Cele mai mari lanțuri de benzinării ucrainene au suspendat vânzarea de combustibil premium

17 Mai 2021, 10:29
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
17 Mai 2021, 10:29 // Actual //  Otilia Cotruța

După decizia Cabinetului de Miniștri din Ucraina, de a reglementa prețurile combustibilului în timpul carantinei, vânzarea benzinei și motorinei din această clasă devine nerentabilă.

Mai multe lanțuri mari de benzinării ucrainene au suspendat vânzarea de combustibil clasa premium. Inițial, companiile WOG și OKKO au anunțat acest lucru, relatează Censor.net.

„Începând cu 15 mai, în legătură cu introducerea reglementării de stat a prețurilor la carburanți, la stațiile de alimentare OKKO, vânzarea PULLS 95 și PULLS Diesel a fost suspendată temporar. Acest lucru se datorează faptului că vânzarea acestor clase de combustibil la prețul stabilit de Cabinetul de Miniștri pentru luna mai este neprofitabilă pentru rețea ”, spune OKKO.

„În legătură cu promulgarea proiectului Cabinetului de Miniștri, care prevede introducerea unei reglementări temporare de stat a prețurilor combustibililor, suntem obligați să nu mai vindem combustibil premium 95 Mustang și DT + Mustang”, a menționat WOG.

O decizie similară a fost raportată ulterior către SOCAR. După cum sa menționat într-un mesaj al serviciului de presă de pe Facebook, la 15 mai, compania a ajustat prețurile pentru principalele tipuri de combustibil, ținând cont de restricțiile impuse.

„În același timp, compania este obligată să suspende temporar vânzarea de combustibil premium – NANO 95, Diesel Nano Extro, precum și acumularea de reduceri suplimentare pentru clienții noștri în așteptarea clarificărilor din partea autorității de reglementare”, se arată în comunicat. În plus, KLO a anulat temporar și vânzarea de combustibil premium.

Cabinetul de Miniștri din Ucraina, în cadrul unei ședințe extraordinare închise din 14 mai a adoptat o rezoluție, care stabilește nivelurile limită ale unei majorări comerciale la prețul mediu al motorinei (nu mai mult de 7 hrivne pe litru) și benzinei (nu mai mult de 5 hrivne pe litru) pentru perioada de carantină pentru rețelele de benzinării.

Realitatea Live21 Iun. 2021, 16:41
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Iun. 2021, 16:41 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O replică a picturii de renume mondial „Mona Lisa” a lui Leonardo da Vinci s-a vândut vineri unui colecționar european pentru aproximativ 3,4 milioane de dolari la Casa de licitații Christie’s.

Copia, cunoscută sub numele de „Hekking Mona Lisa”, se aștepta să se vândă cu o sumă de 200.000 până la 300.000 de euro într-o licitație online. S-a vândut de aproximativ 10 ori mai mult.

„Aceasta este o nebunie, acesta este un record absolut pentru o replică „Mona Lisa”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Christie pentru Reuters.

Numită după proprietarul său anterior, Raymond Hekking, se credea că replica a fost pictată la începutul secolului al XVII-lea de un pictor italian.

Hekking a spus că deține adevărata „Mona Lisa”, potrivit casei de licitații. El a spus că un aspect similar a fost returnat la Muzeul Luvru după ce tabloul adevărat a fost furat în 1914.

„Arta provoacă, fascinează, uneori obsedează”, a spus Pierre Etienne, director internațional de picturi Old Master la casa de licitații.

„Această lucrare și istoria sa ilustrează fascinația pe care Mona Lisa și aura lui Leonardo da Vinci le-au păstrat întotdeauna”, a spus casa de licitații.