Cele mai riscante rețele Wifi. Nu trebuie să te conectezi niciodată la ele

17 Sept. 2023, 07:58
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Sept. 2023, 07:58 // Actual //  Lupu Eduard

Cele mai riscante rețele Wifi. Specialiștii în tehnologie au declarat că nu este bine să te conectezi la ele pentru că acestea le-ar putea permite hackerilor să intre în telefonul tău.

Cele mai riscante rețele Wifi. Specialiștii în tehnologie au declarat că telefonul tău și datele mobile pot fi în pericol dacă faci asta. Utilizarea Internetului gratuit din cafenele, trenuri sau alte locuri publice te pot expune riscului de piraterie informatică. Aici vin foarte mulți clienți care se pot conecta la aceeași rețea partajată.

Hackerii îți pot afla parolele conturilor tale și alte date personale. Hotelurile pot fi și ele periculoase. Hackerii pot obține cu ușurință acces la unele rețele Wifi deschise ale hotelurilor și pot prelua controlul routerelor. Aceeași problemă se aplică și în transportul public. Multe persoane au fost victimele atacurilor malware.

Specialiștii în tehnologie îți recomandă să instalezi o aplicație antivirus. Există o mulțime de aplicații de securitate gratuite pe care le poți cumpărata. Printre acestea se numără Avast, Malwarebytes, Kaspersky și AVG, potrivit Mirror.

Rețele Wifi periculoase

Turiștii britanici sunt deja ținta principală a criminalității în străinătate. Experții în securitate cibernetică au declarat că WiFi-ul ar putea să vă spioneze. Înainte de a vă conecta la Internetul de la hotel, asigurați-vă că verificați numele exact și parola la recepție. Activarea unui antivirus sau firewall pe smartphone sau laptop v-ar putea ajuta.

Adrianus Warmenhoven de la NordVPN a spus: „Hackerii pot folosi vulnerabilitățile de securitate cibernetică ale unui hotel în mai multe moduri pentru a ajunge la tine chiar și în camera ta. Așadar, în timp ce sunteți în vacanță și folosiți conexiunea la internet a locului în care vă cazați, ar trebui să fiți precauți și să gestionați riscurile de securitate cibernetică. În primul rând, ar trebui să fiți atenți la utilizarea oricărei rețele WiFi publice, chiar și într-un hotel. Hackerii se pot conecta la WiFi-ul unui hotel și pot viza parolele și informațiile private ale călătorilor sau chiar pot crea o rețea falsă cu același nume ca WiFi-ul oficial pentru a păcăli oamenii”, a spus acesta.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

13 Iun. 2024, 17:40
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
13 Iun. 2024, 17:40 // Slider //  MD Bani

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a acordat Uzinei Metalurgice Moldovenești (OAO „MMZ”) cel mai înalt premiu al concursului „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor” – „Zeița Calității”. Acest concurs se desfășoară pentru a 10-a oară. Scopul său este de a evidenția companiile care au implementat cu succes managementul calității și promovează abordări moderne ale calității.

Pentru a participa la categoria „Producția de bunuri industriale”, MMZ a prezentat un produs nou pentru Republica Moldova – armatura filetată pentru producerea suporturilor de mină, care este deja produs de câțiva ani la OAO „MMZ”. În plus, la concurs a participat întregul sortiment de produse laminate fabricate de OAO „MMZ”.

Evaluarea a inclus nu doar produsul prezentat, ci și organizarea producției și managementul calității al companiei participante la concurs.

Organizatorii afirmă că concursul „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor” este unul dintre cele mai eficiente instrumente de promovare a mărcilor comerciale pe piețele interne și externe. Scopul concursului este popularizarea practicilor de succes în domeniul afacerilor, familiarizarea consumatorilor cu cele mai bune branduri de pe piața internă, precum și evidențierea celor mai competitive companii de pe piața țării.

Camera de Comerț și Industrie este o asociație nonguvernamentală creată pentru a sprijini mediul de afaceri din regiune. Ea numără peste 1100 de membri și își desfășoară activitatea în domeniile comerțului, industriei, agriculturii, transporturilor, construcțiilor, tehnologiei informației, serviciilor etc.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău