Companiile din Moldova care vor dezvolta medii prietenoase tinerilor la locul de muncă sunt susținute de CCI a RM

27 Iul. 2022, 11:06
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Iul. 2022, 11:06 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Nouă companii din Republica Moldova vor dezvolta medii prietenoase tinerilor la locul de muncă. Companiile au fost prezentate în cadrul evenimentului „Inovație pe piața muncii – medii de lucru prietenoase, incluzive și cu șanse egale pentru tinerii absolvenți”.

La eveniment a participat și președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM), Sergiu Harea.

 „Companiile din Republica Moldova sunt într-o competiție acerbă cu cele din regiune, și nu doar, mai ales acum, după pandemie și declanșarea unui război în țara vecină. Noi, împreună cu UNFPA susținem companiile în implementarea politicilor prietenoase familiilor, iar acum, mai nou, venim și cu politici prietenoase tinerilor. Dezvoltarea devotamentului tinerilor față de companie crește compania, dar și economia țării. ”

Totodată, Sergiu Harea a apreciat implicarea membrilor CCI în promovarea politicilor prietenoase tinerilor la locul de muncă, menționând că instituția camerală va oferi suport pentru promovarea învățământului profesional tehnic.

Iată care sunt companiile care vor dezvolta medii prietenoase tinerilor la locul de muncă.

Pentru a veni în ajutorul mediului de afaceri în înțelegerea și dezvoltarea conceptului de loc de muncă prietenos tinerilor, angajații a nouă companii din Republica Moldova au beneficiat de un program de instruire specializat, în baza unui plan individual de formare. Participante la proiect au fost companiile

  • SA „Combinatul de Pâine” Bălți;
  • „Panilino” SRL;
  • „Codreanca” SRL;
  • SA „Rețelele Electrice de Distribuție Nord”;
  • „Artizana” SRL;
  • SA „Cupcini-Cristal”;
  • Fabrica de Zahăr;
  • „Moldtelecom”SA;
  • CET-NORD SA;
  • Moldretail Group SRL.

Realitatea Live

10 Aug. 2022, 18:00
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Aug. 2022, 18:00 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Ultimele magazine ale Domino’s Pizza din Italia au fost închise după ce firma care își opera punctele de vânzare din țară a depus faliment, scrie BBC.

Deținătorul de franciză ePizza SpA a fost lovit de pandemie, potrivit Bloomberg. Vestea ieșirii din țară a gigantului fast-food a fost sărbătorită de unii utilizatori ai rețelelor de socializare.

EPizza SpA a depus pentru prima dată faliment la începutul lunii aprilie, după ce a fost afectată de restricțiile legate de coronavirus.

Compania a mai spus că se confruntă cu o concurență tot mai mare, deoarece restaurantele tradiționale au început să livreze pizza.

Ca parte a procesului de faliment, firma a primit protecție față de creditorii săi timp de 90 de zile. Cu toate acestea, această protecție a luat sfârșit luna trecută.

Începând cu 2020, compania gestiona direct 23 de puncte de vânzare în Italia și alte șase magazine au fost administrate prin sub-francizare, potrivit documentelor de faliment.

În comparație, Marea Britanie și Irlanda au peste 1.200 de magazine, ceea ce o face cea mai mare piață Domino’s din Europa.

Cel mai mare lanț de pizza din lume are peste 18.300 de magazine în peste 90 de piețe internaționale la nivel global, majoritatea fiind administrate ca francizați.

Când a intrat în Italia în urmă cu șapte ani, Domino’s și-a propus să iasă în evidență față de producătorii tradiționali de pizza din țară, cu un serviciu cuprinzător de livrare la domiciliu și un meniu distinctiv, care include topping-uri în stil american precum ananasul.

Cu toate acestea, s-a confruntat cu o concurență din ce în ce mai acerbă în timpul pandemiei, deoarece restaurantele locale s-au înscris la platforme de livrare de alimente precum Deliveroo și Just Eat.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău