Ce salariu are o stewardesă. Care sunt motivele pentru care există mari diferențe de bani

11 Mai 2024, 20:56
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
11 Mai 2024, 20:56 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

S-a aflat ce salariu are o stewardesă la Ryanair în 2024. Cine vrea să devină însoțitor de zbor trebuie să aibă un curs în acest sens. Vârsta minimă este de 18 ani, iar înălțimea este de minimum 1,57. Limba engleză trebuie cunoscută la nivel avansat. Stewardesele nu au voie să aibă tatuaje în locuri vizibile.

Ce salariu are o stewardesă la Ryanair

Salariul poate să difere, însă poate ajunge până la 1.200 și chiar și 1.500 de euro pe lună. Stewardesele primesc training gratuit, dar și o diurnă zilnică pe durata acestuia. Se mai oferă și un program de lucru flexibil, dar și o primă de angajare de 750 de euro. Un însoțitor de zbor primește și discount la biletele de avion.

Se mai oferă și bonusuri. Unul dintre ele este de 1.200 de euro și e împărțit în patru luni.După un an de la angajare, în funcție de performanțe, bonusul crește și poate ajunge chiar și la 1.800 de euro.

Salarii mai mari la alte companii aeriene

Există și companii aeriene care oferă stewardeselor salarii mai mari și multe beneficii.Exemplu este compania Saudia. Aici, un însoțitor de zbor are un salariu de 2.000 de dolari pe lună. Poate să depășească suma însă, în funcție de orele de zbor acumulate. La această companie, o însoțitoare de zbor primește 5 bilete de avion gratuite pe an și 5 zile libere consecutive pe lună. Se oferă cazarea gratuită și transport asigurat spre și dinspre aeroport, asigurare medicală, dar și alte facilități, potrivit aviationacademy.ro.

Cum poți ajunge stewardesă

Companiile aeriene europene angajează însoţitori de bord care au minim 18 ani, în timp ce companiile din Orient angajează însoţitori de bord care au minim 21 de ani. Cât despre vârsta maximă, aceasta nu este specificată în anunțurile de angajare, dar, în practică, pentru companiile arabe ar fi de aproximativ 35 de ani, iar companiile aeriene europene merg și până peste 40 de ani.

Ca să ajungi însoțitoare de zbor este necesar să ai minim 157 cm, însă înălţimea diferă de la companie la companie. Iată câteva repere de înălţime cerute de companiile care recrutează frecvent în România:

  • Ryanair- 157 cm (max 188 cm)
  • Wizz Air – 165 cm-fete, 175-baieti
  • Etihad Airways – se aplica “regula celor 212 cm” (trebuie să atingi această înălțime fără încălțăminte, pe vârfuri, cu mâna dreaptă ridicată)
  • Qatar Airways – se aplică “regula celor 212 cm” (să atingi cu brațul această înălțime, desculț(ă), te poți ridica pe vârfuri)
  • Emirates – minim 160 cm, iar pe lângă asta se aplica “regula celor 212 cm” (trebuie să atingi această înălțime fără încălțăminte, pe vârfuri, cu mâna dreaptă ridicată)
  • Flydubai – 1.58 m

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

25 Mai 2024, 07:00
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
25 Mai 2024, 07:00 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Citigroup, HSBC şi Barclays le vor cere angajaţilor să revină la birou 5 zile pe săptămână, pe măsură ce noile reglementări din domeniul financiar îngreunează lucratul remote, scrie Bloomberg.

Aceste bănci sunt cunoscute ca fiind cele mai flexibile în privinţa muncii de la distanţă, însă Financial Industry Regulatory Authority (FINRA), principalul organ de supraveghere al industriei, vrea să reinstaureze anumite reguli utilizate de pandemie.

Este vorba de nişte reglementări cu privire la supravegherea angajaţilor şi inspecţii la locul de muncă. Regulile au fost relaxate la începutul pandemiei pentru a putea oferi flexibilitate angajaţilor din industria financiară, însă acum FINRA vrea ridicarea acestor excepţii.

Mişcarea îî va afecta cel mai mult pe angajaţii Barclays, unde câteva mii de lucrători din investment banking vor trebui să se întoarcă la birou sau să călătorească pentru a se întâlni cu clienţii. Totodată, aproximativ 600 de angajaţi ai Citigroup şi 530 ai HSBC vor fi nevoiţi să revină la serviciu fizic.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău