Clasamentul celor mai scumpe divorțuri din istorie. Femeile care au obținut astfel miliarde de dolari

04 Sept. 2022, 09:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Sept. 2022, 09:18 // Actual //  Lupu Eduard

Odată cu divorțul lui Bill Gates de Melinda Gates, este de așteptat ca acest clasament să sufere modificări, dată fiind averea de 176 miliarde de dolari pe care cuplul american o va avea de împărțit. Până atunci, în fruntea topului se află MacKenzie Tuttle, care după despărțirea de Jeff Bezzos a rămas cu 35 miliarde de dolari în cont.

Astfel, cel mai scump divorț din lume este cel dintre Jeff Bezzos, fondatorul și CEO-ul Amazon și romanciera MacKenzie Tuttle. Cei doi s-au despărțit în 2019, când fosta soție a lui Bezzos a decis să renunțe la acțiunile Amazon, gest pentru care a fost „recompensată” cu suma de 35 miliarde dolari, devenind astfel a treia cea mai bogată femeie din întreaga lume.

Topul celor mai scumpe divorțuri din lume

Mai jos în clasament se situează Jocelyn, fosta soție a miliardarului Alec Wilderstein, care după divorț a primit suma de 2,5 miliarde dolari, echivalentul sumei de 5 miliarde dolari la momentul prezent. Pe lângă asta, Jocelyn avea să beneficieze și de o rentă anuală de 100 milioane dolari. Asta se întâmpla în 1999, după un mariaj care a durat 21 de ani.

Pe locul trei în top se află Anna Torv, care s-a ales cu 1,7 miliarde dolari în urma divorțului de mogulul Rupert Murdoch în 1999, iar pe al patrulea loc se situează divorțul dintre miliardarul Bernie Ecclestone și Slavica Radic, petrecut tot în anul 1999. Atunci, Slavica Radic cerea 1,2 miliarde de dolari pentru creșterea fetelor sale, însă instanța a hotârât custodia comună, motiv pentru care fiicele au moștenit banii ceruți de mama lor la divorț.

Pe al cincilea loc se situează divorţul dintre Steve şi Elaine Wynn din 2010, când fosta doamnă Wynn s-a ales cu un miliard de dolari în urma procesului. Cei doi fuseseră căsătoriți de două ori, între 1963 – 1986 şi apoi între 1991 – 2010, conform Money.ro.

Divorțul lui Bill Gates de Melinda ar urma să modifice clasamentul

Pe 3 mai 2021, Bill Gates și soția lui de atunci, Melinda Gates, au anunțat că se despart, după 27 de ani de căsnicie. Presa a scris la acea vreme că cei doi nu aveau un acord prenupțial, ceea ce însemna ca Bill Gates să suporte un impact financiar după despărțire. Dar nu a fost chiar aşa, iar doar patru luni mai târziu totul s-a încheiat elegant, cu o înțelegere.

Indiferent de ce s-ar întâmpla, Bill și Melinda Gates vor fi amândoi mai mult decât asigurați din punct de vedere financiar, căci afacerile lor înfloresc indiferent de evenimentele mondiale. În martie 2022, averea netă a lui Gates era estimată la 133,8 miliarde de dolari, făcându-l a patra cea mai bogată persoană din lume.

Melinda Gates a depășit-o pe MacKenzie Bezos

În 2021 TMZ a scris: „Averea netă a lui Bill este estimată la mai mult de 130 de miliarde de dolari, așa că acordul de divorț ar putea lăsa pentru Melinda peste 65 de miliarde de dolari”.

Bill Gates și-a umplut buzunarele cu aproape 2 miliarde de dolari în acțiuni în ziua în care a depus actele de divorț. Forbes a raportat, de asemenea, că în săptămânile de după divorț „vehiculul de investiții al lui Bill, Cascade Investment, a transferat pentru Melinda acțiuni în valoare de 851 de milioane de dolari aparținând producătorului de echipamente agricole Deere & Co., conform documentelor SEC.

Cu toate aceste transferuri de avere, Forbes estima la acea vreme că averea Melindei French Gates valorează acum 3,3 miliarde de dolari” și că „Bill rămâne a patra cea mai bogată persoană din lume, cu o avere netă estimată la 126,1 miliarde de dolari, după ultimul transfer de acțiuni.

De unde vin banii lui Bill Gates

În ciuda faptului că nu are multe acțiuni la Microsoft, Gates are o mulțime la alte companii prin grupul său Cascade Investments. Potrivit Investopedia, acestea includ Berkshire Hathaway, Coca-Cola, AutoNation, Deere & Co., hotelurile Four Seasons (în Houston, Atlanta și Mexic), Strategic Hotels and Resorts și Canadian National Railway.

Gates mai deține acțiuni la compania de publicitate Branded Entertainment Network și a investit în ResearchGate (o rețea socială pentru oameni de știință). Gates este, de asemenea, președinte al companiei de proiectare a reactorului nuclear TerraPower.

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău