Crah-ul lui Plahotniuc! După curcani au sărit gardul în slujba lui Dodon, Chicu, Sârbu, Andronachi și Nichiforciuc

03 Iul. 2022, 17:11
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Iul. 2022, 17:11 // Actual //  Lupu Eduard

Vreo trei ani și trei săptămâni în urmă, PDM-ul lui Plahotniuc organiza, probabil, cel mai dezgustător protest din istoria țării noastre. Acest protest a culminat cu aruncarea de curcani peste gardul președinției – la Dodon. Așa și nu știu ce a vrut să însemne asta, dar a fost dezgustător, își amintește deputatul PAS, Dumitru Alaiba într-o postare pe Facebook.

Deputatul susține că după asta s-a schimbat puterea și fix așa peste gard s-au început a arunca desinestătător mulți oameni până adineaori loiali lui Plahotniuc. S-au aruncat după curcani (la figurat) începând să-l slujească pe Dodon.

„De la Ion Chicu la Sergiu Sirbu. De la Andronachi cu Nichiforciuc, la mulți, mulți, mulți. Mulți au încercat să fie utili guvernării lui Dodon în schimbul protecției și continuării schemelor. Dar au eșuat toți. E important să nu uităm de unde am pornit și ce putregai am moștenit să curățăm. Au trecut abia trei ani din acele timpuri negre, când țara noastră a fost mai aproape de dictatură ca niciodată. Fix imediat, a urmat o tentativă de recapturare a statului de către socialiști și șori”, a punctat Alaiba.

Deputatul nu ezită sa laude succesele guvernării. Menționează că la nici un an de la preluarea guvernării, republica Moldova este deja candidat UE.

„Avem o susținere fără precedent și punem pe roate multe reforme structurale, în diverse sectoare, votăm legi complicate, de care ei se temeau să se atingă, pentru că interese. Dar cel mai important – se face tot posibilul ca oamenii să simtă cât de cât ajutor. De unde este, de unde nu este. Din resursele extrem de limitate. Guvernăm așa, cum hoții nu ar fi guvernat niciodată”, a punctat Alaiba.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

08 Dec. 2023, 17:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Dec. 2023, 17:00 // Actual //  Lupu Eduard

Administrația fiscală elenă va invita peste 20.000 de contribuabili greci să explice cum reușesc să cheltuiască mai mult decât câștigă la începutul anului 2024, în condițiile în care verificările încrucișate extinse la peste 3,8 milioane de contribuabili cu venituri declarate sub 10.000 de euro au dus la depistarea unor discrepanțe între venituri și cheltuieli, scrie Kathimerini.

Contribuabilii în cauză vor fi nevoiți să ofere câteva detalii fiscului, întrucât surse din Ministerul Economiei și Finanțelor Naționale și din administrația fiscală afirmă că este imposibil să trăiești, de exemplu, cu 250.000 de euro pe an și să declari un venit de 10.000 de euro.

Potrivit informațiilor, în această etapă, administrația fiscală a solicitat mai multe detalii de la instituțiile bancare, deoarece în unele cazuri discrepanțele înregistrate sunt uluitoare. De exemplu, au fost identificați unii contribuabili cu venituri zero, care, pe baza datelor bancare, prezintă cheltuieli mari prin intermediul cardurilor, având în același timp remitențe mari în conturile pe care le dețin în străinătate.

După finalizarea verificărilor suplimentare, unii contribuabili vor primi o fișă de verificare, iar altora li se va cere să demonstreze că nu există încălcări fiscale.

Cei care nu vor reuși, se vor confrunta cu verificări pentru veniturile și cheltuielile pe cinci ani, în timp ce vor fi aplicate impozitele și amenzile prevăzute în cazurile de ascundere a materiei impozabile.

După cum a spus șeful Autorității Independente pentru Venituri Publice (AADE), Giorgos Pitsilis, un total de 80 de milioane de date au fost încrucișate în 3,8 milioane de declarații fiscale pentru 2022 cu venituri familiale anuale de până la 10.000 de euro. Au fost identificați în total 440.000 de contribuabili cu discrepanțe, dintre care 420.000 aveau discrepanțe minore și pot fi verificați într-o a doua fază.

Prin compararea veniturilor declarate cu costul vieții, înregistrat electronic, AADE a urmărit să îi identifice pe cei care își ascund veniturile reale. Datele din conturile bancare, plățile cu cardul, facturile de electricitate, telefonia mobilă și o serie de informații privind diverse plăți au fost comparate cu veniturile declarate de contribuabili.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău