Protocoale și tradiții pentru un bebeluș regal – cine a încălcat regulile? Harry și Meghan au ales nume „ciudate”

28 Iun. 2021, 14:17
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Iun. 2021, 14:17 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Familia regală britanică are o mulțime de protocoale și tradiții care dictează totul, de la ce să poarte până la cât de afectuoase pot fi cuplurile în public. Reguli de respectat se aplică și atunci când se naște un nou membru al familiei.

Fără nume ciudate

Dacă sunteți membru al familiei regale și doriți să vă numiți copilul X Æ A-XII à Elon Musk, probabil că nu se va întâmpla. Familia regală a ales întotdeauna nume clasice în locul celor ciudate sau unice și este puțin probabil să se schimbe în curând.

O excepție au fost copiii lui Harry și Meghan, ambii având numele mai puțin tradiționale: Archie Harrison și Lilibet „Lili” Diana Mountbatten-Windsor.

Nu doar un singur nume – încercați trei sau patru

Este obișnuit ca familia regală să le dea copiilor lor de la trei până la patru nume. De exemplu, numele complet al prințului George este de fapt George Alexander Louis, în timp ce numele complet al prințesei Charlotte este Charlotte Elizabeth Diana. Meghan și Harry au rupt din nou tradiția cu copiii lor, care au doar câte un prenume – Harrison și Diana.

Nașterile regale sunt anunțate pe un șevalet în Palatul Buckingham

O tradiție regală care a rezistat cu adevărat este că personalul de la Palatul Buckingham afișează întotdeauna un anunț oficial pe un șevalet de aur după nașterea unui nou copil regal. Documentul, de obicei semnat de medicii palatului, este încadrat și plasat în terenul palatului pentru ca publicul să îl poată vedea. Cu toate acestea, Harry și Meghan au rupt tradiția cu un singur detaliu când l-au avut pe Archie – semnăturile medicilor au fost lăsate în afara documentului, în încercarea de a proteja intimitatea cuplului.

Nașterea este anunțată și pe Instagram

Într-un efort de a ține pasul cu vremurile – și cu adevărata bază de fani ai familiei regale – palatul anunță acum și nașterile regale pe Instagram. Cel mai recent, familia regală a postat o declarație despre fiul prințesei Eugenie. Aceasta a inclus o fotografie a prințesei și a soțului ei, Jack Brooksbank.

Nașterile sunt anunțate de „town crier”

Potrivit unei tradiții medievale, town crier (n.r. – ofițer sau oficial al curții regale care face publice anunțurile) anunță în mod oficial detaliile unei nașteri regale mulțimilor din afara spitalului. Tradiția, deși neoficială, continuă să fie respectată și astăzi.

Certificatele de naștere regale sunt disponibile publicului

La fel ca orice alt bebeluș din Marea Britanie, părinții bebelușului regal trebuie să-și înregistreze și certificatul de naștere, ceea ce înseamnă că astfel de documente sunt disponibile publicului.

 

 

 

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 14:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
02 Aug. 2021, 14:24 // Actual //  Otilia Cotruța

Anatolie Lichii, director general interimar al „Apă-Canal Chișinău” SA, a dat  asigurări că, pe timp de caniculă, în capitală nu va apărea miros neplăcut de la stația de epurare a apelor reziduale. „Administrația „Apă-Canal Chișinău” SA monitorizează zilnic procesul tehnologic, instalațiie sunt pregătite și pentru activitate în condiții de temperaturi ridicate ale aerului. Depunem maxim efort ca să nu fie miros după zona de protecție de 500 de metri”, a spus Anatolie Lichii astăzi, 2 august, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Potrivit responsabilului de la ACC, stația de epurare a apelor reziduale funcționează în regim normal, iar instalațiile tehnologice funcționează conform cerințelor tehnice. Debitul zilnic la stația de epurare constituie 140 de mii de metri cubi și deversările în râul Bâc sunt conform actelor normative în vigoare.

În ceea ce privește reconstrucția stației de epurare în șantier, în perioada 26-30 iulie la aceste lucrări au fost antrenați circa 50 de muncitori. La momentul actual contiunuă lucrările la clădirea de admisie și la clădirea de pretratare și evacuare a nămolului în exces. Permanent în șantier este monitorizată calitatea lucrărilor, a specificat Anatolie Lichii.

În săptămâna trecută, ACC a efectuat 33 de controale, dintre care 8 – inopinate și 25 – ordinare. În prezent probele de apă prelevate sunt cercetate în laborator. În funcție de rezultatele testelor, agenților economici le vor fi înaintate prescripții.

Mâine, 3 august, la „Apă-Canal Chișinău” SA va avea loc o ședință, la care va fi discutat mersul lucrărilor de reconstrucție la stația de epurare a apelor reziduale. Proiectul se realizează din bani oferiți de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală