Cine sunt oamenii lui Putin în Europa. Germania blochează, iarăși, înarmarea Ucrainei

21 Ian. 2023, 05:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Ian. 2023, 05:30 // Actual //  Lupu Eduard

Germania se opune trimiterii de tancuri Leopard, unele dintre cele mai puternice arme moderne, în Ucraina. Mai mult, Berlinul refuză să acorde permisiunea de a trimite astfel de tancuri altor state care le dețin.

Noul ministru german al apărării, Boris Pistorius, a lăsat o portiță deschisă pentru a permite statelor occidentale să aprovizioneze Ucraina cu tancuri de fabricație germană. Deși această opțiune a fost respinsă până acum în mod categoric de Germania, lucrurile s-ar putea schimba astăzi.

Cu toate acestea, Boris Pistorius a calificat posibila furnizare de tancuri Leopard către Ucraina fără autorizația Berlinului drept o acțiune neprietenoasă din partea Poloniei. „Polonia nu ar trebui să transfere tancuri Leopard către Ucraina fără acordul Berlinului”.

Potrivit acestuia, Berlinul nu a primit încă o solicitare din partea Varșoviei de ridicare a interdicției de reexport de tancuri. „Dacă Polonia, așa cum spune ea, face acest lucru fără permisiune, atunci vom comenta când se va întâmpla acest lucru. Nu mi se pare deosebit de prietenos pentru alianță”, a spus Pistorius la ZDF.

Motivul pentru care Germania refuză să furnizeze tancurile Leopard

Ziua de astăzi este una extrem de importantă pentru viitorul Ucrainei, întrucât aliații săi se vor întâlni la baza aeriană americană Ramstein, unde vor decide asupra continuării ajutorului militar pentru Kiev.

Înainte de această reuniune, Germania a fost supusă unor presiuni la Forumul Economic de la Davos, unde alte țări au insistat ca Germania să se implice în război, permițând furnizarea de tancuri de producție germană, care fără permisiunea țării de origine nu pot fi livrate. Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, urmează să discute, În Germania, cu noul ministru al Apărării, Boris Pistorius, dar și cu oficiali din statele aliate despre livrările de armament pentru Ucraina.

Există ipoteze conform cărora Germania refuză să trimită tancurile Leopard 2, pentru că ar fi pus condiția ca și Statele Unite ale Americii să trimită Ucrainei tancurile sale Abrams, însă oficialii americani au transmis că nu sunt încă pregătiți să facă acest lucru. Subiectul ar fi fost discutat între Olaf Scholz și congresmeni americani, potrivit Agence France Presse.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

28 Mart. 2023, 15:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2023, 15:59 // Actual //  Lupu Eduard

Populaţia Pământului ar putea atinge un maxim istoric de aproximativ 9 miliarde de locuitori. Estimările cercetătorilor

Cercetătorii din cadrul iniţiativei Earth4All pentru Fundaţia Global Challenges au declarat că, dacă lumea ar face un „salt uriaş” în ceea ce priveşte investiţiile în dezvoltarea economică, educaţie şi sănătate, populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni până în 2050.
Proiecţia a folosit un nou model pentru a explora două scenarii în acest secol, iar estimarea este semnificativ mai mică decât cele ale mai multor previziuni, inclusiv cele ale Naţiunilor Unite, potrivit Independent.
În primul scenariu, în care se aşteaptă ca lumea să continue să se dezvolte economic într-un mod similar cu cel din ultimii 50 de ani, cercetătorii estimează că populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,6 în 2050, înainte de a scădea la 7 miliarde în 2100.
În cel de-al doilea scenariu – numit de cercetători „Salt uriaş” – aceştia estimează că populaţia ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni în jurul anului 2040, urmând să scadă la aproximativ 6 miliarde de oameni până la sfârşitul secolului.
Aceştia spun că o investiţie fără precedent în reducerea sărăciei, în special în educaţie şi sănătate, precum şi în securitatea alimentară şi energetică, inegalitatea şi echitatea de gen, ar putea duce la acest scenariu.
„Principala problemă a omenirii este consumul de carbon de lux şi de biosferă, nu populaţia. Locurile în care populaţia creşte cel mai rapid au amprente de mediu extrem de mici per persoană, în comparaţie cu locurile care au atins vârful de populaţie cu multe decenii în urmă”, a declarat Jorgen Randers, un alt coautor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău