Rușii încasează mai puțini bani pentru finanțarea războiului din Ucraina. Exporturile de gaz s-au redus cu 26%

15 Apr. 2022, 16:36
 // Categoria: Slider // Autor:  Lupu Eduard
15 Apr. 2022, 16:36 // Slider //  Lupu Eduard

Gigantul gazier al Federației Ruse, Gazprom timp de 3,5 luni, conform datelor preliminare, a redus producția de gaze cu 1,3% față de aceeași perioadă a anului trecut – la 155,9 miliarde de metri cubi. Exporturile de gaze către țările non-CSI de la începutul anului au scăzut cu 26,4% (cu 16 miliarde de metri cubi) – până la 44,6 miliarde de metri cubi, a spus holdingul într-un comunicat, citat de tass.ru.

„Gazprom continuă să furnizeze gaze clienților cu respectarea deplină a obligațiilor contractuale”, notează compania. Exportul mediu zilnic al Gazprom, în aprilie, s-a redus cu 17,6% față de martie – până la 406,7 milioane de metri cubi. Exporturile de gaze către China prin intermediul gazoductului Power of Siberia continuă să crească.

Compania anunță că Europa trebuie să pompeze 63 de miliarde de metri cubi în depozitele sale subterane (UGS) de gaz pentru a atinge nivelul de stocare de 90% până în următorul sezon de încălzire. Un astfel de volum de gaz nu a fost pompat în instalațiile UGS din regiune în ultimii ani și reprezintă o provocare foarte serioasă pentru Europa.

„Pentru a ajunge la nivelul de 90% capacitatea de stocare, care este declarată țintă în Uniunea Europeană, este necesară pomparea a 63 de miliarde de metri cubi de gaz. Totuși, acest lucru este și foarte ambițios, dar și  o provocare”, mai spune compania.

Federația Rusă finanțează războiul din Ucraina cu banii încasați din vânzarea gazelor și petrolului. Zilnic în coturile Gazprom intră circa 1,2 miliarde de euro din exportul de gaze. Gazporm asigură 40% din necesarul de gaze al Europei, iar oficialii comunitari au spus că nu pot renunța brusc la importul de gaze din Rusia, în condițiile în care trebuie găsite alternative.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 13:57
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2024, 13:57 // Actual //  Lupu Eduard

Ediția a II-a a Festivalului Tradițiilor Românești aduce la Chișinău obiceiuri din toate regiunile țării și reunește artiști de pe ambele maluri ale Prutului. Publicul va avea acces gratuit la expoziții de obiecte tradiționale, ateliere de meșteșug, spectacole cu dansuri populare, muzică tradițională și concerte ale unor trupe consacrate.

Îndrăgostiții de cultură și obiceiuri sunt invitați la Festivalul Tradițiilor Românești, la Grădina Botanică din Chișinău, în perioada 17 – 19 mai 2024. Evenimentul este organizat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), din cadrul Guvernului României, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, Klaus Werner Iohannis.

„Astfel, patrimoniu din regiuni precum Moldova, Transilvania, Dobrogea, Maramureș, Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Bucovina va fi prezentat și explicat publicului din Republica Moldova într-un cadru de voie bună și prietenie.

În cele trei seri de Festival, pe scenă vor urca Ovidiu Lipan Țăndărică, împreună de Fanfara Zece Prăjini, Stelu Enache și Diana Bucșa, Robin and The Backstabbers, cu Domino în deschidere, și Direcția 5. Alături de cei peste 30 de artizani din România, la Grădina Botanică din Chișinău vor fi prezenți și artiști populari din Republica Moldova”, transmite DRRM.


Tehnica meșteșugurilor, obiceiurile populare, caracteristicile zonelor istorice românești și alte detalii despre programul Festivalului pot fi găsite pe site-ul evenimentului, dar și pe paginile dedicate acestuia pe rețelele de socializare.

Proiectul inițiat și finanțat de DRRM are drept scop promovarea valorilor românești în Republica Moldova și consolidarea dialogului cultural la nivelul celor două țări.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău