Ce metode folosesc pasagerii pentru a nu-și pierde bagajul? Tehnologia le vine în ajutor

15 Aug. 2022, 10:09
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Aug. 2022, 10:09 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Numărul de pasageri care au raportat bagaje pierdute în această vară a fost cu 30% mai mare decât în ​​2019, ultimul an de călătorie normală înainte de pandemie. În 2019, 19 milioane de genți și valize au ajuns cu întârziere în întreaga lume, iar 1,3 milioane nu au mai fost văzute niciodată de proprietari, scrie BBC.

În acest context, tot mai mulți pasageri caută diverse metode pentru a nu-și pierde bagajul. Cei mai mulți dintre ei apelează la tehnologie. Mai exact, ei atașează trackere GPS la bagajele lor, cum ar fi AirTag de la Apple.

Prin intermediul smartphone-ului sau al computerului poți să exact unde se află valiza pe care ai pierdut-o. Într-un articol de luna trecută al Bloomberg, un bărbat care a călătorit din California în Scoția pentru o nuntă și-a putut vedea bagajele mergând la Toronto, Canada, și apoi la Detroit.

Cu toate acestea, în timp ce astfel de dispozitive de etichetare pot oferi pasagerilor liniște sufletească, expertul în industria călătoriilor Eric Leopold spune că ele nu rezolvă problema principală – oprirea restanțelor care împiedică bagajele să prindă aceleași zboruri ca și proprietarii lor.

Soluția propusă de AirPortr

AirPortr, o companie de tehnologie din Marea Britanie, propune o altă soluție pentru a nu pierde bagajul. Potrivit soluției lor, pasagerii nu vor trebui să facă coadă la aeroport pentru a-și înregistra bagajele înainte de zbor. Ei pot folosi aplicația și site-ul său web pentru a aranja ca bagajele lor să fie duse din uşă în uşă. Un angajat al companiei va prelua bagajul de la ușa pasagerului și îl va duce în zona de bagaje a aeroportului până la terminalul pentru check-in. Apoi, la aeroportul de destinație, unul dintre partenerii de transport ai AirPortr va ridica valizele și le va livra la adresa de destinație a persoanei.

Aplicația AirPortr funcționează în prezent în Marea Britanie și Elveția, dar are planuri de extindere la nivel global. Taxele încep de la aproximativ 40 de lire sterline pentru un bagaj, într-un singur sens. Valiza este ridicată cu o zi înainte de a zbura. Prețurile pot fi mai mult decât dublu pentru cei care doresc ca bagajele să fie colectate într-un interval specific în ziua respectivă. Costul crește, de asemenea, cu cât sunteți mai departe de aeroport.

Realitatea Live

26 Sept. 2023, 17:07
 // Categoria: Economie // Autor:  Trifan Stela
26 Sept. 2023, 17:07 // Economie //  Trifan Stela

Compania Paynet, cu o experiență de 15 ani pe piața de plăți din Republica Moldova,  primul fintech care a reușit să lanseze, într-un timp record, cardul de debit fizic și virtual Paynet Mastercard, este încântată să anunțe lansarea campaniei „Revoluția Transferurilor.” Această inițiativă inovatoare are scopul de a revoluționa modul în care moldovenii trimit și primesc bani din Europa și nu numai. Cu Paynet, acest lucru devine mai simplu, mai rapid și mai accesibil ca niciodată!

Doar cu Paynet poți trimite și primi bani din Europa la rechizitele IBAN EU!

Cu Paynet, ai posibilitatea de a transfera bani în mod facil și sigur către rechizitele IBAN din Europa. Asta înseamnă că acum poți să îți trimiți și să primești bani de la prieteni, familie sau parteneri de afaceri din întreaga Europă cu ușurință și la costuri reduse. Banii ajung direct pe cardul Paynet Mastercard și poți să-i utilizezi imediat pentru plăți online sau offline sau să îi retragi de la orice bancomat din țară.

Tarife incredibil de avantajoase:

  • Primești bani din Europa cu doar 1 euro direct pe cardul paynet Mastercard!
  • Expediezi bani către Europa cu un comision de 10 euro!

Aceste tarife extrem de competitive fac din Paynet alegerea perfectă pentru toți moldovenii care au legături financiare în Europa.

SPOT DIGITAL  Link: (link-ul trebuie de încărcat pe platforma Paynet)

Serviciu unic în Moldova! Paynet. Cei mai buni!

Paynet este mândru să ofere moldovenilor un serviciu de transferuri și plăți electronice de încredere și accesibil. Cu Paynet, beneficiezi de următoarele avantaje:

Card fizic și virtual:

  • Ia-ți cardul Paynet 100% online, fără comisioane de eliberare și administrare.
  • Comandă din aplicație cardul fizic cu livrare GRATUITĂ în țară sau cardul virtual, oriunde în lume.
  • Conectează mai multe carduri la un singur cont.
  • Achită în siguranță oriunde în lume, inclusiv prin Google Pay și Apple Pay.
  • Retrage bani la orice bancomat și la partenerii noștri.
  • Alimentează cardul simplu și rapid.
  • Primește orice plăți sociale pe card.

Cont IBAN gratuit:

  • Deschide un cont IBAN gratuit pentru plăți în UE.

Și dacă încă nu ai un cont sau card Paynet, ÎNREGISTREAZĂ-TE ACUM.

„Cu această campanie, ne dorim să oferim moldovenilor posibilitatea de a face transferuri și plăți într-un mod mai eficient și mai convenabil ca niciodată. Vrem să facilităm viața oamenilor și să îi ajutăm să economisească bani atunci când trimit sau primesc bani din Europa. Cu Paynet, revoluționăm modul în care Moldova se conectează cu restul lumii”, a declarat Călin Greadcenco, director executiv Paynet.

 

Despre Paynet:

Paynet este o companie cu o experiență de 15 ani pe piața de plăți din Republica Moldova,  primul fintech care a reușit să lanseze, într-un timp record, cardul de debit fizic și virtual Paynet Mastercard.

Acțiunile Paynet sunt orientare spre a facilita tranzacțiile financiare pentru toți moldovenii, Paynet oferă soluții inovatoare și accesibile pentru a satisface nevoile clienților săi.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău