Ce metode folosesc pasagerii pentru a nu-și pierde bagajul? Tehnologia le vine în ajutor

15 Aug. 2022, 10:09
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Aug. 2022, 10:09 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Numărul de pasageri care au raportat bagaje pierdute în această vară a fost cu 30% mai mare decât în ​​2019, ultimul an de călătorie normală înainte de pandemie. În 2019, 19 milioane de genți și valize au ajuns cu întârziere în întreaga lume, iar 1,3 milioane nu au mai fost văzute niciodată de proprietari, scrie BBC.

În acest context, tot mai mulți pasageri caută diverse metode pentru a nu-și pierde bagajul. Cei mai mulți dintre ei apelează la tehnologie. Mai exact, ei atașează trackere GPS la bagajele lor, cum ar fi AirTag de la Apple.

Prin intermediul smartphone-ului sau al computerului poți să exact unde se află valiza pe care ai pierdut-o. Într-un articol de luna trecută al Bloomberg, un bărbat care a călătorit din California în Scoția pentru o nuntă și-a putut vedea bagajele mergând la Toronto, Canada, și apoi la Detroit.

Cu toate acestea, în timp ce astfel de dispozitive de etichetare pot oferi pasagerilor liniște sufletească, expertul în industria călătoriilor Eric Leopold spune că ele nu rezolvă problema principală – oprirea restanțelor care împiedică bagajele să prindă aceleași zboruri ca și proprietarii lor.

Soluția propusă de AirPortr

AirPortr, o companie de tehnologie din Marea Britanie, propune o altă soluție pentru a nu pierde bagajul. Potrivit soluției lor, pasagerii nu vor trebui să facă coadă la aeroport pentru a-și înregistra bagajele înainte de zbor. Ei pot folosi aplicația și site-ul său web pentru a aranja ca bagajele lor să fie duse din uşă în uşă. Un angajat al companiei va prelua bagajul de la ușa pasagerului și îl va duce în zona de bagaje a aeroportului până la terminalul pentru check-in. Apoi, la aeroportul de destinație, unul dintre partenerii de transport ai AirPortr va ridica valizele și le va livra la adresa de destinație a persoanei.

Aplicația AirPortr funcționează în prezent în Marea Britanie și Elveția, dar are planuri de extindere la nivel global. Taxele încep de la aproximativ 40 de lire sterline pentru un bagaj, într-un singur sens. Valiza este ridicată cu o zi înainte de a zbura. Prețurile pot fi mai mult decât dublu pentru cei care doresc ca bagajele să fie colectate într-un interval specific în ziua respectivă. Costul crește, de asemenea, cu cât sunteți mai departe de aeroport.

Realitatea Live

30 Sept. 2022, 20:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
30 Sept. 2022, 20:50 // Actual //  Lupu Eduard

Gazprom a redus livrările de gaz pentru Republica Moldova cu 30% din 1 octombrie. Exact cum s-a întâmplat în luna octombrie a anului trecut, înainte de semnarea contractului de pe 30 octombrie.

„Astăzi Moldovagaz a achitat integral avansul pentru luna septembrie către Gazprom. MoldovaGaz a primit confirmarea parțială a volumelor pentru luna octombrie. Din cele 8.06 mln m3 pe zi (pentru ambele maluri), au fost confirmate 5.7 mln m3 pe zi. În acest sens, se repetă situația din luna octombrie anul trecut, când livrările au fost limitate cu 30%. Diferența este că în acest an avem un contract semnat care trebuie respectat”, a declarat ministrul Infrastructurii Andrei Spînu.

Gazprom nu precizat care este motivul reducerii livrărilor de gaz. Experții în energetică avertizau anterior că Gazprom va recurge la șantajul energetic în lunile de iarnă, de aceea autoritățile trebuie să aibă mai multe alternative, inclusiv să facă rezerve de gaz, cel puțin pentru două luni de iarnă. Unul din motive este că Moscova este nemulțumită de formula actuală a prețului la gaz și ar vrea să schimbe prevederle contractuale, deoarece din 1 octombrie prețul de achiție al metanulu se reduce semnificativ.

În perioada lunilor de iarnă formula de calcul a prețului la gaz este 70% prețul la petrol și 30% prețul spot, iar în lunile de vară formula se inversează.

Din 1 octombrie, confrom noii formule, prețul de achiziție al metanului ar urma să ajungă la 1100 USD pe mia de metri cubi față e 1882 USD cât este în septemberie.

Traiful pentru populație este de 29,26 lei pentru metrul cub. Președintele Moldovagaz, Vadim Ceban declară că până în primăvară tariful se va reduce.

 

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău