Protocoale și tradiții pentru un bebeluș regal – cine a încălcat regulile? Harry și Meghan au ales nume „ciudate”

28 Iun. 2021, 14:17
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Iun. 2021, 14:17 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Familia regală britanică are o mulțime de protocoale și tradiții care dictează totul, de la ce să poarte până la cât de afectuoase pot fi cuplurile în public. Reguli de respectat se aplică și atunci când se naște un nou membru al familiei.

Fără nume ciudate

Dacă sunteți membru al familiei regale și doriți să vă numiți copilul X Æ A-XII à Elon Musk, probabil că nu se va întâmpla. Familia regală a ales întotdeauna nume clasice în locul celor ciudate sau unice și este puțin probabil să se schimbe în curând.

O excepție au fost copiii lui Harry și Meghan, ambii având numele mai puțin tradiționale: Archie Harrison și Lilibet „Lili” Diana Mountbatten-Windsor.

Nu doar un singur nume – încercați trei sau patru

Este obișnuit ca familia regală să le dea copiilor lor de la trei până la patru nume. De exemplu, numele complet al prințului George este de fapt George Alexander Louis, în timp ce numele complet al prințesei Charlotte este Charlotte Elizabeth Diana. Meghan și Harry au rupt din nou tradiția cu copiii lor, care au doar câte un prenume – Harrison și Diana.

Nașterile regale sunt anunțate pe un șevalet în Palatul Buckingham

O tradiție regală care a rezistat cu adevărat este că personalul de la Palatul Buckingham afișează întotdeauna un anunț oficial pe un șevalet de aur după nașterea unui nou copil regal. Documentul, de obicei semnat de medicii palatului, este încadrat și plasat în terenul palatului pentru ca publicul să îl poată vedea. Cu toate acestea, Harry și Meghan au rupt tradiția cu un singur detaliu când l-au avut pe Archie – semnăturile medicilor au fost lăsate în afara documentului, în încercarea de a proteja intimitatea cuplului.

Nașterea este anunțată și pe Instagram

Într-un efort de a ține pasul cu vremurile – și cu adevărata bază de fani ai familiei regale – palatul anunță acum și nașterile regale pe Instagram. Cel mai recent, familia regală a postat o declarație despre fiul prințesei Eugenie. Aceasta a inclus o fotografie a prințesei și a soțului ei, Jack Brooksbank.

Nașterile sunt anunțate de „town crier”

Potrivit unei tradiții medievale, town crier (n.r. – ofițer sau oficial al curții regale care face publice anunțurile) anunță în mod oficial detaliile unei nașteri regale mulțimilor din afara spitalului. Tradiția, deși neoficială, continuă să fie respectată și astăzi.

Certificatele de naștere regale sunt disponibile publicului

La fel ca orice alt bebeluș din Marea Britanie, părinții bebelușului regal trebuie să-și înregistreze și certificatul de naștere, ceea ce înseamnă că astfel de documente sunt disponibile publicului.

 

 

 

Realitatea Live

10 Aug. 2022, 17:33
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Aug. 2022, 17:33 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

XY Partners anunță despre deschiderea aplicărilor pentru cea de a cincea ediție a Programului dedicat startup-urilor, XY Accelerator. Programului se va desfășura în perioada 12 septembrie – 13 decembrie 2022 și are drept scop instruirea antreprenorilor și dezvoltarea afacerilor. Astfel, proaspeții antreprenori care vor să-și dezvolte ideile de afaceri și fondatori de startup-uri au timp să aplice până la 21 august.

Iată câteva beneficii pe care le poți obține dacă aplici la program:

  • Participare la ateliere tematice pentru antreprenori și acces nelimitat la 12 cursuri despre antreprenoriat în cadrul Academiei Online.
  • Acces la o rețea extinsă de persoane care gestionează cele mai de succes companii din R. Moldova.
  • Abordare individuală a afacerii tale, suport operațional și acces gratuit la instrumente digitale necesare.
  • Mentorat din partea specialiștilor locali și internaționali.

Companiile selectate în cadrul programului vor avea posibilitatea să-și prezinte ideile și afacerea în fața investitorilor privați din cadrul comunității Business Angels Moldova (BAM), precum și a investitorilor internaționali. Eventual, cei care vor reuși să convingă investitorii ar putea obține finanțare pentru dezvoltarea ulterioară a afacerilor. 

În cadrul primelor patru ediții ale programului, companiile Teleportravel, Floral Soul, KIDDO și Unde.io au obținut investiții financiare, mentorat din partea specialiștilor locali din diverse domenii și acces la sesiuni cu experți internaționali.

Vrei să participi la cea de a cincea ediție a Programului XY Accelerator? Aplică aici

Acest program este realizat de XY Partners în cadrul EU4Moldova: Start City Cahul,  proiect finanțat de Uniunea Europeană în parteneriat cu Suedia. 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău