Căutau canabis, dar au găsit o mină de Bitcoin. Furau electricitate în valoare de mii de lire sterline din rețea

28 Mai 2021, 18:57
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Mai 2021, 18:57 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Poliția din Marea Britanie a găsit o mină ilegală de Bitcoin în timp ce căuta o fermă de canabis.

Mina – situată într-o unitate industrială la periferia orașului englez Birmingham – fura electricitate în valoare de mii de lire sterline din rețeaua electrică, a declarat joi poliția din West Midlands, scrie CNBC.

Poliția a percheziționat unitatea din Sandwell pe 18 mai, informațiile obținute i-au determinat să creadă că era folosită ca fermă de canabis.

Mulți oameni vizitau unitatea în diferite momente ale zilei, au spus polițiștii, adăugând că sunt vizibile numeroase conducte de cablare și ventilație. O dronă a poliției a detectat, de asemenea, o mulțime de căldură provenind din clădire.

Acestea sunt toate „semne clasice” ale unei ferme de canabis, a spus poliția. Cu toate acestea, ofițerii au găsit o bancă de aproximativ 100 de computere și zero canabis la intrarea în clădire.

„Cu siguranță nu este ceea ce ne așteptam”, a declarat Jennifer Griffin, sergentul de poliție Sandwell, într-o declarație. „Avea toate caracteristicile unui sistem de cultivare a canabisului și cred că este doar a doua astfel de mină criptografică pe care am întâlnit-o în West Midlands.”

Minerii Bitcoin folosesc calculatoare special construite pentru a rezolva ecuații matematice complexe care permit în mod eficient să treacă o tranzacție bitcoin. Minerii sunt recompensați pentru eforturile depuse în moneda digitală.

Cu toate acestea, procesul consumă foarte multă energie din cauza cantității de energie utilizată de computere. Bitcoin are o amprentă de carbon comparabilă cu cea din Noua Zeelandă, producând 36,95 megatoni de CO2 anual, potrivit Digiconomist.

Echipamentul informatic a fost confiscat, dar nu au fost efectuate arestări.
.

Realitatea Live



18 Iun. 2021, 18:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Iun. 2021, 18:40 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Conform datelor statistice publicate de Biroul Național de Statistică (BNS), produsul intern brut (PIB) a însumat 46,5 miliarde lei și a înregistrat o creștere reală de 1,8%. Relansarea activității investiționale, a consumului intern și a activității economice în sectorul real al economiei sunt factorii determinanți care au favorizat această creștere. Unul dintre sectoarele care a înregistrat o creștere economică de 6,5 % este cel IT.

Astfel, potrivit datelor prezentate de BNS, sectorul IT a înregistrat o creștere de 6,5 %.

Evoluție se datorează, în mare parte, relansării cererii pentru serviciile IT și serviciile informatice, politicilor favorabile dezvoltării sectorului, în special, regimului fiscal distinct în care operează rezidenții parcului virtual  „Moldova IT Park” etc.