Celebrităţile de la Hollywood cheltuiesc zeci de mii de dolari anual pentru educaţia copiilor. Ce instituții au ales

27 Aug. 2021, 10:17
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Aug. 2021, 10:17 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Vedetele de la Hollywood sunt cunoscute pentru viața de lux pe care o trăiesc. Celebritățile nu uită nici de educația copiilor. Părinții cheltuie zeci de mii de dolari pe an.

De exemplu, fiica lui Tom Cruise și Katie Holmes, Suri Cruise în vârstă de 15 ani, studiază la scoala privată Avenues din Manhatan unde școlarizarea costă 56.000 de dolari pe an.

Fiica lui Kim Kardashian și Kanye West, North West, în vârstă de 8 ani, merge la școala prestigioasă Sierra Canyon din Chatsworth, California. Școlarizarea de la grădiniță până în clasa a VI-a costă în jur de 31.000 dolari pe an. Aici au studiat și Kendall și Kylie Jenner, Sean Coms și Dr Dre.

Blu Ivy Carter, fiica lui Beyonce și a lui Jay-Z, în vârstă de 9 ani, studiază la centrul de educație timpurie West Holywood. Școlizarea de la grădiniță până la clasele a V-a este peste 33.000 de dolari pe ani. Acestă școală primește doar 6% din solicitanți în fiecare an.

Prințul George, împreună cu sora sa, prințesa Charlote, frecventează amândoi școala privată Thomas’s Battersea din Londra. Pentru a putea prinde un loc la această școală trebuie să îți înscrii copilul încă de la naștere. Fiecare an de școlarizare pentru copiii între 4-7 ani costă în jur de 9.000 de dolari, iar pentru cei până în 13 ani in jur de 10.000 dolari.

Madonna și-a trimis fiica, Lourdes, la Liceul La Guardia din New York, o școală publică în care au absolvit Thimothee Chalamet și Nicki Minaj. Pamela Andreson i-a trimis pe cei doi băieții pe care îi are cu Tommy Lee Johnes, Brandon și Dylan, la o școală publică din Malibu.

Realitatea Live

22 Sept. 2021, 15:08
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
22 Sept. 2021, 15:08 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

În luna august leul moldovenesc avea tendința să se deprecieze. Astfel că la începutul lunii un euro a ajuns să coste 21,28 lei, însă ca urmare a intervențiilor BNM pe piața valutară la sfârșit de lună un euro costa deja 20,78 lei.

Pentru a menține echilibrul pe piața valutară BNM a intervenit pe piața interbancară locală, atât prin procurare, cât și vânzare de valută, în funcție de condițiile pieței.  Astfel, pe ansamblul lunii, BNM a vândut în volum net 8,2 milioane USD.

În luna august, leul moldovenesc a devenit mai tare, cu 1,6% în raport cu dolarul SUA, până la 17,7357 USD/MDL comparativ cu 18,0233 USD/MDL în luna iulie. Potrivit valorilor de la finele lunii august, leul s-a apreciat cu 1,3%4 în raport cu dolarul SUA.

În luna august 2021, gradul de acoperire a cererii nete de valută din partea agenților economici prin oferta netă de valută de la persoanele fizice a constituit 79,8%, comparativ cu 97,9% în luna iulie.

În raport cu luna precedentă, oferta netă de valută de la persoanele fizice a scăzut cu 16,3 milioane USD (-6,6%), iar cererea netă de valută din partea agenților economici a crescut cu 37,0 milioane USD (14,7%).

În structura ofertei nete de valută de la persoanele fizice, ponderea majoritară i-a revenit în continuare monedei unice europene (77,1%).

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală