Ce avere are deputatul milionar care va conduce Ministerul Mediului

13 Mart. 2024, 16:23
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Mart. 2024, 16:23 // Actual //  Lupu Eduard

Deputatul Sergiu Lazarencu este cel care va conduce Ministrul Mediului după demisia Rodicăi Iordanova. Din informațiile de pe pagina web a partidului, noul ministru al Mediului, Sergiu Lazarenco, nu are nicio tangență cu ecologia. În 2019 a deținut funcția de viceprimar comuna Stăuceni, în 2012 – 2019 – director comercial SRL Luxiton și în 2008 – 2012 – manager SRL Luxiton. BANI.MD a prospectat declarația de avere a acestuia.

Potrivit documentului, în anul 2022, din funcția de deputat a încasat un salariu de 234,7 mii de lei din funcția de deputat. A încasat 81 mii de lei din vânzarea automobilului, 10 mii de lei cheltuieli pentru deplasări, 156 mii de lei compensație pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu și cheltuieli de protocol, 19,5 mii de lei cheltuieli de tratament, 69,7 mii de lei cheltuieli de transport și 44,5 mii de lei indemnizație CNAS.

Lazarencu are în proprietate un apartament de 44,5 metri pătrați, care valorează 285,6 mii de lei și un alt imobil de 109 metri pătrați care costă 1,1 milioane de lei.

Noul ministru al Mediului are în proprietate o mașină Toyota Avensis – 10,5 mii euro și un camion Ford Tranzit – 2,7 mii euro.

Lazarencu are împrumutați 150 mii de lei de la Lazarencu Adrian și un credit de 1 milion de lei de la Eximbank scadent în 2039.

 

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

23 Iul. 2024, 19:00
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
23 Iul. 2024, 19:00 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Banca Naţională a Ungariei (NBH) a redus marţi dobânda de politică monetară, cu 25 de puncte de bază, până la 6,75%, aşa cum se aşteptau majoritatea economiştilor intervievaţi de Reuters, care văd un spaţiu de manevră limitat pentru noi reduceri în a doua jumătate a anului, după 15 decizii consecutive de scădere a costului creditului, transmite Agerpres.

Începând din luna mai 2023 şi până în prezent, Banca Naţională a Ungariei a redus dobânda de bază cu 1.125 de puncte de bază, aducând-o la acelaşi nivel cu dobânda de politică monetară din România.

Nouă din cei 17 economişti intervievaţi de Reuters săptămâna trecută au declarat că mizează pe o reducere de 25 de puncte de bază a celei mai mari dobânzi de politică monetară din UE iar opt au spus că NBH va opta pentru menţinerea statu quo-ului.

“Piaţa valutară este îngrijorată că “porumbeii” de la NBH ar putea cere noi reduceri de dobândă în acest an sau că Guvernul ar putea face presiuni pentru reducerea costului creditului, având în vedere continua încetinire a economiei reale”, a declarat Antje Praefcke, economist la Commerzbank.

În jurul orei 12:07 GMT, forintul ungar, a doua cea mai slab performantă monedă din Europa Centrală în acest an, după coroana cehă, se tranzacţiona la un curs de 390,35 forinţi pentru un euro, o depreciere uşoară faţă de cursul de 390,15 forinţi pentru un euro înainte de anunţul NBH.

Precedentele deprecieri ale forintului au forţat banca centrală să reducă de urgenţă costului creditului, în luna octombrie 2022.

Săptămâna trecută, viceguvernatorul NBH, Barnabas Virag, a lăsat deschisă calea fie pentru o reducere de dobândă, fie pentru menţinerea statu quo-ului, însă economiştii au apreciat că inflaţia sub aşteptări şi recenta apreciere a forintului ar putea înclina balanţa în favoarea unei reduceri de dobândă.

Inflaţia de bază în Ungaria, care în primul trimestru a trecut de 25%, cel mai ridicat nivel din UE, a scăzut peste aşteptări până la 3,7% în luna iunie, de la un nivel de 4% în mai.

Chiar şi aşa, analiştii spun că spaţiul de manevră pentru noi reduceri de dobândă este unul limitat, şi prognozează că dobânda de bază va ajunge la 6,5% la finele lui 2024, ceea ce ar sugera doar o reducere de 25 de puncte de bază pe parcursul celui de-al doilea semestru.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău