CCRM a întreprins o vizită la Autoritatea de Audit a României. Discuții despre programele de cooperare transfrontalieră

15 Apr. 2022, 17:58
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Apr. 2022, 17:58 // Actual //  Dumitrita Culiuc

În perioada 12-15 aprilie, o delegație a Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a întreprins o vizită de lucru la Autoritatea de Audit a României (AAR). Vizita a fost întreprinsă la invitația AAR, în scopul schimbului de experiență în auditarea programelor de cooperare transfrontalieră. Andrei Munteanu, membru al CCRM, responsabil de activitatea Grupului de auditori ai programelor transfrontaliere, a discutat cu președintele AAR, Lucian Dan Vlădescu despre aspectele de interes comun.

Pentru membrii Grupului de auditori implicați în auditarea programelor de cooperare transfrontalieră la nivel național AAR a organizat sesiunea de instruire „Auditul programelor de cooperare transfrontalieră finanțate din fonduri europene”.

„Curtea de Conturi intenționează să-și fortifice capacitățile instituționale de evaluare a sistemului de management și control al programelor de cooperare transfrontalieră, instituite la nivel național pentru programele operaționale comune „România – Republica Moldova 2014-2020” și „Bazinul Mării Negre 2017-2020”, prin dezvoltarea și ajustarea cadrului normativ metodologic intern aplicabil activităților de audit desfășurate în temeiul acordurilor de finanțare ale programelor menționate”, se arată într-un comunicat de presă.

CCRM a beneficiat de instruiri pe domenii axate pe auditarea programelor transfrontaliere: fondurile și programele auditate de AAR, fluxul financiar al fondurilor europene în România și auditarea lor, metodologia de eșantionare în auditul operațiunilor, achizițiile publice și riscurile în auditul UE, tratare fraudei și a conflictului de interese de către auditori, etc.

De asemenea, în cadrul vizitei a avut loc o întrevedere a președintelui Curții de Conturi a României, Mihai Busuioc cu Andrei Munteanu. Dl Munteanu a salutat inițiativa și deschiderea instituției supreme de audit a României pentru suportul acordat și împărtășirea celor mai bune practici aplicabile activităților de audit aferente programelor transfrontaliere.

Realitatea Live

03 Feb. 2023, 09:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
03 Feb. 2023, 09:38 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Grupul de presă „Realitatea” și „Vinul Muzical Mihai Eminescu” de la Mileștii Mici a lansat pe 15 ianuarie 2023 campania „Luna lui Eminescu”, ziua în care s-a născut și în care moldovenii îl comemorează.

NU E STELUŢĂ

NU E STELUŢĂ tremurătoare
Să nu gîndească în drum de nor
La altă steauă strălucitoare,
La alt amor.
Numai o viaţă pe gînd de moarte,
Numai o frunte ce-a-ngălbenit,
Numai un {tom fără de soarte
Nu e iubit.
Galbena steauă fără lumină
— Altar să n-aibă un Dumnezeu —
Este-al meu suflet, care declină,
Sufletul meu !

Amintim că Realitatea.md și Bani.md vor publica zilnic o poezie din creația marelui nostru poet.

Vă invităm nu doar să le citiți, dar să și le recitați sau cântați și să le descărcați pe pagina de Facebook sau Instagram Realitatea. Cele mai reușite creații vor fi premiate cu plasarea pe albumul muzical „Vin Muzical Mihai Eminescu”.

Împreună cu Mileștii Mici, într-un omagiu, creatorului limbii noastre moderne.

*Vinul Muzical este o inovație care combină 2 tradiții și produse: Muzica și Vinul. Muzica noastră legendară e atașată de sticla de vin printr-un Qr Code, la scanarea căruia se deschide un playlist pe care îl puteți audia gratuit.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău