, a fost prezentată în noiembrie 2024 de clubul catalan drept un „lider mondial în conectivitate și infrastructură”, activitatea sa reală în domeniul telecomunicațiilor pare a fi cel mult marginală, iar experiența sa în gestionarea de infrastructuri sportive – inexistentă, notează publicația spaniolă Elcorregallego.es.

În cadrul unei prezentări la World Mobile Congress, Bîrlădeanu a oferit răspunsuri vagi atunci când a fost întrebat despre detalii tehnice ale aplicației Barça Mobile, instalată în viitorul Camp Nou. A preferat să vorbească în termeni largi despre „conectivitate” și „experiențe comune ale suporterilor”, evitând să intre în detalii concrete. „Nu pot dezvălui nimic deocamdată”, a spus el, invocând misterul ca pe un paravan.

Mai grav este faptul că în întreaga sa carieră, Bîrlădeanu nu a avut legături cu industria telecom sau cu exploatarea de stadioane. Totuși, a reușit să aducă o contribuție de 28 milioane de euro – parte dintr-un avans de 70 de milioane – pentru exploatarea locurilor VIP din Camp Nou, sumă considerată vitală pentru ca Barça să poată înregistra transferurile lui Dani Olmo și Pau Víctor în LaLiga. Președintele LaLiga, Javier Tebas, și-a exprimat însă deschiderea față de Barça, dar scepticismul față de New Era Visionary Group.

O investigație realizată de El Periódico în colaborare cu rețeaua internațională OCCRP (Organized Crime and Corruption Reporting Project) dezvăluie că numele lui Bîrlădeanu apare în cel puțin 10 companii, înregistrate în Moldova, România, Regatul Unit, Emiratele Arabe și Estonia – ultima fiind pe numele fiului său, Andrei, și având un capital social de doar 100 de euro.

Printre afacerile controversate se numără firma „Locuințe pentru Toți” din Moldova, care în 2010 a intrat în faliment după ce a vândut apartamente pe hârtie fără a le mai construi. Aproximativ 300 de clienți au rămas fără bani și fără locuințe, printre care și fostul premier moldovean Vladimir Filat – singurul care și-a recuperat investiția. Deși Bîrlădeanu a fost acuzat de fraudă, nu a fost niciodată judecat.

Pe parcursul anilor, Bîrlădeanu a fondat companii în domenii extrem de variate: comerț cu articole sportive, construcții de drumuri, comerț cu materii prime agricole, dezvoltări imobiliare, cercetare socială, și chiar ONG-uri cu scopuri umanitare în parteneriat cu fostul fotbalist Dani Alves în Marea Britanie.

Afacerea New Era Visionary Group, partener oficial de telecom al FC Barcelona, a fost fondată într-un spațiu de coworking din Emiratele Arabe și are o filială înregistrată în Barcelona – inițial într-un apartament din cartierul Sant Andreu, ulterior mutată într-un birou din zona Bailén. De acolo, compania a organizat un concert de reggaeton la Palau Sant Jordi cu Nicky Jam, Luis Fonsi și Arcángel – un efort de promovare a Barça Mobile.

Între timp, fiul său, Andrei Bîrlădeanu, conduce New Era Licensing & Merchandising, firmă estoniană care se prezintă drept partener oficial de merchandising al clubului, implicată în colaborări cu branduri de lux precum Jacob & Co pentru lansarea unei colecții aniversare dedicate celor 125 de ani de existență ai clubului.

În pofida prezentării sale spectaculoase și a implicării în fotbalul de top, profilul real al lui Ruslan Bîrlădeanu ridică numeroase semne de întrebare: lipsa experienței în telecomunicații, istoricul controversat în afaceri și lipsa transparenței privind sursele de finanțare. În acest moment, FC Barcelona pare să fi făcut un pariu riscant cu un partener care are mai multă experiență în construcții dubioase decât în tehnologie de ultimă generație.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!