Protocoale și tradiții pentru un bebeluș regal – cine a încălcat regulile? Harry și Meghan au ales nume „ciudate”

28 Iun. 2021, 14:17
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
28 Iun. 2021, 14:17 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Familia regală britanică are o mulțime de protocoale și tradiții care dictează totul, de la ce să poarte până la cât de afectuoase pot fi cuplurile în public. Reguli de respectat se aplică și atunci când se naște un nou membru al familiei.

Fără nume ciudate

Dacă sunteți membru al familiei regale și doriți să vă numiți copilul X Æ A-XII à Elon Musk, probabil că nu se va întâmpla. Familia regală a ales întotdeauna nume clasice în locul celor ciudate sau unice și este puțin probabil să se schimbe în curând.

O excepție au fost copiii lui Harry și Meghan, ambii având numele mai puțin tradiționale: Archie Harrison și Lilibet „Lili” Diana Mountbatten-Windsor.

Nu doar un singur nume – încercați trei sau patru

Este obișnuit ca familia regală să le dea copiilor lor de la trei până la patru nume. De exemplu, numele complet al prințului George este de fapt George Alexander Louis, în timp ce numele complet al prințesei Charlotte este Charlotte Elizabeth Diana. Meghan și Harry au rupt din nou tradiția cu copiii lor, care au doar câte un prenume – Harrison și Diana.

Nașterile regale sunt anunțate pe un șevalet în Palatul Buckingham

O tradiție regală care a rezistat cu adevărat este că personalul de la Palatul Buckingham afișează întotdeauna un anunț oficial pe un șevalet de aur după nașterea unui nou copil regal. Documentul, de obicei semnat de medicii palatului, este încadrat și plasat în terenul palatului pentru ca publicul să îl poată vedea. Cu toate acestea, Harry și Meghan au rupt tradiția cu un singur detaliu când l-au avut pe Archie – semnăturile medicilor au fost lăsate în afara documentului, în încercarea de a proteja intimitatea cuplului.

Nașterea este anunțată și pe Instagram

Într-un efort de a ține pasul cu vremurile – și cu adevărata bază de fani ai familiei regale – palatul anunță acum și nașterile regale pe Instagram. Cel mai recent, familia regală a postat o declarație despre fiul prințesei Eugenie. Aceasta a inclus o fotografie a prințesei și a soțului ei, Jack Brooksbank.

Nașterile sunt anunțate de „town crier”

Potrivit unei tradiții medievale, town crier (n.r. – ofițer sau oficial al curții regale care face publice anunțurile) anunță în mod oficial detaliile unei nașteri regale mulțimilor din afara spitalului. Tradiția, deși neoficială, continuă să fie respectată și astăzi.

Certificatele de naștere regale sunt disponibile publicului

La fel ca orice alt bebeluș din Marea Britanie, părinții bebelușului regal trebuie să-și înregistreze și certificatul de naștere, ceea ce înseamnă că astfel de documente sunt disponibile publicului.

 

 

 

Realitatea Live

20 Apr. 2024, 11:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Apr. 2024, 11:42 // Actual //  Lupu Eduard

Veniturile Moldovei din privatizarea proprietății de stat în perioada 2007-2023 se ridică la aproximativ 2,9 miliarde de lei. Aceste cifre sunt rezultatul vânzării a diverse participații de stat și obiecte de proprietate, arată datele Agenției Proprietății Publice.

Potrivit informațiilor publicate, în intervalul menționat, veniturile din vânzarea a 248 de participații de stat în societăți comerciale au constituit 1 miliard 746 milioane 547 mii 821 de lei. În plus, privatizarea a 46 de întreprinderi de stat a adus încă 592 milioane 745 mii de lei în vistieria statului.

Alte 147 milioane 253,6 mii de lei au provenit din privatizarea a 70 de obiecte de proprietate, în timp ce 386 milioane 518 mii de lei au fost generate din privatizarea a 8 terenuri cu o suprafață totală de 13,4727 hectare.

Agenția Proprietății Publice administrează în prezent 81 de întreprinderi funcționale cu capital de stat, cu o valoare totală a capitalului autorizat de 34 milioane 342 mii 394 lei. De asemenea, gestionează 49 de întreprinderi în stare de insolvabilitate, cu un capital total autorizat de 368 milioane 724 mii 084 lei.

În 2023, nouă întreprinderi cu capital de stat au plătit dividende în valoare totală de 216 milioane 848,06 mii lei, iar alte nouă întreprinderi cu capital de stat și-au folosit profiturile pentru a acoperi pierderile din anii precedenți. Tot în același an, o societate pe acțiuni a raportat profit zero, în timp ce 11 companii cu capital de stat au înregistrat pierderi.

28 de întreprinderi de stat au plătit la buget 69 milioane 359.897 de lei, iar 11 companii cu capital de stat și-au folosit profiturile pentru a acoperi pierderile din anii precedenți.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău