Cel mai mare exchange de criptomonede din lume a fost interzis în Marea Britanie

28 Iun. 2021, 14:51
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Iun. 2021, 14:51 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Binance, cel mai mare serviciu de exchange cu criptomonede din lume, a fost interzis de către Autoritatea de Conduită Financiară din Marea Britanie. În ciuda anunţului, Bitcoin a crescut până la 34.400 de dolari, scrie Reuteurs.

Autoritatea de reglementare financiară britanică a declarat că Binance, una dintre cele mai mari bursă de criptomonede din lume, nu poate desfășura nicio activitate reglementată și a lansat un avertisment consumatorilor cu privire la platformă, care face obiectul unui control tot mai mare la nivel global.

Într-o notificare din 25 iunie, Financial Conduct Authority (FCA) a declarat că Binance Markets Ltd, singura entitate reglementată din Marea Britanie a Binance, „nu trebuie, fără acordul prealabil scris al FCA, să desfășoare activități reglementate … cu efect imediat” .

De asemenea, a fost emis un avertisment consumatorilor cu privire la Binance Markets și la grupul mai larg Binance.

Binance a declarat că Binance Markets, pe care a achiziționat-o în 2020, nu folosea încă permisiunile sale de reglementare și că demersul FCA nu va avea impact asupra serviciilor oferite pe site-ul său Binance.com.

În timp ce tranzacționarea criptomonedelor nu este reglementată direct în Marea Britanie, oferirea de servicii precum tranzacționarea cu instrumente derivate de criptomonede necesită autorizare.

Autoritatea de reglementare nu a explicat de ce a luat aceste măsuri.

Cetățenii britanici vor putea în continuare să acceseze serviciile Binance în alte jurisdicții.

FCA își intensifică supravegherea tranzacționării criptomonedelor, care a crescut în popularitate în Marea Britanie alături de alte țări de pe glob.

 

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală